Pinkkejä pikku-ukkoja

Lapset sairastavat tavallisesti melko harvoin, mutta nyt meille on iskenyt vesirokkoepidemia, ”buuzuka”. Ensin sairastui tyttö ja kun vesirokon itämisaika alkoi jo olla melkein äärirajoillaan, ajattelin, että pikkupojat taisivat tällä kertaa taudilta välttyä. Melkein samantien kun oli näin ajatellut, alkoi molempia poikia kutittaa ja iholle alkoi ilmestyä rakkuloita. 

Jostakin syystä pojilla tauti tuntui rankemmalta kuin tytön kohdalla, vaikka tyttö onkin jo melko vanha sairastamaan vesirokkoa. Täällä vesirokon hoitoon käytetään nestemäistä lääkettä, jota levitetään iholle ja joka värjää ihon kirkkaan punaiseksi. Ylläolevassa kuvasa näkyy pojan käsi, joka on käsitelty aineella edellisenä päivänä ja on väriltään jo aikalailla hennon vaaleanpunainen – kun aine on juuri levitetty iholle, on iho väriltään pikemminkin pinkki. Huolimatta siitä, että aine värjäsi lapset hassunnäköisiksi ja aiheutti sotkua, tuntui se lievittävän kutinaa siinä määrin, että käytimme ainetta tunnollisesti. Muistelen muuten, että aikoinaan ihosairautta sairastavan koiramme ihoa olisi Suomessa hoidettu samantapaisella aineella. Täällä samalla aineella hoidetaan myös kutittavia hyttysenpistoksia.

Vanhin poika on rokotettu vesirokkoa vastaan lääkärin tätä suositeltua Suomessa ja ihmeteltyä kovin, ettei iso poika ollut tartuntaa mistään saanut. Ehdin jo ajatella, että ylireagoimmeko, kun annoimme rokottaa perusterveen pojan ja kun tytölläkin sairaus oli sen verran lievä. Olisiko sittenkin ollut parempi sairastaa vesirokko? Pojalle osui kuitenkin tärkeä useamman päivän jalkapalloturnaus juuri samaan ajankohtaan, kun pikkuveljet alkoivat osoittaa sairastumisen merkkejä. Turnaus oli ollut antoisa, joten olin kyllä lopulta erittäin tyytyväinen rokotuspäätökseen, jota ilman turnaus olisi saattanut mennä täysin pilalle.  Nyt onneksi pikkuveljienkin osalta tauti on talttumaan päin.

 

Mainokset

3 thoughts on “Pinkkejä pikku-ukkoja

  1. En ole päässyt kirjautumaan jostakin syystä lainkaan blogin sähköpostiin eli jos olet laittanut sinne viestiä, niin on valitettavasti mennyt täysin ohi. Anteeksi siitä! Joudun ehkä vaihtamaan koko sähköpostiosoitteen ellei ongelma ratkea… Laittaisitko vaikka yv:ta Facebookissa?

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s