Valtameren vohveleita ja muita ideoita lasten juhliin

Saimme tädiltäni lahjaksi tosi kivan vohveliraudan, joka paistaa ravun, delfiinin ja merihevosen mallisia vohveleita. Edullista, helppoa ja kivaa tarjottavaa! Me päätimme pitää lettukestit.

Ystävieni kanssa pidimme pienet juhlat lapsillemme muutama viikko sitten – lähinnä sen kunniaksi, että olemme taas Suomessa – aina juhla ei tarvitse edes tämän suurempaa syytä, vaan pääasia voi olla ystävien tapaaminen. Saimme juhlatilan käyttöömme eräästä asukastilasta; lapsista oli jännää mennä välillä jonnekin muualle kuin jonkun meistä kotiin – siitä tuli heti sellainen jännä juhlatunnelma. Ohjelmana meillä oli erilaisia leikkejä ja ruokailu hoidettiin nyyttäriperiaatteella. Kohokohtana taisi olla lahjapussien jakaminen, jonka teimme piilotusleikin kautta; kukin lapsi sai vuorollaan etsiä huoneeseen piilotetun lahjansa. Onginta olisi sopinut myös hyvin lahjapussien jakamiseen. Lahjapussista löytyi iso saippuakuplapullo ja herkkuja.

Kiddo-lehden numerosta 2/2014 löysin myös muutaman vinkin lastenjuhlien järjestämiseen. Kiddo oli muuten minulle uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa kivalta lehdeltä, jossa on tosi kauniita kuvia! Kiddosta poimittuja vinkkejä:

  • Mieti ikäryhmää; minkä ikäisille lapsille juhlat on tarkoitettu ja mistä asioista sen ikäiset nauttivat eniten? Enemmän ja isommin ei aina tarkoita lapselle hauskempaa, vaan pienimuotoiset juhlat voivat joskus olla ne mahtavimmat.
  • Valitse teema; teeman valitseminen auttaa suunnittelussa, koristeiden, ruokien, pelien ja leikkien valinnassa. Teema luo juhliin taikamaista tunnelmaa ja lisää lasten innostusta. Kiddossa ehdotetaan teemaksi muun muassa pyjamabileitä, safariseikkailua, kuninkaallisia kakkujuhlia, jalkapalloilua, eksoottista maata tai väriteemaa.
  • Valitse paikka; kesällä kannattaa hyödyntää ulkotilat! Esimerkiksi metsään saa rakennettua puiden väliin pressusta ja havuista laavun, joka toimii hauskana ja seikkailullisena juhlapaikkana.
  • Päätä kutsuvierasmäärä; kutsuvieraslista on ehkä järkevää pitää lyhyenä, esimerkiksi 5-10 lasta on yleensä mukava määrä. Ohjelma on helpompi pitää kasassa, kun vierasmäärä on maltillinen.
  • Päätä aika; ota huomioon esimerkiksi lasten mahdollinen päiväuniaika. Sovi myös selkeä päättymisaika.
  • Valmistaudu: jos tuntuu, että tehtävää on paljon, tee lista toteutettavista asioista. Varaa aikaa valmisteluun!
  • Ruoka ja juoma: mieti, millainen tarjoilu sopii tilanteeseen. Ilmoita kutsussa tarjoilun luonteesta, jotta vanhemmat osaavat varautua. Kiddossa ehdotetaan vaihtoehdoiksi muun muassa: hedelmävartaita ja jugurttidippiä sekä kasviksia esimerkiksi hauskoihin eläinmuotoihin aseteltuna ja erilaisia dippejä, smoothiebileitä, tortillabileitä, itse koottavia pitsoja, räiskäleitä erilaisilla täytteillä, voileipiä leikeltynä piparkakkumuoteilla hauskoihin muotoihin ja nyyttikestejä.
  • Koristeet: koristeita voi helposti askarrella itse. Kiddosta poimittuja koristeluideoita ovat muun muassa vanhasta lakanasta tehty tervetulo-banneri, serpentiini läpinäkyvien ilmapallojen sisällä, keppien varteen kiinnitetyt ilmapallot, teema- tai ruokakojut, herkkupussit ja yhdessä lapsen kanssa askarrellut persoonalliset kutsukortit.
  • Ohjelma: on hyvä varata pientä ohjelmaa esimerkiksi siltä varalta, että meno yltyy turhan villiksi. Leikkiehdotuksia: tatuointiteltta poispestävillä tatuoinneilla, piirustusseinä, onginta, herkku narussa -leikki, saippuakuplien puhaltelu ulkona, aarteenetsintä tai tietovisa.

Ikimuistoiset bileet syntyvät lopulta pienellä vaivalla, mielikuvituksen käytöllä ja hauskoilla tarjoiltavilla.

-Kiddo 2/2014

 Kiddosta löytyi myös kivoja juomavinkkejä lasten juhliin. Bebeille suunnattu mangoshake vaikutti niin suloiselta nokkamukiin annosteltuna, että laitan sen ohjeen tässä jakoon. Jotenkin ihanaa, että jopa vauvavieraat on näin huomioitu omalla juomalla! Eli olkaapas hyvät:

Mangoshake (4 annosta)

1 mango

1 banaani

1 papaya

1 prk (200 ml) korvikemaitoa

Kuori mango ja leikkaa kolmeen osaan pitkittäin kiven molemmin puolin. Kuori ja paloittele banaani. Halkaise papaya, koverra pois siemenet ja paloittele. Laita hedelmät tehosekoittimeen ja lisää korvikemaitoa joukkoon. Älä lisää kaikkea kerralla, vaan tarkista ensin paksuus ja lisää tarvittaessa. Anna sekoittua tasaiseksi juomaksi.

Kokosin kivoja lastenjuhlaideoita myös Pinterest-kansiooni. Haaveilen vielä joskus pitäväni oikein hyvin suunnitellut lastenjuhlat jollakin teemalla. Nuo vohvelithan sopisivat tosi hyvin vaikkapa valtameriaiheisiin juhliin! Millaiset juhlat ovat teidän perheessä olleet lasten mielestä kaikkein kivoimmat?

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s