Matkalla Villa Finlandiaan

Pari päivää sitten meidän piti käydä Suomen suurlähetystössä Villa Finlandiassa noutamassa yksi lomake viisumini jatkamista varten. En ole ennen siellä käynytkään, koska olen aikaisemmin ollut maassa sen verran lyhyitä jaksoja kerrallaan – tällä kertaa on tarkoituksena olla pidempään.

Napsin muutamia kuvia matkan varrelta. Minua kiinnosti erityisesti monta rakennusta käsittävä yliopisto, jonne haluaisin mieluusti mennä vierailemaan. Sudanin presidentti näytti olleen valtiovierailulla; Sudanin lippuja liehui siellä täällä kadun varsilla yhdessä Algerian lippujen kanssa – ja näinpä kadun varrella myös kuvan kyseisestä presidentistä, samoin kuin Algerian presidentistäkin.

DSC05321

DSC05328

DSC05332

DSC05334

 

Mieskään ei ollut ennen käynyt Suomen suurlähetystössä, joten meillä oli hieman vaikeuksia löytää perille. Kysyimme monta kertaa tietä esimerkiksi poliiseilta, mutta moni kysyi hieman ihmeissään ”La Finlanda?” ja alkoi sitten selittää, mistä löytäisimme jonkin toisen maan lähetystön. Saksan, USA:n tai Espanjan lähetystö olisi taitanut löytyä helpommin kuin tuntemattoman Suomen. Lopulta mies soitti ystävälleen Suomeen ja sai niin hyvät ohjeet, että mekin löysimme perille. Tässä ollaan jo lähellä.

DSC05323

Itse Villa Finlandiasta en ottanut kuvia, koska ensinnäkin täällä ei saa kuvata sotilasrakennuksia. Suomen suurlähetystö ei tosin ole sotilasrakennus, mutta mietin silti, olisiko sen kuvaaminen soveliasta, varsinkin kun ovella oli tiukahko vartiointi. Toinen syy oli se, että minut johdatettiin sisään jostakin sivuovesta pieneen vastaanottotilaan. Tästä kulmasta rakennus näytti kovin vaatimattomalta. Rakennus on kuitenkin todella kaunis, onhan se rakennettu alunperin Madagaskarin kuningattarelle! Kuvan voi kurkata täältä. Kyseinen kuningatar perusti kukkulalle kauniin puutarhan, josta löytyy niin sinikukkaisia jakarandoja kuin Juudean puukin. Kun Algeria itsenäistyi 1962 Suomesta lähdettiin heti etsimään sopivaa lähetystörakennusta. Nuori jaostosihteeri Ossi Sunell ihastui kyseiseen rakennukseen ja niin Suomi päätti sen ostaa. Monet pitävät Suomen lähetystöä kaupungin hienoimmalla paikalla sijaitsevana hienoimpana suurlähetystönä. Tila johon minut ohjattiin oli kuitenkin melko vaatimaton. Seinällä oleva Muumipeikko vastaanotti vieraat ja toiselta seinältä löytyi kuva kauniista rantamaisemasta. Suomea kuvaileva telineestä löytynyt lehti julisti, että Suomessa sukupuolet ovat tasa-arvoisia. Ulkona oli tuntunut oudolta nähdä Suomen lippu liehumassa ja nyt tuntui oudolta puhua suomea jonkun muunkin kuin perheenjäsenteni kanssa.

Asiani oli pian hoidettu ja pääsimme lähtemään kotimatkalle. Tässä vielä kuva kotitiemme varrelta; vain noin 35 kilometrin päässä pääkaupungista näyttää tältä. Itseasiassa asumme Helsingissäkin lähes yhtä pitkän matkan päässä kaupungin keskustasta rauhallisella alueella. Rakastan tätä rauhaa – kunhan vain pääsen säännöllisesti käymään pääkaupungin vilinässä!

 

DSC05336

Nyt meillä on tiedossa pidennetty viikonloppu; lapsilla ei ole koulua huomenna, koska täällä vietetään islamilaista uutta vuotta.

Mainokset

8 thoughts on “Matkalla Villa Finlandiaan

 1. On kyllä kätevää kun lähellä on Suomen suurlähetystö! Meitä lähin suurlähetystö on Kairossa eli aikamoisen matkan päässä, vaikka onneksi täältä sentään on sinnepäin suoria lentoja.

  Ps. Blogissani on sinulle haaste.

  Tykkää

 2. On kätevää; Suomessahan ei ole Algerian lähetystöä, vaan lasten passiasiakin hoidettiin Ruotsissa – onneksi on lyhyt matka sinnekin ja pääsee hyvällä syyllä laivalle :).

  Kiitos haasteesta; käyn heti kurkkaamassa!

