Peli- ja leikki-ideoita 70-luvulta

Sain serkultani 70-luvulla painetun ”300 uutta peliä ja leikkiä” -kirjan. Kirjassa on muutama aika mainio kohta. Vuonna 2014 tuntuu aika hauskalta, että lukijaa teititellään! Kirjoitustapa tuntuu muutoinkin kovin opastavalta, jopa tietyllä tavalla holhoavalta. Kirja tuo aika konkreettisesti esiin, miten valtavasti maailma on muuttunut näinkin lyhyessä ajassa.

Kirjasta löytyy esimerkiksi hauska leijanteko-ohje, jonka valitsin tähän esimerkiksi, koska meillä on viime aikoina oltu kovin kiinnostuneita leijoista. Ohjetta pohjustetaan kirjassa näin: ”Pojat ovat kiinnostuneita leijojen lennättämisestä, mutta koska Suomessa tuskin on kovinkaan monin paikoin saatavana valmiita leijoja, voidaan ne valmistaa omin käsin.” Tämän jälkeen kirjassa on kuvalliset ohjeet sekä kuusikulmaisen että timantin muotoisen leijan valmistamiseen.

 

Ohjeen loppuun on vielä kirjoitettu kannustava teksti: ”Älkää lannistuko, vaikka leija ei ensi yrittämällä nousisikaan ilmaan. Teidän on kokeiltava jonkin aikaa – esimerkiksi lyhentämällä tai pidentämällä pyrstöä – kunnes löydätte leijallenne sopivat suhteet. Silloin se lentää varmasti.”

Mainokset

One thought on “Peli- ja leikki-ideoita 70-luvulta

  1. If people hope to gain backlinks then they should at the very least show the sense to give a related and insightful reply. All comment spam will do is hurt your backlinking attempts and also creates useless backlinks. The only way to behave is to befriend other bloggers who have blogs of a similar theme and generate totally targeted traffic by making a genuine response. I hope future commenters might even take note before posting after me, Heres hoping.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s