Metroilua!

Olin nii-iin iloinen, kun kuulin, että metro oli laajentunut Suomessa ollessani jo tähän melko lähelle meitä: El Harrachiin, jossa tykkään käydä torilla! Enää meiltä ei ole pitkä ajomatka metroasemalle, minkä jälkeen pääsemme köröttelemään ilmastoidussa metrossa näppärästi ympäri pääkaupunkia!

Tiettyinä aikoina pääkaupungin tiet ovat nimittäin melkoisen ruuhkautuneita ja silloin hyppään paljon mieluummin metron kyytiin kuin jatkaisin matkaa autolla! Eilen veimme vanhimman pojan ensin jalkapalloharkkoihin ja sitten jatkoimme matkaa kohti keskustaa.

Meidän lähiasemalla, El Harrach Centressä, pääsi hissillä tasolle, jossa myydään lippuja. Tämä oli näppärää, koska 3-vuotiaalla oli sateenvarjorattaat mukana. Poika olisi kyllä reipas kävelijä, mutta katsoin, että täällä on turvallisempaa pitää poika rattaissa, koska liikenne ympärillä on vilkasta ja vahdittavia lapsia on mukana useampia. Onneksi poika vielä suostuu istumaan rattaiden kyydissä. Hieman huvittava piirre tässä oli se, että hissiä vahti mies tuolilla istuen ja meille jopa painettiin hissinnappia valmiiksi! Jos Helsingissä jokaista hissiä kohden olisi oma vartijansa, niin työttömyysluvut saataisiin kyllä laskemaan samantien, mutta olisihan se kieltämättä aikamoista!

Allaolevat kuvat näpsin El Harrach Centren asemalta, mutta ne ovat vähän mitä ovat, kun yritin ottaa kuvia mahdollisimman huomaamattomasti. Joka tapauksessa lippu siis ostetaan joko automaatista tai lipunmyyntitiskiltä. Tämän jälkeen mennään läpi tarkistusportista. Systeemi muistuttaa kovasti Ranskan vastaavaa.

DSC05301

DSC05302

DSC05303

Pidin siitä että opastekarttoja oli kaksi vierekkäin: tämä ranskankielinen ja heti sen vieressä arabiankielinen, johon oli vielä merkitty tärkeimmät paikat selkein symbolein; vaikkei olisi osannut kumpaakaan kieltä, olisi ollut helppo arvata mitä missäkin on.

DSC05304

Peruslippu maksoi 50 DA (0,40€). En tiedä, pitääkö osa algerialaisista tätä hintaa liian kalliina verrattuna bensalitran hintaan, koska metro on usein ollut hämmästyttävän tyhjä; ei tietoakaan esimerkiksi Pariisin ruuhkista metrossa, vaikka Algers onkin miljoonakaupunki! Toisaalta algerialaiset ovat kyllä autokansaa! Menomatkalla metrossa kävi lippujentarkastaja. En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos jollakin ei olisi ollut lippua?

Myös metro itsessään muistuttaa kovasti Ranskan metroa. Ja pakko nyt hieman kehaista, että vaikka olen matkustanut usean maan metrolla, on tämä Algerian metro mielestäni kenties kaikista siistein! Toivottavasti se myös pysyy sellaisena! Metrolinjahan ei ole vielä kovin pitkä, mutta uusia asemia rakennetaan parhaillaan muunmuassa laajennettavalle lentokentälle sekä Bab Ezzouariin – olen kuullut, että metron laajennusta suunnitellaan jopa L`Arbaan asti, mikä olisi loistojuttu!

Paluumatkalla mies haki vanhimman pojan harkoista ja minä ajelin pienempien lasten kanssa El Harrach Centreen, jossa kävin ostamassa lapsille hieman välipalaa ennen kuin lähdimme koko porukan oltua kasassa pizzalle. Metroasemalla ei olisi tainnut olla kovin suotavaa oleskella, koska meiltä käytiin useamman kerran kysymässä onko madamella jokin hätä, kun kävelee ympäriinsä asemalla. Eihän madamella mitään hätää ollut; odotteli vain miestään ja poikaansa, mutta siis selkeästi asemalle ei ole tarkoitus jäädä norkoilemaan, vaan sieltä tulisi poistua saman tien metrosta nousun jälkeen. Sinänsä kyllä tosi hienoa, että metrosta huolehtiminen tunnutaan ottavan tosissaan!

DSC05298

Vaikka oli mukava käydä pitkästä aikaa keskellä pääkaupunkia ja vaikka tykkäänkin kaupungista, joka muistuttaa mielestäni monilta osin ehdotonta suosikkikaupunkiani Istanbulia, totesimme molemmat miehen kanssa, että onneksi emme kuitenkaan asu ihan tuolla kaiken vilskeen keskellä. Oli ihana palata taas tänne omaan rauhaan!

