Lasten kirjakerhoja

Meillä tykätään kirjakerhoista! Neljän lapsen kanssa olemme ehtineet kuulua moneen kirjakerhoon. Ajankohtainen kerho on vaihtunut lasten kasvaessa ja kiinnostuksen kohteiden muuttuessa. Siksi onkin niin hienoa, että kerhoja löytyy joka lähtöön!

Lasten kirjakerhoura on alkanut varmaankin Vaukirjasta, joka tarjoaa kivoja ja monipuolisia kirjoja pienille. Rapisevat kangaskirjat ja myöhemmin kovaakin käsittelyä kestävät pahvikirjat kiinnostivat lapsia. Itseasiassa jopa 4-vuotiaan vauvakirja on Vaukirjasta! Meidän jokaisella lapsella on erilainen vauvakirja ja tämä Vaukirjan versio on näistä oma suosikkini!

Lasten omassa kirjakerhossa lapset tykkäsivät siitä, että kirjoissa seikkaili elokuvista tuttuja Disney-hahmoja. Minä tykkäsin erityisesti sellaisista kirjoista, joissa kerrottiin jokin klassikkosatu, kuten satu laiskasta heinäsirkasta ja ahkerista muurahaisista, Disneyn tyyliin. Nykyisin Lasten omassa kirjakerhossa on myös oma Minit-kerho kaikista pienimmille lukijoille sekä digitaalinen Satukirjasto. Mini-kerhosta meillä ei ole omakohtaista kokemusta, mutta olen nähnyt näitä Minit-kirjakerhon kirjoja digitaalisen Satukirjaston kautta ja täytyy sanoa, että ne ovat suloisia. Meidän 2-vuotias tykkää kuunnella niitä. Satukirjastoon sen sijaan olemme kuuluneet useamman kuukauden ajan. Koin Satukirjaston erinomaiseksi erityisesti Algeriassa, koska kaipasin lapsille suomenkielistä lukemista ja yrityksistäni huolimatta en kyennyt raahaamaan matkalaukuissa niin paljon kirjoja kuin olisin halunnut. Satukirjastosta löytyi monta matkalaukullista kirjoja digimuodossa! Osa saduista on luettu ääneen ja meidän lapset kuuntelivatkin erityisen mielellään näitä ääneen luettuja satuja; ne olivat hyvin luettuja ja kivaa vaihtelua!

Lasten Parhaat Kirjat –kerhoon taisimme kuulua suunnilleen samaan aikaan kuin Lasten Omaan kirjakerhoon. Sanoisin, että molemmista löytyy lukemista leikki-ikäisille, mutta siinä missä Lasten Omasta kirjakerhosta löytyy Disney-hahmoja, niin Lasten Parhaat Kirjat –kerhosta löytyy muun muassa Astrid Lindgrenin kirjoja ja Myyrä-tarinoita.

Tyttö on haaveillut ratsastusharrastuksen aloittamisesta. Ilmoittauduimmekin eräälle läheiselle tallille, mutta paikan löytäminen ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin olin ajatellut; jonoa ratsastustunneille on yllättävän paljon. Ehdin jo haaveilla, että saattaisin osallistua itsekin muutamalla tunnille ja että viettäisimme aikaa tallilla yhdessä tytön kanssa. Vielä emme kuitenkaan ole tätä haavetta toteuttaneet. Ystäväni ehdotti jopa, että voisimme pitää Algeriassa omaa ponia, kun meillä nyt olisi tilaa ponille, mutta ilman kokemusta ratsastamisesta ja ponin hoidosta en uskalla omaa ponia hankkia, varsinkaan tilanteessa, jossa tilanteemme Algeriassa ei ole vielä muutenkaan vakiintunut. Ennen Algeriaan lähtöä tyttö kuului melko pitkään PennyGirl –kirjakerhoon, joka osoittautui loistavaksi valinnaksi! Paketit olivat aina mukava yllätys tytölle! Lehtiä on mukana Algeriassakin ja jos vain lehden saisi tilattua sinne asti, tilaisin sen mielelläni tytölle. Pakettien mukana tuli myös kirjoja ja kivoja pieniä lahjoja.

