Yllätys ovella!

Ovellamme oli tänään melkoinen yllätys; siellä nimittäin seisoi huivin kasvoilleen kietonut mies ja mikä vielä ihmeellisempää; ihka oikea kameli! Aina kun luulen tietäväni edes jotakin Algeriasta, pääsee se yllättämään minut ihan täysin. Olimme juuri touhunneet pihalla koko perheen voimin Maxin kanssa, minkä jälkeen olin lähtenyt ylös jatkamaan kotitöitä miehen jäädessä vielä alas. Onneksi mies oli kotona ja oli mennyt avaamaan oven; jos tämä näky olisi odottanut minua yhtäkkiä oven takana, olisin tainnut hieman pelästyä – tai ainakin hämmästyä melkoisesti! Toisaalta se huono puoli tässä oli, että koko episodi jäi minulta näkemättä; näin tämän erikoisen seurueen vain pojan ottamien kuvien kautta. Kuvat ovat valitettavan huonoja, koska poika otti ne yllättävässä tilanteessa kännykällään enkä osaa nyt tähän hätään laittaa wifiä päälle, joten ainoa keino, jolla keksin siirtää kuvat koneelle, oli näpsäistä kuva pojan kännykästä.

Lapset olivat saaneet silittää kamelia ja myös naapuruston lapsia oli tullut sitä ihmettelemään. Miehen mukaan tarkoituksena oli kerätä rahaa esittelemällä kamelia. Olen sanonut ennenkin, että algerialaiset ovat kovin kekseliäitä miettiessään keinoja ansaita rahaa ja tässä nyt on taas yksi esimerkki tästä kekseliäisyydestä.

En meinannut ensin millään uskoa, että meidän asuinalueellamme vieraili tosiaankin kameli. Vielä kuvat nähtyäni mietin hetken, yritetäänkö minua nyt jotenkin juksata. Mutta uskottava se on; ovellamme vieraili tänään ihka oikea kameli!

Mainokset

5 thoughts on “Yllätys ovella!

 1. Hah hah, tuota en olekaan vielä tähän päivään mennessä nähnyt! Taitaisin pyllähtää jos meidän portilla tuollainen seisoisi. Kesäisin niitä joskus näkee rannalla festivaalien aikaan, mutta eipä juuri muuten. Ei puutu mielikuvitusta rahankerääjiltä, parempi tämä kuin kerjäläisten resuiset vauvat.

  Tykkää

 2. Olipas tapaus!

  Mies kävi äskettäin työmatkalla toisaalla Sudanissa ja kohtasi ihan työn puitteissa paljon kameleita, kilpailukameleiksi koulutettavia yksilöitä ja myös ihan lihaksi kasvatettavia kameleita. Edellämainitut ovat ihan järjettömän kalliita, kun taas nuo lihakamelit ovat kohtuullisemman hintaisia. Pari ensimmäistä päivää työmatkan jälkeen en paljon muusta kuullutkaan kuin kameleista! 🙂 Ovat vissiin aika vetoavia otuksia.

  Tykkää

 3. Tämä meidän ovellamme vieraillut kameli ei tainnut olla vielä ihan täysikasvuinen ja näyttää kyllä tosi söpöltä. Olen päässyt kokeilemaan kamelilla ratsastusta kerran Israelissa ja se oli aika jännää menoa; tyttö jo tänään totesi, että oli hetken miettinyt, tultiinko meitä nyt hakemaan Saharaan (jonne olemme harkinneet tekevämme pienen retken). Olisikin ollut aikamoinen näky, kun olisimme tällä aavikkolaivalla lähteneet retkelle :).

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: Yllätys pihalla – suomalainen versio | Lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s