Suositteluni Velmukirppikselle

Olen nyt kierrellyt lasten kanssa kirppiksiä. Pojatkin viihtyvät kirppareilla yllättävän hyvin, joten kiertely on ollut hauskaa. Luulen, että 4-vuotias on huomannut, että kirpparilla äidin kukkaronnyörit heltyvät todennäköisemmin kuin kauppakeskuksessa ja olemmekin tehneet hyviä löytöjä!

Tällä viikolla tutustuin minulle uuteen tuttavuuteen, Velmukirppikseen, joka sijaitsee Malmilla ja ihastuin paikkaan heti! Kirppis on ilmeisesti aika uusi?

Mistä sitten pidin Velmukirppiksellä?

+ Ensimmäinen plussa tulee siitä, että tilat olivat siistit eikä niitä ollut ahdettu liian täyteen. Rattaidenkin kanssa oli helppo liikkua!

+ Toinen plussa tulee hyvästä, ystävällisesti palvelusta pilke silmäkulmassa. Me astuimme sisään juuri valtavan kaatosateen alkaessa ja myyjä vitsaili, että täytynee alkaa keittää asiakkaille kahvia :).

+ Kolmannen plussan kirppis saa pienestä, mutta kivasta leikkipaikasta, joka viihdytti 4-vuotiasta hetkisen.

+ Neljäs plussa tulee siististä ja monipuolisesta valikoimasta sekä hyvästä hinta- laatusuhteesta.

+ Viides plussa tulee hyvästä sijainnista; kirppis sijaitsee lähellä Malmin ostaria, jonne on helppo tulla monesta suunnasta!

Yksi ihanimmasta kirppislöydöistämme löytyi juurikin Velmusta! Olen tässä pohtinut, miten 2-vuotias kulkee jatkossa kanssani lentokentillä. Poika kävelee toki jo tosi hyvin, mutta on niin mahdottoman vilkas, etten oikein uskalla antaa hänen liikkua vapaana eikä kädestä pitäminenkään aina tahdo onnistua.

Tähän asti olen kantanut poikaa kentillä Manducassa, johon olen ollut tosi tyytyväinen, mutta nyt poika on alkanut tuntua isolta kannettavalta – erityisesti, koska en saa häntä koneessa sujautettua yksin selkäpuolelle, vaan olen kantanut häntä edessä. Algeriassa lentokenttävirkailija jo huomautti, että poika on aika iso kannettavaksi.

Kaikilla kentillä ei kuitenkaan ole saatavilla lastenrattaita eivätkä kaikki lentoyhtiöt salli rattaiden kanssa kärryttelyä lähtöportille asti. Koneen vaihto, varsinkin Algeriasta päin tultaessa, on aika työlästä; kaksi turva- ja passintarkastusta Ranskassa lasten kanssa nostaa hien pintaan, varsinkin, kun joudun kantamaan useampaa elektronista laitetta ja pienimmän eväsjuomia mukana. Laitteet ja nesteet pitää tietysti nostella erikseen esiin ja taas pakata uudelleen. Nesteet vielä tutkitaan Ranskassa jollakin laitteella.

Tällä kertaa en olisi tainnut ehtiä koneeseen ilman Manducaa. Kone oli nimittäin Algerian päässä reilun tunnin myöhässä ja vaihtoaikaa jäi vain puolisen tuntia. Matkalla hallista toiseen pitää matkustaa metrolla ja bussilla ja vielä käveltäväkin aika matka edellä mainittujen tarkastusten lisäksi. Pidän tunnin vaihtoaikaa tällä välillä jo aika tiukkana ja nyt aikaa jäi vain reilu puoli tuntia. 4-vuotias oli onneksi todella reipas ja pikkuveli keikkui turvallisesti mukana Manducan kyydissä. Kiukuttelukohtauksille tai eksymisille ei olisi ollut aikaa! Ehdin juuri ja juuri käyttää 4-vuotiaan vessassa, kun Finnairia jo lastattiin.

Tästä huolimatta päätin, että seuraavalla lentomatkalla tarvitsemme jonkin uuden apuvälineen liikkumiseen. Jotain oli siis keksittävä! Olen aina hieman vierastanut talutusvaljaita lapsella, mutta jostakin nettisivuilta löysin kuvia ihanan näköisistä talutusrepuista. Ne olivat vain uutena melkoisen kalliita. Olin tosi yllättynyt, kun juuri haluamani reppu löytyi Velmusta!

Reppu on söpö pieni kilpikonna…

…jossa on jopa huppu sateen varalta. Reppuun mahtuu pienet eväät ja vaihtovaippa ja ehkä joku pieni kirja tai lelu lentomatkaa varten.

Manduca lähti meiltä jo kiertoon. Saas nähdä, kuinka paluumatka sujuu turvarepun avulla. Nyt ainakin poika on aivan ihastunut uuteen reppunsa.

Niin ja Velmukirppiksen yhteystiedot ja muuta lisätietoa löytyy täältä:

http://www.velmukirppis.fi/

Velmukirppis löytyy myös Facebookista (https://www.facebook.com/velmukirppis) , kuten myös tämä minunkin blogini nykyään (https://www.facebook.com/pages/Lastensilmin/541598235859686). Yritän nyt opetella käyttämään Facebookia; olen siinä mielessä aika harvinaisuus, ettei minulla ole eikä ole ollut omaa henkilökohtaista Facebook-sivua. Blogikirjoitukset päivittyvät Facebookiin, mutta pyrin postausten lisäksi jakamaan Facebookissa myös muuta, varsinaisen blogin ulkopuolista, sisältöä. Kannattaa siis kurkata myös Facebook-sivuni!

 

Mainokset

7 thoughts on “Suositteluni Velmukirppikselle

  1. Höh, nyt mä vasta tajusin tuon kommentointimerkin, luulin että olit poistanut koko kommentointilokeron :[ Ihan huippu tuo kilpparitalutin, sille olisi ollut käyttöä silloin kun oma poika oli karkaamisiässä.

    Tykkää

  2. Tuo kommentointilokero on vähän epäselvässä paikassa. Toivottavasti lukijat sen nyt kumminkin löytävät.

    Reppu on kyllä yksi parhaista kirppislöydöistäni! Nämä algerialais-suomalaiset lapset tuntuvat usein olevan kovin vilkkaita 🙂 !

    Tykkää

  3. Päivitysilmoitus: Turvareppu & eskarireppu | Lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s