Lastentapahtuma ja järjestötoimintaa

juhla9

Viikonloppuna olimme jälleen Sablatissa, kuten niin monena viikonloppuna aikaisemminkin. Aikomuksena oli ulkoilla, lennättää leijaa ja syödä eväitä ulkona, mutta juuri kun olimme ehtineet herkutella nallekarkeilla, joiden tuotetiedot oli hämmästykseksemme kirjoitettu pussin kylkeen myös suomeksi, huomasimmekin, että puiston toisessa päässä, joen toisella puolella, oli suuri määrä erilaisia pomppulinnoja ja sinne oli kerääntynyt paljon ihmisiä. Uteliaina ihmisinä lähdimme tietysti ottamaan selvää, mistä on kyse.

juhla11

Onneksi lähdimme, koska paikalla oli erilaisten yhdistysten järjestämä lastentapahtuma, jossa lapset saivat taiteilla….

juhla3

…hyppiä trampoliineilla, joita 3-vuotias rakastaa…

juhla

…ja erilaisissa pomppulinnoissa, joita lähes kaikki lapset taitavat rakastaa. Siellä sitä taas mennään! Vaikka toisinaan tuntuu, että tiettyihin turvallisuusasioihin, kuten nyt vaikkapa turvavöiden käyttöön, suhtaudutaan täällä hieman hälläväliä-meiningillä, niin tästä tapahtumasta on sanottava, että tuntui turvalliselta laittaa lapset pomppimaan pomppulinnoihin, joissa oli valvoja lasten mukana ja trampoliineihin, joissa oli turvaverkot. Vaikka alla olevassa kuvassa näyttääkin siltä, että valvoja vain juttelisi jonkun vieressä seisovan henkilön kanssa, niin tyttö oli kyllä skarppina valvonnan suhteen ja piti lapsille jöötä juuri sopivalla tavalla niin ettei meno äitynyt liian villiksi.

juhla5

Ihmisiä oli paikalla sankoin joukoin, mutta tästä huolimatta pomppimisvuoroa ei tarvinnut odottaa kovin kauaa ja jonottaminen sujui yllättävän sopuisasti. Huolehdin pomppulinnat nähtyäni, että onkohan meillä varmasti riittävästi pikkurahaa mukana ja yllätys olikin suuri, kun kuulin, että kaikkiin näihin laitteisiin pääsi maksutta.

juhla6

juhla8

Lapsille järjestettiin erilaisia kilpailuja, joissa miteltiin niin laulutaitoja kuin yleistietämystäkin.

juhla7

Ympäristönsuojeluyhdistyksen pisteellä tyttö valmisti makaronista käsikorun ja 6-vuotias maalasi kierrätyskartongista leikatun porkkanan.

juhla1

Tässä ympäristönsuojeluyhdistyksen taideteoksessa oli kovin kotoisa tunnelma – tämä kuva voisi olla vaikkapa suomalaisen leikkipuiston lastentapahtumasta – eikö voisikin?

juhla4

Algerialaiset tuntuvat rakastavan pellejä, jotka vierailevat esimerkiksi lastensairaaloissa ilahduttamassa lapsia ja joita kuulemma käytetään joillakin alueilla jopa koulutulokkaiden sopeuttamisen tukena kouluvuoden alussa. Tottakai tässäkin tapahtumassa siis esiintyi pelle.

juhla10

Tarjolla olisi ollut myös esimerkiksi tasapainoskoottereita, keilausta ja hyppykepillä hyppelyä, mutta näistä lapset eivät tällä kertaa innostuneet. Yksi piste jäi hieman harmittamaan siitä syystä, että löysimme sen vasta siinä vaiheessa kun toiminta oli jo loppumaisillaan. Pisteellä ihana mummo ompeli barbeille toinen toistaan kauniimpia pukuja ja lahjoitti niitä lapsille. Puvut olivat huolella tehtyjä ja ajatus lahjoittaa barbeille käsintehtyjä paikan päällä valmistettuja vaatteita oli sellainen, etten ole vastaavaan ennen törmännyt.Tyttö olisi mielellään halunnut sellaisen puvun omalle barbilleen ja mummo kutsuikin meidät seuraavana päivänä uudelleen. Emme vain valitettavasti voineet mennä, koska saimme juuri seuraavana päivänä ihkaoman sähkötolpan – tai no, sähkötolppa on kyllä ollut pystyssä jo kuukausia, mutta viikonloppuna siihen vihdoin kytkettiin sähkö sekä mittari, joka laskee sähkönkulutuksemme. Tätä ennen olemme saaneet sähkön erään ystävällisen naapurin kautta, jolle olemme maksaneet osan hänen sähkölaskustaan. Oma sähkötolppa kuulostaa varmastikin aika erikoiselta hankinnalta, mutta täältä käsin katsottuna se oli tuikitarpeellinen ja järkevä hankinta.

Voitte varmaan kuvitella, että tämän pomppimisen, leikkimisen ja ulkoilun jälkeen meillä oli kotimatkalla väsyneitä lapsia takapenkillä! On tosi hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja että erilaiset yhdistykset tuovat samalla toimintaansa esiin. Myös Bab Ezzouarissa on usein vähävaraisille suunnattu keräys, jossa kauppakeskuksen asiakkaille annetaan lista elintarvikkeista, joita keräykseen toivotaan lahjoitettavan. Olen nähnyt Helsingissä kerran samantapaisen keräyksen, joten oli helppo tajuta Bab Ezzouarissa mistä on kyse, kun näin keräyksen sekä siitä kertovan esitteen ensimmäistä kertaa. Olemme pyrkineet aina ostamaan joitakin tuotteita keräykseen ja niin näyttää pyrkivän moni muukin, koska kassojen jälkeen lahjoituksia odottavat ostoskärryt ovat olleet ääriään myöten täynnä. Haluaisin kovasti osallistua täällä jonkinlaiseen ruohonjuuritason hyväntekeväisyystyöhön, mutta ainakin toistaiseksi olen ollut sitä mieltä, että eniten minusta taitaa olla hyötyä lahjoittajana eikä niinkään kentällä toimijana, koska saattaisin kentällä tuhlata kallisarvoista aikaa, jos asioita jouduttaisiin minulle selittämään moneen kertaan. Mutta ehkä vielä jossakin vaiheessa löydän jonkinlaisen projektin, jossa voisin olla hyödyksi muutoinkin.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s