Hyväksi lapselle, mutta hengenvaarallista koiralle

Toin Suomesta lapsille Xylitol-pastilleja ja -purkkaa hammashoidon tueksi ja nyt Maxin saavuttua meille, olen tainnut jo kyllästymiseen asti muistuttaa lapsille, että yhtäkään pastillia tai purkkapalaa ei saa joutua koiran ulottuville. Suklaan vaarallisuus koirille on ihan yleisesti tiedetty juttu, mutta koska Suomessakin on sattunut joitakin koirien kuolemia xylitolin vuoksi, ajattelin muistuttaa asiasta nyt vielä täälläkin. Xylitol aiheuttaa nimittäin koiralle vaarallisen verensokerin laskun, joka johtaa shokkiin ja pahimmillaan koiran kuolemaan. Kannattaa olla varovainen myös ulkona lenkkeillessä; valitettavan moni kun sylkäisee purkan suustaan suoraan kadulle.


Löysin hyvän listan koiralle vaarallisista ja haitallisista ruoka-aineista täältä. Oli kyllä hyvä minunkin näitä kertailla, kun on ehtinyt vierähtää melkoisen kauan siitä, kun olen viimeksi omistanut koiran.

Mainokset

3 thoughts on “Hyväksi lapselle, mutta hengenvaarallista koiralle

  1. Tuosta xylitolista en tiennytkään, hyvä tietää vaikkemme kyllä sitä itse kovin käytäkään. Mutta sen olen ymmärtänyt kun olen tässä koiravuosien aikana asiaa jonkun verran tutkinut, että aika monissa ruoka-aineissa niin kuin tuossa suklaassa esimerkiksi on määrällä paljon merkitystä. Eli koiralle ei toki pidä antaa suklaata ollenkaan mutta pienet määrät eivät kuitenkaan onneksi ole ongelma – paitsi tietysti ehkä hyvin pienille koirille. Sipulia ei samoin pitäisi varta vasten koiralle tarjoilla mutta jos sitä ruuantähteissä on vähän mukana ja niitä koiralle annetaan, ei se vielä tee vahinkoa. Varovainen täytyy tietysti olla, mutta aika rennosti voi kuitenkin oman kokemukseni mukaan koirien kanssa elellä näiltä osin. Lapsethan vahingossa tiputtavat jos jotakin lattialle ja koirat sen siitä hetkessä syö mutta me ollaan säilytty ongelmitta ja koirat on näiltä osin onneksi aina pysyneet terveinä.

    Tykkää

  2. Käsittääkseni xylitol on koiralle hengenvaarallista jo aika pieninäkin annoksina – huomattavasti vaarallisempaa kuin suklaa, mutta tosiaan esimerkiksi sipulia taisi lapsuudenaikainen koiranikin joskus syödä ruuantähteiden seassa pieniä määriä ongelmitta. Lukemieni lähteiden mukaan jo pari xylitol-purkkapalaa voi olla hengenvaarallinen annos pienelle koiralle ja eläinlääkäriin pitää lähteä kiireesti :(. En tiedä, osaako algerialainen eläinlääkäri toimia xylitol-myrkytystilanteessa, koska täällä xylitol ei ole kovin tunnettu juttu.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s