Urhea Max

Max on lähdössä lasten kanssa ulkoilemaan. Algeriassa on vain ollut ajoittain jo aikamoisen lämmintä ja koirakin on tainnut väsähtää jo heti ulos päästyään. Lapset ovat jopa onnistuneet ottamaan Maxista kuvan ilman, että se on yrittänyt syödä kameraa – tai tässä tapauksessa ilmeisesti tablettia.

Mies kertoi, että Max oli nostanut eräänä yönä valtavan mekkalan keskellä yötä, mikä on todella epätavallista, koska tämä koira ei turhia räksytä. Mies oli herännyt ja lähtenyt samantien tarkistamaan pimeää taloa yhdessä koiran kanssa epäillen, että talossa oli murtovaras tai -varkaita.

Ketään ei enää löytynyt, mutta mies kuuli, että alueella oli tapahtunut murtoja. Eräältä naapurilta oli viety tärkeät ja kalliit työkoneet ja meilläkin on (ei kerrota varkaille) autotallissa säilössä miehen veljen arvokkaita koneita. Maxilla on jo todella kova ja möreä ääni, vaikka se onkin vielä pentu, ja tämä ilmeisesti pelästytti varkaat ennen kuin he edes ehtivät kunnolla käydä peremmälle. Yksi syy Maxin hankkimiseen oli juuri se, että se tuo meille turvaa ja vartioi kotiamme ja nyt näyttää siltä, että se taitaa olla juuri oikeanlainen koira tähän tarkoitukseen, varsinkin kun se on nyt jo niin iso, että jos se itse yritetään varastaa, se pystyy jo laittamaan hanttiin. 5-vuotias muuten ihmetteli, kun lapsuudenaikaisen kotini pihalla on edelleen jäljellä punavalkoinen koirankoppi, vaikka koiraa ei ole ollut enää vuosikausiin. Eräs tärkeä syy tähän on juuri varkaiden pelottelu (ei taaskaan kerrota varkaille); isäni on sitä mieltä, että monet varkaista kiertävät talon kaukaa, jos vain luulevatkin, että talossa on koira.

Lapset ovat hoitaneet Maxia tunnollisesti myös poissaollessani ja nyt tyttö ilmoitti Skypessä, että naapurin kissa on saanut pentuja ja että hän haluaisi ottaa niistä ainakin toisen. Tytössä alkaa ilmetä kovin tuttuja piirteitä; minähän hoitelin aikalailla samanikäisenä lähikylän kaltoinkohdeltuja koiria ja olisin varmastikin perustanut kotiimme jonkinlaisen eläinten turvakodin, jos vain olisin saanut siihen luvan. Kissanpennut ovat kuulemma ”todella kauniita eikä naapuri tee niillä mitään”. Tyttö oli kovin harmissaan, kun sanoin, ettemme nyt voi ottaa mitään eläintä, kun tyttökin on tulossa pian Suomeen. Mies ja vanhin poika ovat Suomessa vain pari päivää ja naapuri on luvannut hoitaa sillä aikaa Maxia, mikä on tosi kiva juttu, kun koira saa olla tutussa paikassa eikä sitä tarvitse viedä minnekään muualle, mutta kissan ottaminen lisähoidettavaksi ei tässä tilanteessa tunnu ollenkaan järkevältä. Nyt minä joudun olemaan se, joka sanoo ”EI”. Tuntuu tietysti pahalta kissojen puolesta, ”joilla naapuri ei tee mitään”.

Meillä on ollut niin ikävä Maxia, että lapset ovat joutuneet lähettämään siitä kuvia ja Skypenkin kautta olemme päässeet koiran kanssa juttelemaan – kyllä tämä nykyteknologia vain tarjoaa vaikka millaisia kommunikointikeinoja ja auttaa pitämään yhteyttä kaukanakin oleviin sukulaisiin – ja jopa lemmikkieläimiin. Max tuntui tunnistavan ääneni. Pojat toistelevat yhtenään ulkona koiria nähdessämme, että ”tuo on ihan kuin Max” – ja lähestulkoon erehtymättömästi aina saksanpaimenkoirien tai sekarotuisten, joissa on selkeästi saksanpaimenkoiran verta, kohdalla. Yhtenä päivänä 5-vuotias totesi kuitenkin dobermannin kohdalla, että ”tuo on ihan kuin Max”. Niinpä!