Mainokset

6 thoughts on “Metroilua!

 1. Vau, olipas siellä tyhjää! Ja siistiä! Kiva kun esittelit tämän, en ole vielä nähnyt edes kuvissa tätä ennen. Hyvä, että on hyvin vartioitu tila, täällä kun tuppaa kaikki meneen likaiseksi ja rikki heti alkumetreillä.
  Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen käynyt Alger’ssa lentokenttää kauempana. Pääkaupungin melusta ja vilskeestä en ole koskaan tykännyt, saan siellä aina päänsärkyä. Ennen kävin useinkin mieheni siskolla kylässä, asuvat ihan keskustassa, mutta nyt en enää viitsi turhan takia, sukulaiset käy meillä ihan tarpeeksi lomillaan.

  Tykkää

 2. Paluumatkalla viiden maissa oli enemmän ihmisiä, muttei siltikään mitään ryysistä. Ja tosiaan hyvä, että näistä tiloista tunnutaan huolehdittavan, vaikka se hissivahti tuntuikin hieman liioitellulta näin suomalaisesta, mutta on täällä varmastikin tarpeen. Tykkään itse pääkaupungin vilskeestä, kunhan vain pääsen aina välillä sieltä pois tänne omaan rauhalliseen kotikolooni – olen oikein tyytyväinen siihen, että asumme pääkaupungin kupeessa, muttemme kuitenkaan ihan ”pääkallopaikalla”!

  Tykkää

 3. Metro näyttää tosiaan hienolta ja siistiltä! Mutta teillä on muutenkin kyllä näitten kuvien perusteella kaunista ja siistiä – ihan erioloista kuin täällä kaikin puolin.

  Täytyy yrittää taas ottaa vähän kuvia kodin ulkopuolella täkäläisistä maisemista omaan blogiin niin voin esitellä sitä kuinka laajasti täällä levitellään roskia ja muovipusseja yms eikä muutenkaan tunnuta ihan rajattujen alueiden ulkopuolella oikein panostavan ympäristön miellyttävyyteen…

  Kiva, että metroasema on helpottanut teidän elämää! On tosiaan varmasti oikein hyvä ratkaisu asua vähän sivussa pääkaupungista eikä ihan keskellä kaikkea humua.

  Tykkää

  • Voi; kyllä täälläkin niitä roskia löytyy sieltä täältä; itse tykkään usein näpsiä kuvia ehkä niistä parhaista puolista, mikä saattaa antaa osittain jopa hieman väärän kuvan. Metro ja metroasema tosin ovat oikeastikin todella siistit – olen ollut yllättynyt siitä, että Algeriassa on kenties siistein metro, jota olen käyttänyt (ja monia on tullut kokeiltua)! Pääkaupunkikin on kyllä suurelta osin yllättävän siisti, mutta monissa pikkukaupungeissa roskia on usein ympäriinsä. Nyt tosin täällä on alettu kunnostautua ja teiden varsilla on näkynyt roskien kerääjiä.

   Nautimme tosiaan tästä omasta rauhasta, mutta toisaalta taas pääkaupungista löytyisi 3-vuotiaalle montessoripäiväkoti ja isommille lapsille yksityiskouluja jne. Kaikessa on puolensa…

   Tykkää

 4. Hienoa etta metro tuli lahes kotiportille! Olen metron ystava ja kaytan sita lautan jalkeen kaikista mieluiten, meillakin on muuten metropysakeilla paljon henkilökuntaa mutta pidan siita, se tekee asemista turvallisia iltaisinkin eika ilkivaltaa ole. Vartijat ovat myös kovin ystavallisia ja auttavat vanhuksia ja lapsia aitien kanssa. Meilla metro on tosi suosittu ja varsinkin aamuaikaan ruuhkainen.

  Tykkää

  • Sama juttu; olen metron ystävä!!! Sillä vain on niin kovin helppo liikkua. Täälläkin henkilökunta on tosi ystävällistä; lipuntarkastaja jopa kaappasi pojan rattaat syliinsä, kun päätepysäkillä piti mennä portaita ylös! Hieman jopa sanoisin, että henkilökunta on tuolla aavistuksen yliaktiivisia; meiltä on ennenkin tultu kyselemään samantien, tarvitsemmeko apua, jos olemme näyttäneet edes hieman eksyksissä olevilta. Mutta on siis vain hyvä, että metrosta huolehtiminen tunnutaan ottavan tosissaan!!!

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s