Söpöjä kirjoja pienille!

Eilisellä kirjastoreissulla löytyi kaksi todella suloista kirjaa! ”Pupu Pikkuruinen” valikoitui lähinnä kirjan todella suloisen kannen perusteella. Voiko enää olla söpömpää kirjan kantta?!  ”Minä haluan äidin luo!” -kirja valikoitui meille ajankohtaisen aiheen vuoksi. Meillähän nämä kaksi nuorinta lasta eivät ole olleet juuri ollenkaan hoidossa, mutta nyt koulutuspäivieni aikana äitini on hoitanut poikia. Tracey Corderoyn kirja kertoo Artusta, joka on ensimmäistä päivää poissa äidin luota.

Gillian Shieldsin kirjoittamassa ja Polona Lovsin kuvittamassa ”Pupu Pikkuruinen” -kirjassa suloiset kuvat jatkuvat myös kirjan sivuilla. Kirja kertoo Pupu Pikkuruisesta, joka haluaisi pomppia yhtä korkealle kuin veljensä ja sisarensa. Pupu Pikkuruinen on kuitenkin liian pieni. Sitten se löytää jotakin vielä paljon pienempää ja tajuaa, että pienenä oleminen ei ole sittenkään yhtään hassumpaa… Kirjan tarina on mukava, mutta sanoisin, että tämän kirjan parasta antia ovat kauniit kuvat!

 

”Minä haluan äidin luo!” tuntui olevan näistä kahdesta meidän poikien suosikki – varmaankin suurelta osin ajankohtaisen aiheensa vuoksi. Kirjan takakannesta lainattua:

”Arttu on ensimmäistä päivää poissa äidin luota, ja hänellä on kova ikävä. Edes hieno lohikäärmepuku ja lempilelu Puhku eivät piristä Artun mielialaa. ”Grrrrr!” hän ärisee. Mutta onneksi mummi tietää, miten ikävä unohtuu…”

”Vanhemmista erossa oleminen on monelle pienokaiselle vaikeaa. Yhteisen sadun äärellä on turvallista jutella ikävän tunteista.”

 

Aikalailla tämän näköisenä meilläkin jäätiin vilkuttamaan äidille. Ja kuten kirjassa, myös meillä hoitopäivät mummin kanssa sujuivat hyvin!

Kirjassa mummi eläytyy ihanasti leikkimään Artun kanssa, jolloin ikävä jopa hieman unohtuu. Suosittelen tätä kirjaa kaikille pienille, jotka ovat jäämässä ensimmäistä kertaa hoitoon tai joita hoitoon jääminen jännittää!

 

Mainokset

4 thoughts on “Söpöjä kirjoja pienille!

  1. Minusta nuo on myös ihanasti piirrettyjä ja tarinakin yltsin hyvä varsinkin Haluan äidin luo -kirjassa. Olen saattanut jopa itsekin blogata kummastakin. Tuo pikkuruinen meillä on omana.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s