Max on vieläkin omaan silmääni hieman laiha, vaikka se onkin jo saanut lihaa luidensa ympärille verrattuna siihen olotilaan, jossa se meille tuli. Edelleenkin se ahmii ruokansa ja syö yllättävän suuria määriä. Epäilen, että tämä johtuu liian vähäisestä ravinnosta ensimmäisten elinviikkojen aikana. Kuitenkin tuntuu, että Max kasvaa enemmän korkeutta kuin leveyttä. Ruumiinrakenteen perusteella epäilen hieman, että sen perimässä olisi saksanpaimenkoiran lisäksi dobermannin verta. Niitähän Algeriassa riittää, joten tämä voisi olla aivan mahdollista.

Max sai muuten kivat paketit sekä * zooplus.fi :sta että * www.petenkoiratarvike.com :sta; muunmuassa kivemman hihnan tuon omaan silmääni kamalalta näyttävän ketjun tilalle, joka Maxilla oli, kun se tuli meille ja jollaisia Algeriassa aika yleisesti koirilla käytetään. Zooplus on itselleni jo usean vuoden mittainen tuttavuus ja olen aina ollut erittäin tyytyväinen sen palveluun ja tuotteisiin. Sieltä hankin aikoinani paljon akvaariotarvikkeita. Peten koiratarvike oli itselleni uusi tuttavuus, mutta toimi myös erinomaisen hyvin ja on suomalainen vaihtoehto. Joskus suomalaisissa nettikaupoissa hinnat eivät valitettavasti ole kovinkaan kilpailukykyisiä ulkomaisiin vastaaviin verrattuna, mutta Peten koiratarvikkeen sivuja selailtuani ilahduin siitä, että hinnat ovat oikein kohtuullisia ja sivuilta löytyy paljon tarjouksia!

Algeriastakin kyllä saa koiratarvikkeita, mutten ole kovin syvällisesti ehtinyt tutustua tarjolla oleviin valikoimiin. Kauppakeskuksesta esimerkiksi flexi-taluttimen olisi saanut edullisimmillaan alle viidellä eurolla, mutta kapistus vaikutti kovin heiveröiseltä. Koiranruokaa saa jopa läheiseltä torilta, samoin joitakin tarvikkeita, mutten ole ehtinyt tutustumaan torilla myytäviin tarvikkeisiin lähemmin. Pääkaupungista, Drarian alueelta (samalta alueelta, jossa sijaitsee myös Algerian SOS-lapsikylä) löytyy Cazanimo-niminen eläinkauppa, jonka tarjonta näyttää monipuoliselta, mutta johon en ole vielä päässyt tutustumaan henkilökohtaisesti paikan päälle. En oikeastaan muutenkaan oikein pidä eläinkaupoista, joissa myydään eläimiä, koska eläimet ovat niissä usein kovin ahtaissa tiloissa – jopa täällä Suomessa. Tuolla Cazanimossa tosin näyttää ainakin kuvien perusteella siltä, että osan eläimistä annettaisiin välillä liikkua vapaina eläinkaupan tiloissa – vai ovatko nämä vain lavastettuja tilanteita kuvausta varten – paha sanoa, kun en tosiaankaan ole päässyt tuolla käymään.

(Postaus sisältää *-merkittyjä mainoslinkkejä.)

Mainokset

2 thoughts on “Urhea Max

  1. Olipa kiva, että löysin blogisi! Mielenkiintoista, vaikka Algeria maana onkin ihan vieras. Max näyttää kuvienkin perusteella tosi skarpilta. Eiköhän se tuosta vielä liho, kunhan lopettaa kasvamisen muutoin.

    Tykkää

  2. Tervetuloa blogiin! Toivottavasti tulet uudelleenkin! Algeria on mielenkiintoinen maa enkä itsekään voi vielä kehuskella tietäväni siitä paljoa; tuntuu, että opin aina uutta ja toisaalta alueelliset erotkin ovat valtavia, varallisuuseroista puhumattakaan.

    Max on tosi skarppi; juuri sopiva meille; on ollut alusta asti tosi kiltti omaa perhettä kohtaan, mutta vieraisiin suhtautuu aavistuksen epäluuloisesti. Lisäksi on tosi tarkkaavainen. Matokuuri aiotaan kyllä antaa varmuuden vuoksi, jos vaikka laihuus johtuisi kuitenkin madoista, vaikka turkki kiiltääkin siinä määrin, etten välttämättä oikein matoihin usko.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s