Lähtemisen haikeus & vaikeus

Olen tainnutkin kertoa haaveilleeni siitä, että voisin asua osittain sekä Algeriassa että Suomessa. Mutta nyt kun olen viimeisen vuoden ajan lennellyt maasta toiseen, en enää olekaan asiasta niin varma. Toki olen tietyllä tavalla saanut ”rusinat pullasta” ja päässyt nauttimaan molempien maiden hyvistä puolista ehtimättä kuitenkaan liiaksi turtua niiden huonoihin puoliin, mutta nyt tuntuu siltä, että tästä kaikesta maksettava hinta on myös aikamoinen – enkä nyt tarkoita rahaa. On alkanut tuntua, että lähteminen on aina vain vaikeampaa – ja tämä pätee molempiin suuntiin; ollessani Algeriassa en haluaisi lähteä Suomeen ja ollessani Suomessa tuntuu Algeriaan lähteminen vaikealta. Tunnen olevani molemmissa maissa kuin kotonani ja hujahdan nopeasti ”omaan kuplaani”, jossa tiedän, miten toimitaan ja mitä minulta odotetaan. Suomessa elämä tuntuu tietyllä tavalla tosi helpolta; asiat toimivat ja hoituvat nopeasti ja muutoinkin kaikki on kovin ”valmista”. Tämän helppouden kääntöpuolena on kuitenkin helposti tietynlainen tasapaksuus ja tylsyys. Algeriassa taas asiat eivät välttämättä toimi helposti ja nopeasti ja asioiden eteen joutuu tekemään itse paljon enemmän kuin Suomessa. Toisaalta siellä tietynlainen epätäydellisyys tuntuu viehättävältä. Lapset onneksi tuntuvat sopeutuneen tähän reissaamiseen yllättävän hyvin; hekin tuntuvat olevan kuin kotonaan kummassa tahansa maassa. Lähtö on siis taas pian edessä, mutten vielä tiedä, kuinka pitkäksi aikaa lähdemme tällä kertaa.

 

Mainokset

4 thoughts on “Lähtemisen haikeus & vaikeus

 1. Lahteminen tulee aina varmaan vaikeammaksi, ehka sita hiljalleen juurtuu aina enemmin kulloiseenkin paikkaan. Itse en ole kaynyt Suomessa yli 2 vuoteen ja jostain syysta kun aikaa on kulunut, sinne lahteminen tuntuu vaikeammalta! Keksin tekosyita, ei ole rahaa, huono vuodenaika, siella on kallista jne. Kun ystava lahti lasten kanssa nyt lomilla Suomeen ajattelin etta huh ihanaa ei tarvitse, toisella puolella minusta on kuitenkin kova kaipuu kaymaan Suomessa.

  Tykkää

 2. Aivan; alussa tämä tuntui kivalta vaihtelulta, mutta pidemmän päälle alkaa olemaan myös rankkaa. Molemmat maat ovat niin kovin erilaisia!! Myös matkavalmistelut ja itse matkustaminen on aika rankkaa puuhaa lasten kanssa…

  Tykkää

 3. Me ei pitkiä aikoja olla oltu yhtäjaksoisesti miehen kotimaassa Tunisiassa, mutta jotenkin osaan samaistua tähän. Kun matka lähestyy stressaan kovasti, miten lapsen kanssa kaikki sujuu ja pelkään outojakin juttuja mm. liikennettä, entä jos lapsi sairastuu matkalla yms. Sitten taas kun päästään perille, en haluaisi lähtäkään kotiin ja suunnittelen kovasti, miten onnistuisi viettää pidempiä aikoja Tunisiassa. Kun palaamme reissusta, olo on pitkään tyhjä ja mieli haikea, mutta sitten taas alkaa arvostamaan Suomen helppoutta. Ainut asia, mistä välittömästi kotiin palattua on suuri ilon aihe on suomalainen suihku, josta lämmintä vettä tulee rajattomasti 🙂

  Tykkää

 4. Omakin stressaamiseni liittyy suurelta osin juuri matkustamiseen lasten kanssa. 2-vuotias on tähän asti istunut lentokoneessa sylissäni ja nyt pitäisi matkustaa ensimmäistä kertaa omassa penkissä ja mietin jo, miten poika tähän suhtautuu. Matkalaukkujen pakkaaminen ja raahaaminen aiheuttaa stressiä, samoin koneen vaihto Ranskassa. Lisäksi olen taas jo ehtinyt tottua tähän suomalaiseen elämäntyyliin ja sitten pitäisikin tottua taas aivan toisenlaiseen menoon. Meillä tulee onneksi lämmintä vettä Algeriassakin suihkusta, mutta saunaa jään kaipaamaan :). Sinänsä lohduttavaa kuulla, että muillakin on samantapaisia kokemuksia!

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s