Mauri Kunnaksen kirjakerhossa minua viehättää Mauri Kunnaksen piirrosten omaleimainen tyyli sekä huumorilla höystetyt tarinat, joista osa on erittäin opettavaisia.

Nallekerhosta olen kertonut blogissani aikaisemminkin. Meidän 4-vuotias on edelleenkin ihastunut kerhoon; omat esikoulukirjat on niin rakkaita, että niitä on kuljetettu mukana Suomesta Algeriaan ja takaisin. Poika on kehittynyt tehtävien tekemisessä! Olemme viettäneet paljon mukavia hetkiä Nallekerhon kirjojen ja pelien parissa. Olen itse aloittanut ala-asteen 80-luvulla ja Nallekerhon kirjoista tulee itselleni hyvällä tavalla mieleen ala-asteen aapiseni Simo-siili ja se henkselihousuinen pupu. Muistaako joku nämä hahmot?

Kääk-kerho on meillä ollut kouluikäisten suosiossa. Kääk-kerhosta löytyy esimerkiksi lasten tietokirjoja. Nyt katselin, että kerhosta löytyisi Olipa kerran avaruus –DVD. Tykkään Olipa kerran elämä –sarjasta, mutta tätä Olipa kerran avaruus –sarjaa en ole nähnyt. Onkohan yhtä hyvä kuin Olipa kerran elämä?

Nämä ja muita kirjakerhoja löydät Kirjakerhoja.fi-palvelusta. Kurkkaa kivat liittymislahjat sivujen kautta! Mikä on teidän perheen mielestä *paras kirjakerho?

Postaus on toteutettu yhteistyössä Kirjakerhoja.fi-palvelun kanssa ja se sisältää mainoslinkin.

Mainokset

4 thoughts on “Lasten kirjakerhoja

 1. Tuo mainitaemasi aapinen kuulosti tutulta. Taisin itse opetella sen avulla lukemaan. Meidän lapsiltanon jäänyt kokematta tuo kirjakerhoon kuulumisen ilo. Meillä on paljon kirjoja, kun itse olen lapsena kuulunut kirjakerhoon ja kirjoja on saatu lahjaksi sekä tietty osteltu. Tykkään nimittäin lukemisesta. Nykyään kirjasto on kovassa käytösdä, joten ilman kirjoja ei lasten tarvitse olla.

  Tykkää

  • Minäkin tykkään lukemisesta ja olen kirjaston suurkuluttaja! Itse en kuulunut kirjakerhoon, vaikka minulle luettiin jo lapsena paljon. Nyt omien lasten kohdalla olemme kokeilleet kirjakerhoja senkin edestä! Ehkä kivointa on se jännitys, kun lapsi saa avata oman pakettinsa.

   Tykkää

 2. Voi muistan tuon Aapisen. Opettelin lukemaan sen avuin. Ne kuvitukset ovat juurtuneet mieleeni :). Toivottavasti uudet aapiset jäävät nykylasten mieleen yhtä hyvin.
  Minä aina pienenä ihailin kirjakerhojen mainoksia, kun en itse niihin kuulunut. Nyt omien muksujen kohdalla päädyin sitten ostamaan kirjat erikseen, koska se palauttelu ei olisi minun juttu :).

  Tykkää

  • Jostakin syystä tuntuu, että usein Aapinen ei ole enää nykylapsille niin merkityksellinen kuin vielä minun kouluaikoinani. Minä taas ihailin ystäväni kirjakerhosta saamia kirjoja :). Monessa, ellei kaikissa, kirjakerhoissa näkee muuten nykyisin paketin netin kautta etukäteen ja se on helppo peruuttaa, jos ei pakettia halua. Ei siis välttämättä enää palautuksia! Näppärää :)!

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s