Lushin ihania tuoksuja kotiin!

Pidän nykyisin tosi paljon luonnonmukaisesta (ja ei varmasti tarvinne edes sanoa, että ehdottoman eläinkokeettomasta) kosmetiikasta. Siksipä ilahduinkin kovasti, kun Lush halusi antaa meille saippuoita. Saippuat oli tietenkin saatava tänne Algeriaan asti, mikä onnistuikin – tosin muutaman mutkan kautta. 

Saippuoita on kaikkiaan kolme, joista ehdoton oma suosikkini on Yog Nog -saippua. Tämä saippua tuoksui jo avatessani laukkua, vaikka saippua oli siis vielä kääreessä. Ja se tuoksu oli uskomaton – voimakas ja persoonallinen. Piti hetki miettiä, miltä tämä saippua tuoksuu, koska tuoksu oli jotenkin tuttu. Lopulta tulin siihen tulokseen, että Yog Nog tuoksuu erittäin mausteiselta piparitaikinalta ja nimenomaan taikinalta, ei valmiilta pipareilta. Tämä ei olekaan ihme, koska saippuaan on käytetty muunmuassa neilikkaöljyä ja muskottipähkinäjauhetta. Meidän kylppäri on aika lämmin ja siellä tämä Yog Nog -pala on pehmennyt aavistuksen siten, että muistuttaa vielä enemmän piparitaikinaa, jolloin hieman pehmeästä palasta lähtee helposti juuri sopivalla tavalla vaahtoa, kun saippuan kastelee. Samalla koko kylppäri tuoksuu mausteiselta piparitaikinalta! Tytön mielestä tämä tuoksu oli liian voimakas, mutta 6-vuotias poika totesi, että tuoksun tosi hyvälle, kun olin käyttänyt Yog Nogia suihkussa käydessäni. Yog Nog sai siis ainakin kaksi fania meidän perheestä!

Tytön ehdoton suosikki näistä saippuoista on Snowcake. Suurelta osin varmastikin siksi että tämä saippua kimaltelee ja lähes kaikki kimaltava nyt vain on edelleenkin tytön mieleen. Oikeastaan hyvä, että juuri tämä Snowcake oli tytölle mieleisin saippua, koska se sisältää manteliöljyä ja ruusuabsolutea, jotka molemmat sopivat juuri herkälle ja kuivalle iholle. Tytön iho kun tahtoo ajoittain kuivua. Kimaltava Snowcake on myös minun toinen suosikkini.

Paketin kolmas saippua, Old Father Time, sisältää muunmuassa mirhaa, timjamia, salviaa ja punaherukkaa. Myös ruusupuu on antanut Old Father Time -saippualle häivähdyksen ruusupuun tuoksusta. Erityisesti mirhan vuoksi odotin etukäteen, että tämä saippua saattaisi olla jopa suosikkini näistä kolmesta, mutta mielestäni Old Father Timen tuoksu on jopa yllättävän mieto ja pidänkin tätä saippuaa ihan kivana, mutta tällä kertaa se ei saavuttanut kärkisijaa ”saippuaraatimme” keskuudessa.

Lisäpisteitä Lush saa meiltä siitä, että se vastustaa eläinkokeita, se pyrkii hankkimaan eettisiä raaka-aineita, sen tuotteet ovat käsintehtyjä sekä tuoreita, sen tuotteet pyritään pakkaamaan mahdollisimman vähäisiin pakkausmateriaaleihin, yritys tekee myös hyväntekeväisyystyötä, tuotteet ovat 100% vegetaarisia ja 80% vegaanisia ja yli 70% tuotteista on säilöntäaineettomia! Lushin ajatus siitä, että iloiset ihmiset tekevät iloista saippuaa on aika ihana! Ihastuin muuten Lushin kangaskäärintöihin, jotka ovat mielestäni loistava idea pakkausmateriaalien vähentämiseen! Nämä kangaskäärinnät eli knot-wrapit perustuvat japanilaisiin furoshiki-kääreisiin, joita on käytetty sekä lahjojen että ostosten ympärillä. Osan Lushin kangaskääreistä valmistaa intialainen naisten osuuskunta, jonka kautta naiset saavat mahdollisuuden kouluttautua sekä saavuttaa taloudellinen itsenäisyys. Lush on siis hyvällä asialla monellakin tapaa!

 

Kiitos Lush näistä kivoista tuotteista, jotka olivat kiva piristys kiireiseen arkeen!

 

 

 

Mainokset

4 thoughts on “Lushin ihania tuoksuja kotiin!

  1. Pidin itsekin tuotteita aluksi hieman kalliina, mutta toisaalta olen huomannut, että ne myös kestävät käytössä usein melko pitkään. Toisaalta nykyään ostan mieluummin vähemmän, mutta laadukkaampaa (ja siten usein kalliimpaa). Ja ovathan ne ainakin tosi ihania :). Voikun tännekin saataisiin oma Lushin liike!

    Tykkää

  2. Lushin tuotteet ovat ajatuksen tasolla minusta kivoja ja periaatteiltaan varmaankin myös hyviä, mutta itse en voi kävellä Lushin kaupan lähellekään kun en kestä sitä ylitsevuotavaa tuoksujen sekoitusta mikä kaupasta ui ulos. Saan valitettavasti monista vahvoista tuoksuista migreenin. Joudun usein samasta syystä kiirehtimään myös tavaratalojen kosmetiikkaosastojen läpi, ja meillä joudutaan siis kotona pärjäämään mahdollisimman pitkälle ilman hajusteita. Se on muuten tosi paljon hankalampaa täällä Sudanissa missä en missään ole nähnyt mitään hajusteettomia kauneudenhoitotuotteita saati siivousaineita.

    Tykkää

  3. Meillä myöskään 6-vuotias ei mielellään astu Lushin liikkeeseen, kun tuoksu on siellä kuulemma liian voimakas, mutta sitten tuote tai pari menee kyllä kotona ja poika tuntuu jopa tykkäävän tuoksuista, kun niitä on käytössä yksitellen. Itse tykkään myös liikkeen tuoksusta, vaikka se voimakas onkin :). Samoin täällä Algeriassa tuoksuttomuus (tai hajusteyliherkkyyden huomioiminen) on täysin vieras käsite! Jopa lattianpesuaineet ovat erittäin tuoksuvia (, mistä itse kyllä toisaalta tykkäänkin, kun olen nyt löytänyt ihanan raikkaan tuoksun ja kun meillä ei hajusteyliherkkyydestä kärsitä). Toisaalta sellainen ihminen, joka kärsii hajusteyliherkkyydestä, on varmasti täällä vaikeuksissa.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s