Yllätys pihalla – suomalainen versio

Jos Algeriassa meidät yllätti kotipihallamme beduiini kameleineen, niin isääni odotti omalla pihallaan aivan toisenlainen yllätys. Kuka arvaa mikä?

No, ihkaoikea karhu! Siellä ne olivat tuijottaneet toisiaan silmästä silmään – isä ja karhu. Karhu ei (onneksi) ollut vielä täysikasvuinen, vaan koiran kokoinen – ilmeisesti se oli noin vuoden ikäinen itsenäistä elämää harjoitteleva pentu, joita kutsutaan erauspennuiksi. Tämä erauspentu ei ollut tainnut vielä oikein hahmottaa paikkaansa, kun tuolla lailla eksyi ihmisasutuksen lähelle. Tapaus oli kiinnostanut niin kovin, että pennun jäljetkin oli käyty mittaamassa paikallisen metsästysseuran edustajan toimesta karhun lähdettyä takaisin metsään. 8 senttiä oli mittaustulos.

(Kuvituksena kuvakaappaukset Suomen riistakeskuksen sivulta, josta löytyi ohjeet karhun kohtaamiseen. Jos kiinnostuit, kannattaa käydä lukemassa; sivuilta löytyy muutakin tietoa karhuista.)

 

Lopuksi vielä Youtubesta löytynyt video erauspennusta. Tämä ei ole isäni kuvaama video; hänelle tilanne tuli niin yllättäin, ettei hän ehtinyt ottaa karhusta kuvaa.

 

 

Mitenhän sitä kohta uskaltaa astua ovesta ulos, kun siellä voi olla vaikka millaisia yllätyksiä?

Mainokset

4 thoughts on “Yllätys pihalla – suomalainen versio

  1. Huhh. Mietin tätä metsässä ollessani tänään. Koskaan ei tiedä mitä tapaa ja ohjeistusten muistutus ei tule pahitteeksi, joten kiitos siitä! Hui!!!

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s