Miltä täällä näytti 1800-luvulla?

Miehen lapsuuden kotipaikkakunta on L`Arbaa, jonne on täältä meiltä viiden minuutin ajomatka. L`Arbasta löytyy niin hammaslääkäri, terveyskeskus kuin supermarketkin. (Tosin meillä on toinen terveyskeskus myös tässä ihan kulman takana, mutta siellä ei ole yöpäivystystä.)

Mies oli saanut ystävältään kivoja kuvia L`Arbasta. Kuvat ovat kuulemma 1800-luvulta. Tuossa ylläolevassa kuvassa on L`Arban kunnantalo, joka on pystyssä ja käytössä vielä tänä päivänäkin. Toisessa kuvassa (jota valitettavasti ei ole ladattu koneelle), oli juna! On aika jännää, että L`Arbaan on päässyt junalla jo 1800-luvulla, kun ei sinne kulje juna nykyisinkään. Metrolinjan laajentamista suunnitellaan L`Arbaan asti, mutta se kestänee vielä kauan. Iloitsin jo siitäkin, että Suomessa ollessani metro oli laajentunut jo lähemmäs meitä; El Harrachiin, jossa käymme ostoksilla torilla (kävimme eilenkin). En nimittäin tykkää autoilla pääkaupungissa, jossa on ihan valtavasti autoja ja sekava liikenne. Nyt on mahdollista jättää auto El Harrachiin (jonne ajomatka kulkee paljon rauhallisempia teitä) ja jatkaa matkaa metrolla.

Mutta takaisin kuvaan: Kuvan omasta mielestäni mielenkiintoisin yksityiskohta on hieno rouva, joka on lähtenyt ulkoilemaan päivävarjonsa ja apinansa kanssa (mielenkiintoinen yhdistelmä!). Sama nainen ja apina näkyivät myös siinä toisessa kuvassa, jossa oli juna. Jäin miettimään, olikohan kyseinen nainen joku paikkakunnan tuon ajan ”julkkis” vai kenties kuvaajan vaimo tai muu tärkeä henkilö? Millaistahan naisen elämä on ollut?

Myös kuvassa olevien lasten vaatetus kiinnitti huomioni; pojilla näyttäisi olevan jonkinlaiset pussihousut ja tytöillä mekot essuineen. Kaikki näyttävät siististi pukeutuneilta ja näyttävät poseeraavan kameralle ehkä jopa hieman ujonoloisesti.

On jännä miettiä, millaista elämä on tuolloin ollut täällä!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s