Herkkuja & ”herkkuja”

Kylläpä täällä Suomessa onkin taas tullut herkuteltua! Herkuttelu näkyy jo ikävästi vyötäröllä, mutta toisaalta luotan siihen, että eiköhän ne kilot taas karise Algeriassa. Senkin uhalla kirjaan ylös kaksi tosi helppoa viime aikoina kokeilemaani herkullista suklaareseptiä.

Jostakin syystä viime aikoina on tehnyt mieli lapsuudesta tuttua unelmakääretorttua. Monet ovat sitä mieltä, että kääretorttupohjaan tulee ehdottomasti laittaa perunajauhoja, osa taas on sitä mieltä, että parempi pohja tulee pelkistä vehnäjauhoista. En nyt ota kantaa siihen, kumpi tapa on parempi; meillä kun ei ollut kaapissa perunajauhoja siinä vaiheessa kun leipomisinnostus iski, joten oli löydettävä ohje ilman niitä. Sellainen löytyikin Onnelasta-blogista. Ohje perustuu yksinkertaisesti yhtä paljon -kakkupohjareseptiin ja siihen tulee:

2 dl = 4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

(Lisäsin vielä kaakaojauhetta, jotta sain pohjasta suklaisen. Ensimmäisellä kerralla lisäsin vain vähän, jolloin en vähentänyt jauhojen määrää, mutta myöhemmin lisäsin 1/2 desiä, jolloin jauhojen määrää kannattaa hieman vähentää.)

Täytteeksi laitoin:

150 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 keltuainen

Tosi helppoa ja tosi hyvää! Ja tästä tuli lapsuus mieleen!

Seuraavaksi mietin, mitä ihmettä tekisin Marianne Crushista, jota oli jäänyt edellisestä kääretortusta hieman pussin pohjalle. Ideaa ei tarvinnut kaukaa etsiä, vaan ratkaisu löytyi pussin kyljestä, jossa oli ohje Marianne -suklaapalloihin. Tämäkin on tosi helppo, mutta herkullinen ohje ja tarvikkeetkin ovat tuota Marianne Crushia lukuunottamatta sellaisia, joita yleensä löytyy kotoa. Suklaapalloihin tulee:

100 g voita

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 rkl kaakaojauhetta

3 dl kauraryynejä

2 rkl vahvaa kylmää kahvia

Koristeluun: Marianne Crush -rouhetta

1. Yhdistä kulhossa voi, sokeri ja vaniljasokeri.

2. Lisää kaakao, kahvi ja kauraryynit.

3. Sekoita taikinaksi ja muotoile pieniä palloja.

4. Pyörittele pallot Marianne-rouheessa kauttaaltaan.

5. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.

Ohjeen mukaan taikinasta tulee n. 25 kpl, mutta meidän palloista tuli niin isoja, että niitä tuli paljon vähemmän. Näissä oli sekä minun että tytön mielestä jotenkin tuttu maku, mutta kumpikaan ei muista, mistä maku on tuttu.

Nam!

Lopuksi vielä muutama ”herkku”, jotka näyttävät tosi herkullisilta, mutta eivät ole syötävää… Osuimme tässä yhtenä päivänä sattumalta markkinoille ja siellä ihastuimme kauniisiin saippuoihin, jotka näyttävät aivan leivonnaisilta. Yksi oli saatava kotiinkin! Eikös ole herkullisen näköinen?

Sadepäivinä meillä on tehty paljon taideteoksia muovailuvahasta. Kylläpä vain Suomessa onkin jaksanut sataa! Mutta onneksi muovailuvaha on hauskaa  sadepäivien puuhaa!

IMG-20150731-WA0001

IMG-20150731-WA0002

Muovailuvahasta syntyi myös kauniita macarons-leivonnaisia. Tämä macarons on tainnut saada vaikutteita Algeriasta; macaronsin koriste kun näyttää ihan algerialaisen leivonnaisen koristeelta.

Mitä muuten sanoo bloggarin 3-vuotias poika saatuaan oman työnsä valmiiksi? ”Ota kuva.” Ja olihan siitä otettava, kun toinen toi niin ylpeänä tämän alla näkyvän työn näytille.

IMG-20150731-WA0003

Herkullista loppukesää!

Mainokset

2 thoughts on “Herkkuja & ”herkkuja”

  1. Nam! Nyt alkoi tehda mieli kaaretorttua, mulla on kammo sen leipomista kohtaan koska se meni pilalle jokunen vuosi sitten kun yritin, pitaisiköhan kokeilla uudelleen…? Marianne crushia pitanee ostaa matkalaukkuun, pari viikkoa viela Suomen lomaan….

    Tykkää

  2. Hassu juttu; kääretortun leipomiskammo on tuttu! Pieleen on mennyt pari kertaa ja sitten jo ajattelin, että jos en osaa leipoa EDES kääretorttua (jostakin syystä ajattelin, että se nyt on mahdollisimman helppo leivonnainen, vaikkei kyllä taida olla), en varmaan osaa mitään muutakaan. Onneksi en sentään jättänyt leipomista sikseen. Tällä Suomen reissulla olen leiponut tosi monta kääretorttua ja aina on onnistunut tuolla Onnelan ohjeella.

    Meillä taas on vielä pari viikkoa Suomen lomaa jäljellä ja mietin jo, mitä herkkuja täältä pitää ottaa mukaan :).

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s