Igorin kanaa

Halusin kokeilla pitkästä aikaa jotakin uutta reseptiä. Suomessa on helppo kokeilla uusia makuja, koska kauppojen valikoimat ovat niin valtavan laajat. Löysinkin hyvältä kuulostavan reseptin Peggyn pieni punainen keittiö – blogista, täältä: http://pienipunainenkeittio.blogspot.fi/2014/01/kanaa-igorin-tapaa.html .

Tästä se lähtee.

 Igorin kanaan tarvitaan:

800 g kanan filettä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
Kourallinen persiljaa revittynä
mustapippuria myllystä

(Minä jätin persiljan ja maustekurkun pois.)

Ohje:

1. Kuullota paprikat ja sipulit.
2. Lisää tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.
3. Lisää smetana ja sekoita. Anna saostua muutama minuutti.
4. Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin.
5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, siten että ne peittyvät.
6. Laita uuniin 175 asteeseen noin 30 minuutiksi.
7. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kera.

Käytin tällä kertaa sekä kasvisten kuullottamiseen että kanafileiden paistamiseen tätä Crème Bonjour -voi & oliiviöljy -seosta, joka on meille uusi tuttavuus. Kokeilimme tätä eräissä maistajaisissa ja on herkullista niin leivän päällä kuin ruuanlaitossakin!

Valmista tuli!

Nam!

Ruoka oli ihan mielettömän hyvää; maukasta, mutta ei kuitenkaan liian mausteista lapsillekaan! Tällä reseptillä on kuulemma joku mieskin hurmattu, enkä kyllä yhtään ihmettele. Meille tästä riitti hyvin kolmelle ruokailijalle kahteen ruokailuun (syömässä siis minun lisäkseni 4-vuotias, joka usein syö suurempia annoksia kuin minä ja 2-vuotias, joka on aika pieniruokainen) ja vielä jäi vähän ylikin eli alkuperäisen ohjeen arvio, että tästä riittää ainakin kuudelle herkuttelijalle osunee aika nappiin. Valitsin meille eiliselle lisukkeeksi villiriisiseosta ja tänään lisukkeena oli nuudeleita. Tänään pääsin siis ruuanlaitosta helpolla, kun keitin vain nuudelit ja lämmitin eilistä ruokaa. Hyvä niin, koska jos ilma pysyy edes suhtkohthyvänä, on tänään luvassa vielä hauskaa tekemistä!

Mainokset

6 thoughts on “Igorin kanaa

  1. Tämän ruuan ”salaisuus” on tosiaankin smetanassa! Hieman tässä jo harmittelen, että sitä ei taida Algeriasta löytyä. Ellei sitten kauppakeskuksista löydy. Tosin onhan se aika tuhtiakin eli ihan joka ruokaan ei kyllä passaa lisäillä :). Nimimerkillä ” kilot-uhkaavat-taas-Suomessa-palata”….

    Tykkää

  2. Onneksi sita smetanaa ei löydy taalta 😀 Pitaa kiloja kurissa kun on sellaiset houkutukset kaukana. Tuo sun ruoka kuullostaa kylla ihan sairaan hyvalle herkulle, ehka sita voisi kokeilla kerman kanssa? Mulle tuli tasta mieleen sellainen ruoka, jota vanhempani joskus tekevat eli samantyylinen mutta siihen tulee grillattu kana pilkottuna ja puhdistettuna paloiksi, paljon sinihomejuustoa, smetanaa ja kermaa sekä paprikaa.

    Tykkää

  3. Ai, ei saa Turkistakaan? Tuskin sitten löytyy Algeriasta… Kerman kanssa voisi tosiaan kokeilla. Äitini tekee vähän samantyyppistä kastiketta naudanlihasuikaleista, mutta siinä on tosiaan kermaa – ei smetanaa. Sinihomejuustoinen versio kuulostaa myös ihanalle! Sinihomejuustoa löysin Algeriastakin.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s