Pieni maantiedon oppitunti; 4-vuotiaan Afrikka

4-vuotias kaipaa edelleen takaisin Algeriaan. Pikkuveljen nukkuessa me otimme esiin kaksi lasten karttakirjaa, joiden kautta katselimme, missä Algeria on ja kuinka pitkä matka sinne on Suomesta. Ensimmäisenä otimme esiin Lasten maailmanatlaksen, jossa on selkeitä, lasta kiinnostavia karttoja.

image

Algeria löytyi Afrikan kartasta helposti. Tutkimme myös mitä maita on Algerian naapurissa ja missä meressä olemme käyneet uimassa.

Hetken Lasten maailmanatlasta tutkailtuamme siirryimme Maailman lippuja -tarrakirjan pariin.

Valitsimme kirjasta Afrikan. Kirjan ideana on liimata tarra-arkilta oikea lippu oikeaan kohtaan. Algerian lipun poika tunnisti helposti!

Kirjan mukana tuli onneksi myös liite, josta löytyy liput nimettyinä! En nimittäin olisi itse tunnistanut edes puolia Afrikan lipuista :). Pojan tehtävänä olikin lähinnä etsiä tarra-arkilta samanlainen lippu, mikä oli toisinaan yllättävän haasteellista; monessa Afrikan maan lipussa kun on esimerkiksi tähti ja kuu ja erot eri maiden lippujen välillä ovat toisinaan hiuksen hienoja. Pojasta lippujen etsiminen oli hauskaa puuhaa!

Pikkuveljen herättyä päiväunilta rakensimme sohvalle patjoista pikkuautoille vuoristotien – poika muisteli, miten olimme ajelleet Algeriassa tällaista tietä pitkin.

Mainokset

3 thoughts on “Pieni maantiedon oppitunti; 4-vuotiaan Afrikka

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s