Liebster award

liebsterawards

Sain Tänään on kaunis päivä -blogin kirjoittajalta Meriltä Liebster award -blogipalkinnon, josta ilahduin kovasti! On kiva kuulla, että blogistani pidetään, vaikkei täällä ole viime aikoina kovin paljon keskustelua syntynytkään. Eli kiitos Meri! Merin blogi kertoo muuten vanhemmuudesta, kasvatuksesta, arjen pienistä hetkistä, kirjoista, leluista, peleistä ja lastenkulttuurista – kivaa luettavaa lapsiperheille siis!

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkkaa hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Ja Merin esittämät kysymykset ovat seuraavanlaiset:

1. Mikä on tärkeintä, mitä opit äidiltäsi?
2. Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa joita haluat opettaa omille lapsillesi?
3. Mistä saat voimaa arkeen?
4. Jos voittaisit loton jättipotin, miten muuttaisit elämääsi?

Kivoja kysymyksiä, joihin yritän nyt vastata parhaani mukaan:

1. Opin äidiltäni, että lapsen tarpeet ovat aina etusijalla! Enkä tarkoita tällä sitä, että elämä pyörisi välttämättä lapsen ympärillä tai edes lapsen ehdoilla, vaan että on ensisijaisen tärkeää taata lapselle niin henkisesti kuin fyysisestikin turvalliset kasvuolosuhteet. Kun sain ensimmäisen lapseni, olin melko nuori enkä ollut koskaan hoitanut vauvaa, saati juurikaan pitänyt edes vauvaa sylissä, mutta vauvan hoitaminen oli alusta lähtien erittäin luontevaa ja pärjäsin helposti vauvan kanssa päivät yksin turvaverkoston asuessa kaukana ja miehen opiskellessa ja käydessä töissä. Uskon tämän johtuneen suurelta osin siitä, että olin itse saanut kokea vankkaa perusturvallisuutta vauvasta alkaen koko lapsuuteni ajan. Opin myös arvostamaan kotiäitiyttä; äitihän hoiti meitä kotona kouluikään asti. Tästä huolimatta en koe jääneeni paitsi virikkeistä tai jääneeni jollakin lailla jälkeen. Itseasiassa muistan vieläkin kuinka opettaja hämmästeli laajaa sanavarastoani mennessäni kouluun. Tämä ei sinänsä ollut ihme, koska kävimme ahkerasti kirjastoautolla ja minulle luettiin paljon – jo pienenä minulle luettiin myös aikuisten kirjoja esimerkiksi arkeologiaa käsitteleviä kirjoja, jotka olivat mielestäni tosi mielenkiintoisia.

2. Ensimmäinen asia, jonka toivon lasteni oppivan on: Kohtele toisia niinkuin toivoisit sinua kohdeltavan (ja tämä koskee niin ihmisiä kuin eläimiäkin!). Toinen asia oikeastaan liittyy edelliseen, mutta toivoisin lasteni oppivan suhtautumaan toisiin ihmisiin ennakkoluulottomasti; oppimaan, ettei ihmisiä tule asettaa eriarvoiseen asemaan esimerkiksi heidän synnyinmaansa mukaan. Olen kokenut suureksi rikkaudeksi sen, että perheellämme on Suomessakin ystäviä monista eri maista! Kolmas asia, minkä haluan opettaa on se, että unelmien eteen joutuu joskus tekemään kovastikin töitä, mutta monia asioita on mahdollista saavuttaa, kunhan vain jaksaa uskoa omiin mahdollisuuksiinsa.

3. Lapset ovat toisaalta se voimia kuluttava osatekijä, mutta toisaalta kyllä saan heistä myös voimaa; kun 3-vuotias tulee yhtäkkiä halaamaan ja antaa pusun poskelle, tuntuu kuin akut olisivat taas täynnä ja seuraava kiukkukohtauskaan ei tunnu rasitukselta. Oma pakokeinoni arjesta on myös lukeminen.

4. Tämä oli kysymys, jota mietin pitkään. En lottoa, joten kysymys on aikalailla teoreettinen, mutta jos jostakin kummallisesta syystä jättipotti osuisi kohdalle, luulen, että suurin osa rahoista taitaisi mennä säästöön lasten tulevaisuutta ajatellen; voisin auttaa lapsia ensiasuntojen ostossa ja oman elämän aloittamisessa sitten joskus. En nimittäin itse tällä hetkellä aktiivisesti kaipaa oikein mitään rahalla ostettavissa olevaa, mikä on sinänsä kiva tilanne, kun ei haikaile mitään. Pitkäänhän toivoin ostavani omakotitalon Helsingistä, mutta nyt olen miettinyt sitäkin siltä kantilta, että omakotitalon vuokraaminen saattaisikin olla vaikeampaa (ja herättäisi enemmän huolta) kuin nykyisen asuntomme. Olemme myös hieman haaveilleet loma-asunnon ostosta jostakin Euroopan puoleisesta Välimeren maasta eli tämäkin saattaisi kyllä mennä harkintaan. Myös hyväntekeväisyystyötä haluaisin kyllä tehdä enemmän kuin nyt; esimerkiksi kummilapsia Algerian SOS-lapsikylästä voisi mieluusti olla enemmänkin!