  Tykkää

 3. Hei 🙂 Tarvitsisin Algeriaan viisumin , olen naimisissa algerialaisen miehen kanssa. Mita ihmeen viisumia haen, perhe vai matkailu? Voisitko kertoa minulle kuinka homma kaytannossa menee, luin Ruotsissa olevan suurlahetyston nettisivuja joista en saanut mitaan selkoa. Mita liitteita, mista matkavakuutus,onko se pakko olla, kaikesta tiedosta olisin ERITTAIN kiitollinen. 🙂

  Tykkää

  • Laitoin sähköpostia. Toivottavasti neuvoista on apua! Viisumin saaminen saattaa kuulostaa monimutkaiselta, muttei sitä loppujen lopuksi ole – johtuu ehkä siitäkin, että itselläni näitä viisumeita on jo kertynyt aika monta :). Matkavakuutuksesta unohdin mainita sen verran, että jos kuulut johonkin liittoon, saattaa sinulla sellainen olla jo liiton kauttakin – kannattaa siis varmistaa! Ja jos matkustelet usein, kannattaa melkeinpä ottaa jatkuva matkavakuutus. Vakuutusta voit kysyä mistä vain vakuutusyhtiöstä; usein kannattaa valita sellainen, mistä on jo vaikkapa koti- tai autovakuutus.

   Tykkää

   • Kiitos paljon 🙂 kokeneelta on hyva kysya, olen sen verran varovainen etten halua ilman neuvoja lahtea. Algieriin olisi tarkoitus paasta. Niin ja kunhan tama viisumiasia selviaa niin seuraavaksi kyselen lentolipuista ja reiteista 🙂 mita olen blogiasi lukenut niin vaihto edessa 😮
    Kilton muuten blogistasi, olen seurannut kauan mutta ujo kommentoimaan, nyt on pakko 🙂

    Tykkää

 4. Mukavaa, jos oli apua! Ja tervetuloa kommentoimaan toistekin. Lennoista ensikertalaiselle ehkä helpointa on lentää Frankfurtin kautta, varsinkin jos osaat Saksaa. Pariisin kenttä on iso, mutta sielläkin pärjää, koska opasteet on nykyisin hyvät. Mahdollista on lentää myös esimerkiksi Barcelonan tai Istanbulin kautta. Itse nykyisin valitsen melkeinpä sen reitin, mikä halvimmaksi tulee yhdellä vaihdolla. Pääkaupunkiin on ehkäpä helpointa sopeutua eurooppalaisena, kun sieltä löytyy kauppakeskuksia, metro jne. ja muutenkin tykkään kaupungista tosi paljon! Meillä on tuttavapariskunta, jonka äiti on suomalainen ja isä algerialainen ja ovat asuneet pääkaupungissa jo noin 20 vuotta (sieltä meille tuli ne suomenkieliset aapisetkin) ja tuntuvat viihtyvän hyvin. Toivottavasti pääset matkaan ja toivottavasti tykkäät!!

  Tykkää

 5. Kiitos kannustavasta vastauksesta, lahetin viestin mutta se havisi kun painoin jotakin.
  Pelottaa ne lentokoneiden vaihdot, toimiiko puhelin Algeriassa, liittyma siis, kylla osaankin stressata 🙂

  Tykkää

 6. Muistelisin, että meidän liittymät olisi toimineet täälläkin (en tosin uskalla luvata, että kaikki liittymät toimisivat) – mutta soittaahan niillä ei kannata, ettei tule valtavia laskuja ulkomaanpuheluista. Ehkä turvallisinta on ottaa jo Suomesta prepaid-liittymä, että välttyy mahdollisilta lisäkuluilta. Lentokenttä on täällä pieni ja jos vastaantulijat ovat heti matkalaukkupisteen jälkeisen lasiseinän takana odottamassa, ei eksymisen vaaraa juuri ole.

  Äitini osaa puhua ainoastaan suomea ja selvisi paluumatkalla yksin Pariisin kentällä koneen vaihdosta :). Opasteet on tosiaan niin hyvät, että niitä seuraamalla on suhteellisen helppoa löytää perille, vaikkei osaisi kieltäkään ja kentällä kyllä pärjää englanniksikin :). Äiti oli vielä löytänyt jonkun toisen suomalaisen, jolta oli varmistanut, että on oikeassa suunnassa. Toisaalta koneita myös lentää kuitenkin yllättävän usein, että jos jostakin syystä jäisi koneesta, tulee sieltä myös muita koneita eli matkan varrelle ei tarvitse jäädä. Ranskan kautta lentämisessä on se hyvä puoli, jonka unohdin mainita, että ensimmäinen kone on Finnairin kone eli palvelua ja neuvoja saa suomeksi.

  Laitan sähköpostia vielä kutsu-asiasta; siitä pitää kysyä mieheltä tarkemmin, kun en tosiaan itse ole puuttunut kutsuihini millään lailla :).

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s