Lainaus
2

”You will never be completely at home again, because part of your heart always will be elsewhere. That is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place.”

-Miriam Adeney

Tämä mietelause kuvaa tunnelmiamme juuri nyt. Tyttö totesi Suomessa ennen lähtöä aika osuvasti, että ”Kun oikeastaan haluaisin lähteä ja oikeastaan en.” Lentomatkalla Suomesta Frankfurtiin tutustuimme suomalaiseen äitiin, joka kertoi asuvansa Malesiassa ja oli lastensa ja miehensä kanssa kotimatkalla. Kyseinen äiti esitti minulle erittäin yksinkertaisen kysymyksen, johon oli kuitenkin yllättävän vaikea vastata. Hän nimittäin kysyi, että olemmeko mekin kotimatkalla. Sanoinkin, että tähän onkin yllättävän vaikea vastata, kun olemme viime aikoina asuneet oikeastaan kahdessa maassa, mutta että kyllä, kyllä olemme nyt menossa kotiin. Tuntui muuten todella erikoiselta tyhjentää Suomen kotimme henkilökohtaisista tavaroista (huonekalut sentään jäivät vielä pääosin paikoilleen) ja antaa asunto, joka on ollut niin kauan meidän kotimme, toisten käyttöön. Toisaalta tuntuu kivalta tietää, että koti on hyvässä käytössä ja auttaa toivottavasti osaltaan vaihto-opiskelijoita sopeutumaan Suomeen ja saamaan kaiken irti vaihdosta!

Mainokset

2 thoughts on “Päivän mietelause

  1. Minä ajattelen meillä olevan kaksi kotia. Yksi on Suomi jossa on oma kotipesämme ja joka on myös oma rakas isänmaani, toinen on se maa jossa milloinkin pääasiassa elämme, se paikka missä koirat milloinkin ovat. Suuntaan tai toiseen voimme siis olla kotimatkalla 🙂

    Muutama ensimmäinen viikko suuntaan ja toiseen, myös muille maille suuntautuneiden lomien jälkeen, ovat ajatukset vähän kaksijakoiset, ja siinä kaihontunnelmissa tulee usein mieleen myös muut tärkeät paikat maailmassa. Mutta sitten kun elämä asettuu uomiinsa en itse juuri kaipaile aktiivisesti minnekään. Nyt kun ollaan oltu täällä Sudanissa taas jo yli kuukausi olen molemmat jalat maassa täällä ja Suomi tuntuu siltä osin aika etäiseltä. Mutta joulunmaissa sinne on taas ihana mennä.

    On tosiaan rikkaus, että saa ja osaa elää monessa maassa ihan tavallista elämää!

    Tykkää

  2. Itsekin näen tämän nimenomaan pääasiassa rikkautena; on upeaa saada kokea kahden näin erilaisen maan elämää! Vaikka reissaaminen välillä hieman rasittavaa onkin. Huomaan, että ensimmäiset viikot ovat molemmissa maissa olleet tunteiden vuoristorataa; ensin olin ihan onnessani, kun pääsimme tänne ja sitten pienet asiat saivatkin ärsyyntymään. Olin aluksi myös ihan yliaktiivinen ja lähdin rankan matkustuspäivän jälkeen seuraavana aamuna jo kuudelta ulkoiluttamaan koiraa ja siivoilin pyörremyrskyn lailla. Mutta eiköhän tämä tästä taas tasaannu, kun viikkoja kertyy hieman enemmän.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s