Suurissa elämänmuutoksissa mukana seurannut blogi #blogisitarina -haaste

Sain blogisi tarina -haasteen Katalta Edustusrouvan päiväkirja -blogista Sudanista ja olikin oikeastaan mukavaa miettiä tässä vaiheessa, mistä blogi oikein sai alkunsa; niin paljon suuria elämänmuutoksia on tapahtunut blogin aloittamisen jälkeen, etten itsekään enää oikein edes muista kaikkea; onkin mukavaa, kun täältä blogista voi itsekin silloin tällöin vilaista tapahtumia pysyäkseen kärryillä.

Haasteen ohjeet:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.
Aloin kirjoittaa blogia aikalailla vuosien 2012 ja 2013 vaihteessa. Aika moni bloggari tuntuu aloittaneen blogin vauvan ollessa pieni ja niin kävi tässäkin tapauksessa; takana oli usean vuoden erittäin kiireinen työelämä ja olin päättänyt vuorostani rauhoittua ihan kunnolla tämän pienimmäisen vauva-arkeen. Kahta ensimmäistä lastahan hoidin melko pitkään kotona, mutta kolmannen lapsen kohdalla isä jäi hoitamaan lasta pojan ollessa vuoden ikäinen minun palattuani töihin. Itseasiassa kolmannen lapsen synnyttyä tein kotoa käsin myös äitiyslomalla sunnuntaityötä, jota saa tehdä äitiysrahaa menettämättä; helpon vauvan kanssa tuntui, että aikaa jäi työllekin, erityisesti koska olin tottunut tekemään pitkää työpäivää. Nyt oli kuitenkin taas minun vuoroni jäädä kotiin täysipäiväisesti. Vauva oli jälleen helppo, vanhimmat lapset olivat jo koululaisia ja vain kolmas lapsi oli päivät minun ja vauvan kanssa kotona. Huomasin pian kaipaavani jotakin omaakin tekemistä, jota voisin tehdä kotoa käsin aina silloin kun olisi hetki omaa aikaa. Blogin idea lähti oikeastaan siitä; olenhan aina tykännyt kirjoittaa. Touhusimme kaikenlaista lasten kanssa kotona ja alkuun blogin kantava teema olikin, mitä kivaa lasten kanssa voi tehdä pienelläkin budjetilla. Innostuin myös erityisesti tutustumaan lähemmin Montessorimenetelmiin, joihin pohjautuvia ideoita kokeilimme kotona lasten kanssa. Tässä vaiheessa en ottanut esiin lainkaan sitä, että perheemme on kahden kulttuurin perhe. Olin jotenkin käsitellyt kyseistä aihetta niin paljon ”oikeassa elämässäni”, että olin tietyllä tavalla kyllästynyt koko aiheeseen. Valitettavasti vielä nykyisinkin huomaan, että minua pidetään uusiin ihmisiin tutustuessani usein ihan tavallisena ja mukavanakin ihmisenä, mutta valitettavan usein kun tulee esiin, että perheemme on puoliksi algerialainen, keskustelun sävy muuttuu. En usein otakaan asiaa puheeksi heti tutustumisen alussa, vaan haluan ensin ihmisten tutustuvan minuun ja perheeseemme ja huomaavan, että olemme ihan tavallisia ihmisiä. Blogin kanssa taisin toimia vaistomaisesti ihan samoin.
Mainokset

6 thoughts on “Suurissa elämänmuutoksissa mukana seurannut blogi #blogisitarina -haaste

 1. Tama on yksi lemppariblogeistani, Algeria on sen verran tuntematon maa etta sinun blogin kautta se on tullut ihan eri tavalla tutuksi, kivaa jos Algeria aiheisia postauksia on tulossa lisaa! Tuo vuorovaikutus muihin ulkosuomalaisiin on minullekin nykyisin tosi tarkeaa. Mukavaa etta paatit jatkaa kirjoittamista!

  Tykkää

  • Aikoinaan Lapiolla hiekkaa oli ainoa suomenkielinen Algeriasta käsin kirjoitettu blogi, jonka löysin ja se on edelleenkin yksi lempiblogeistani :)! Mutta Algeria on tosiaan suurelle osalle sen verran tuntematon ja monipuolinen maa, että täältä riittäisi kirjoitettavaa useammankin blogin tarpeiksi. On mukava itsekin aina välillä vilkaista blogista, mitä kaikkea olemmekaan täällä kokeneet ja millaisia ajatuksia nämä kokemukset ovat kulloinkin herättäneet.

   Tykkää

 2. Mukava juttu; sinun blogisi tarinaa ja tulevaisuudensuunnitelmia oli kiva lukea! Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa! Täältä käsin vain usein iskee kirjastokateus, kun saa lukea kaikista ihanista suomenkielisistä lastenkirjoista :). Täytyy sitten vain varata riittävästi tilaa matkalaukuista kaikkia ihanuuksia varten, kun seuraavan kerran tulemme Suomeen :).

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s