Helppoja herkkuja

Ramadanin aikana monessa perheessä tarjottiin jälkiruokana Noura-vanukasta, joka on todella helppo valmistaa tällaisesta paketista; paketin sisältö sekoitetaan vain 5 desiin maitoa ja annetaan kiehahtaa. Tämän jälkeen vanukas viedään jääkaappiin jähmettymään annosmaljoissa. Makuina löytyy ainakin vanilja, suklaa ja mansikka.

Olen tehnyt Noura-vanukkaasta aikaisemmin kukkia ( Kts. https://lastensilmin.com/2013/11/06/1-vuotiaan-ideoima-lelu-seka-aidin-kukkavanukas/ ), mutta tällä kertaa tein vanukkaan niin, että kaadoin mansikkavanukasta ensin hieman annosmaljojen pohjalle, annoin jähmettyä jääkaapissa, minkä jälkeen lisäsin päälle vaniljavanukasta ja annoin taas jähmettyä jääkaapissa. Helppoa ja lopputulos oli ihanan värikäs!

Olen aikaisemmin tehnyt Coolstuffin isolla silikonivuualla helpon jäätelökakun (kts. https://lastensilmin.com/2013/06/20/helppo-ruusu-jaatelokakku-coolstuffin-silikonivuualla/ ). Algeriasta löytyy paljon erilaisia silikonivuokia, joten tein tällä kertaa pieniä kakkuja samalla muotilla, jolla tein Noura-vanukastakin. Sulatin ensin taloussuklaata ja valutin sitä pienen määrän vuokien pohjalle. Suklaakerros kannattaa jättää ohueksi, koska suklaa kovettuu kovaksi. Annoin kerroksen kovettua hetken pakastimessa, minkä jälkeen täytin vuuat jäätelöllä ja vein takaisin pakastimeen jähmettymään. Juuri ennen tarjoilua kumosin kakut lautasille. Nämä olivat lasten mieleen!

Lopuksi aivan erilainen herkku eli uuniperunat, joita meillä syötiin kanan kanssa. Alkuperäinen ohje havainnollistavine kuvineen löytyy täältä: http://www.fabulous-food.net/the-perfect-baked-potato-the-meta-picture/ . Nämä valmistetaan siten, että peruna leikataan lähes alas asti ohuiksi siivuiksi, siivujen väliin laitetaan voita ja paistetaan kunnes perunat ovat pehmeitä. Päälle kaadetaan kermaa ja lisätään raastettua juustoa. Paistetaan kunnes päällinen on sulanut ja tahmea. Lopuksi voi lisätä esimerkiksi kermaa tai chiliä.

Nam!

Mainokset

5 thoughts on “Helppoja herkkuja

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s