Kun poistin blogilukuluettelostani palkinnon minulle antaneen Tänään on kaunis päivä -blogin, englanninkieliset blogit, yhden blogin, jonka kirjoittajalta seuraan kahta blogia sekä sellaiset blogit, joissa olen jo törmännyt tähän samaan palkintoon, jäi jäljelle tasan 11 suosikkiblogiania (en muuten nyt tarkistanut, onko jokaisella alle 200 lukijaa) – sattuipa hyvin. Nämä kaikki ovat keskenään todella erilaisia blogeja, mutta niissä kaikissa on ”sitä jotakin”. Elikkä seuraavat blogistit voivat halutessaan ottaa haasteen vastaan täältä blogistani:

 1. Leluteekki (Filosofiakahviloita pitävän Emilian pohdiskeleva ja naseva blogi, joka kertoo myös suomalais-ranskalaisen kaksosperheen arjesta.)
 2. Elämä on. (Jordanialaista arkielämää kuvaileva blogi.)
 3. 1001 Kabul (Elämästä Afganistanissa kertova blogi.)
 4. My Exploration (Kaksikulttuurisen tällä hetkellä Suomessa asuvan perheen elämästä kertova blogi.)
 5. Edustusrouvan päiväkirja (Tällä hetkellä Sudanissa asuvan suomalais-italialaisen perheen elämästä kertova pohdiskelevaan tyyliin kirjoitettu blogi.)
 6. Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä (Suomalais-turkkilaisen perheen arjesta Izmirissä kertova blogi, josta saa paljon tietoa Turkista.)
 7. Kiljusten blogi (Suomalaisen nelilapsisen perheen elämästä kertova blogi, jonka kirjoittajan kanssa aloittelimme blogiharrastusta samoihin aikoihin ja jossa äiti harrastaa neulomista.)
 8. Greetings from Turkey (Suomalais-turkkilaisen perheen elämästä kertova blogi.)
 9. Sininen keskitie (Lastenkirjablogi, josta löytyy hyvin kirjoitettuja kuvauksia monenlaisista lastenkirjoista.)
 10. Me Itse (Blogi, josta löytyy vinkkejä siihen, mitä lasten kanssa voi puuhata arkena ja jossa esitellään silloin tällöin Minä itse -verkkokaupan montessorivälineitä.)
 11. Lapiolla hiekkaa (Pilke silmäkulmassa kirjoitettu Algeriassa pitkään asuneen suomalaisen Sirokon blogi, josta löytyy kivan tekstin lisäksi myös mainioita kuvia!)

Kysymykseni:

 1. Mistä haaveilet?
 2. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
 3. Mikä on paras lukemasi kirja?
 4. Mitä kirjaa olet lukemassa juuri nyt tai minkä kirjan lukemisen aiot aloittaa seuraavaksi?
 5. Mistä tv-sarjasta pidät eniten?
 6. Mikä on mielenkiintoisin maa, jossa olet käynyt?
 7. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?
 8. Mikä on tärkeintä, mitä opit isältäsi?
 9. Mikä on mottosi?
 10. Mikä on paras luonteenpiirteesi?
 11. Mitkä ovat asuinmaasi parhaimmat ja huonoimmat puolet?
Mainokset

4 thoughts on “Liebster award

 1. Kiitos haasteesta! En ole viime aikoina ehtinyt kirjoitella blogia niin paljon kuin haluaisin kun arki on vienyt mennessään. Yksi haaste on korvan takana odottamassa vuoroaan, laitan tämänkin samaan paikkaan ja toivon mukaan ennen pitkää ehdin näitä toteuttamaan.

  Tykkää

 2. Niin ajattelinkin, että näihin voi vastailla niin halutessaan/ehtiessään, mutta mitään stressiä ei kannata ottaa :). Arjen takaisin uomiinsa saaminen ottaa aina aikansa, kun siirtyy maasta toiseen; huomaan, että meilläkin aikataulut venyvät ja paukkuvat, nyt kun olen taas täällä päässä. Meillä on alussa aina vuorossa sukulais- ja ystävävierailuja, kodin siivoamista jne. ja nyt vielä lisäksi on ollut lasten kouluasioiden järjestelyä, suunniteltua enemmän töitä ja muutamien huonekalujen tilailua (ja tuskailua, kun niiden tulemisessa kestää ja kestää)…

  Tykkää

 3. Kiitos haasteesta! Minä olen muuten blogiasi käynyt lukemassa, mutta kommentointi on jäänyt. Yleensä luen blogeja kännykällä ja silloin kommentit tulevat usein vähintään tuplana. En tiedä miksi.

  Tykkää

 4. Kävijälaskureista näen, että kävijöitä on jopa aikaisempaa enemmän ja olenkin miettinyt, että onko tämä sydämen kohdalta vastaaminen hankalaa tms., kun kerran jo sain palautetta siitä, että kohtaa, josta voi vastata oli vaikea löytää. Mutta kännykällä lukeminen selittääkin paljon! En itsekään viitsi kännykällä juurikaan kirjoitella, kun se on niin hidasta, vaikka lukeminen on oikeinkin sujuvaa. Täällä kännykässäni ei ole nettiä ja puhelin unohtuu muutenkin pitkiksi ajoiksi, joten en taas muistanutkaan, että Suomessa varmasti moni lukee blogeja juurikin kännykällä.

  Mukavaa, jos ehdit vastata haasteeseen!

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s