Sablatin uudet tuulet

Sablatin sisäänkäynniksi on valmistumassa riemukaarta muistuttava rakennus.

Lastemme yksi ehdottomista lempipaikoista Algeriassa on pääkaupungissa sijaitseva Sablat-niminen puisto, jossa on tivolilaitteita, leikkipuisto, poneja, pelikenttiä ja paljon tilaa esimerkiksi potkulautailla, harjoitella pyörällä ajamista, lennättää leijaa, rullaluistella ja mitä kukakin keksii harrastaa. Perheet käyvät puistossa piknikillä ja nauttivat erilaisia herkkuja pitkän kaavan mukaan. Kerran todistimme tilannetta, jossa perhe oli ottanut lemmikkilintunsakin mukaan ulkoilemaan Sablatiin. Kesäisin puistossa voi uida uima-altaassa tai rannalla. 3-vuotias kysyi uima-altaan nähtyään, että saako hän mennä kylpyammeeseen. Kyseisessä ”ammeessa” olisikin ollut kivasti tilaa kylpeä. Ei siis ihme, että lapset pyytävät puistoon lähes joka viikonloppu! Alueena Sablat on valtavan laaja. Sablatista olen kertonut blogissa aiemminkin, mutta tällä kertaa ajattelin esitellä hieman sitä, millainen Sablatista ja sen lähiympäristöstä aiotaan tulevaisuudessa tehdä. Sablat on meistä tosi kiva paikka jo tällaisenäkin, mutta valmistuessaan se on varmasti tosi upea! 

 

Siellä sitä mennään!

 

Pääkaupunki on yhtä suurta rakennusmaata, mutta toisin kuin muutamissa muissa öljyvaltioissa, Algeriaa ei rakenneta ulkomaisen halpatyövoiman (jota voisi jopa orjatyövoimaksikin kutsua) voimin, vaan täällä tilanne on jopa melkein päinvastainen; joillakin rakennusmailla ulkomaisille työntekijöille maksetaan nimittäin tuhansien eurojen palkkoja, kun taas vieressä työskenteleville algerialaisille saatetaan maksaa vain joidenkin satojen eurojen arvoista palkkaa, mikä ei varmastikaan ole omiaan kannustamaan tekemään töitä parhaansa mukaan, vaikka täällä keskipalkka onkin pikemminkin satoja kuin tuhansia euroja.

Sablatin lähelle rakennetaan yhtä maailman suurimmista moskeijoista. Rakennustyömaalla näytti viimeksi Sablatissa käydessämme tältä.

Mutta siitä on tarkoitus tulla tällainen.

Ja entäs sitten Sablat? Puiston aitaan oli kiinnitetty paljon suunnitelmakuvia siitä, millainen Sablatista on tarkoitus tulla. Tässä niistä vain muutamia.

sablatuusi4

 

sablatuusi2

sablatuusi1

sablat8

Tuo Sablatin läpi virtaava joki jatkuu käsittääkseni tänne meidän alueelle asti ja vesistöön on kuulemma tarkoitus rakentaa keinotekoinen saari tai saaria. Jokea on tarkoitus käyttää myös jossakin muodossa virkistyskäyttöön, mutta minulle ei ole vielä täysin selvinnyt, että miten.

P.S. Olen nykyään aktiivisemmin Facebookissa kuin täällä blogin puolella – jos siis tarinat Algeriasta kiinnostavat, tulethan vierailemaan myös Facebook-sivuillani!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s