Saharan hiekkaa osa 1: Matka kohti Biskraa

Kaipasimme pientä irtiottoa arjesta lomamatkan muodossa. Lomabudjettimme ei ollut suuren suuri emmekä voineet ottaa kovin montaa päivää lomaakaan, joten ulkomaan matka ei nyt tullut kyseeseen. Tutkimme Algerian karttaa ”sillä silmällä” ja mies kyseli ystäviltään, minne meidän kannattaisi matkustaa Algeriassa. Lopulta päätimme, että matkustamme Saharaan – tarkemmin sanottuna Biskraan. Meille suositeltiin muitakin alueita Saharassa, mutta niihin oli tällä kertaa liian pitkä matka.

Lähdimme matkaan aamuvarhaisella. Ensin ylitimme vuoret, mikä tällaiselle korkeanpaikankammoiselle oli aika koettelemus (minkä vuoksi paluumatkalla mies päätti kiertää vuoret, vaikka se tarkoitti ylimääräistä ajomatkaa – teko, jota arvostan todella!). Vuorten ylityksen jälkeen aloin nauttia maisemista. En Algeriassa yleensä välttämättä nauti autoilusta, mutta nyt nautin! Alkumatkasta luonto oli tosi vihreää ja muistutti ehkä hieman kuvissa näkemiäni Irlannin maisemia.

 

Ajoimme ohi monien pienten kaupunkien ja kuntien.

Jossakin vaiheessa maisemat alkoivat muuttua hiekkaisemmiksi ja ilma lämmetä selkeästi. Maisemat muistuttivat hieman Israelin tai Arizonan maisemia. Minähän ihastuin aikoinani Israelin karun kauniiseen luontoon ja täällä oli jotakin samaa. Kuvat eivät oikein välitä sitä tunnelmaa, joka tuolla vallitsi; jotenkin sellainen rauha, jota edes ohiajavat autot eivät kyenneet rikkomaan. Ajoimme esimerkiksi läpi Boucharan kaupungin, jota kutsutaan Saharan oveksi.

 

DSC04931

DSC04932

DSC04937

DSC04938

DSC04939

Ajomatka herätti monia ajatuksia. Kun näin hiekan seasta pilkistäviä pienen pieniä asumuksia, mietin, millaistahan täällä olisi asua ja elää. Lasten kanssa puhuimme siitä, että jos meistä matkan taittaminen ilmastoidussa autossa tuntui paikoitellen hieman rankalta, niin miltähän mahtaa tuntua saman matkan taittaminen kamelilla paahtavassa auringonpaisteessa. Puhuimme myös siitä, mitä tarkoittaa kangastus, kun minusta pitkään hiekkaisia maisemia tuijotettuani alkoi tuntua vaikealta hahmottaa, tuleeko edessä ajava auto meitä vastaan vai ajaako se meidän edellämme. Tyttö muisti heti, mitä kangastus tarkoittaa. Ette kyllä arvaa, mistä yhteydestä hän muisti sanan merkityksen. No, tietysti Muumipeikon jaksosta, jossa muumit olivat seikkailleet autiomaassa! Hämmästelin myös sitä, kuinka paljon Saharaan rakennetaan uutta asutusta. Jos ajomatkaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, sanoisin, että se oli uskomaton.

DSC04941

DSC04946

Lopulta saavuimme Biskraan. Biskrassa on lentokenttä, mutta tällä kertaa olen sitä mieltä, että olisi ollut sääli jättää automatka väliin; matkanteko oli suuri osa tätä reissuamme ja erittäin mielenkiintoinen sellainen; jos olisimme saapuneet Biskraan lentäen, olisi moni mielenkiintoinen asia jäänyt näkemättä!

Kerron Biskrasta lisää seuraavassa postauksessa!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s