Puistoilua algerialaisittain

Olen kaipaillut täällä lasten leikkipuistoja ja mieskin on tainnut asiasta jo kuulla useampaan otteeseen. Hän halusi näyttää, että kyllä Algeriastakin leikkipuistoja löytyy ja vieläpä yllättävän läheltä. Kyseinen puisto sijaitsee pääkaupungissa ja se ei ole vielä täysin valmis, mutta puistosta löytyy jo nyt keinuja, liukumäki ja kiipeilyteline, pomppulinna, pieniä huvipuistolaitteita, jalkapallokenttä ja uimaranta. Jos Ben Aknounin tivolialueella laitteet olivat jo hieman ränsistyneitä, niin täällä ne hohtivat uutuuttaan. Alue oli myös tosi siisti! Moni perhe näytti ottaneen eväät mukaan ja monella pienellä lapsella oli polkupyörä mukana; täällä oli tilaa pyöräillä! Me otimme mukaan potkulaudan.

 

Puistossa näytti olevan suruliputus – ilmeisesti Air Algerien -lento-onnettomuuden vuoksi. Ikävä tapaus :(. En tiennyt, että Algeriassakin suruliputetaan.

Kuvaaminen oli taas haasteellista; ensinnäkin oli jo hämärää ja toisekseen meno oli välillä vauhdikasta!

Tämä oli 4-vuotiaan suosikkilaite, johon hän halusi uudestaan ja uudestaan ajamaan paloautolla. Myös pikkuveli oli mukana. Pikkuveljeä jännitti ensin, mutta isoveli sai hänet rauhoittumaan.

4-vuotiaan illan kohokohta oli myös se kun hän pääsi ajamaan mini scooterilla, pienellä autolla, jossa oli aivan pienimpiä varten kauko-ohjaus. 4-vuotias ajoi ihan itse. En tiedä, ovatko nämä autot paikalla joka päivä. Tyttö pääsi ratsastamaan ponilla.

Puiston toisessa päässä oli myynnissä erilaisia perinteisiä käsitöitä ja koruja. Minä sain tämmöisen suloisen minikokoisen taginen. Algeriassa taginen käyttö ruuanvalmistuksessa on ehkä harvinaisempaa kuin Marokossa. Täällä taginet ovat usein ruuan tarjoilua varten eivätkä välttämättä edes kestä ruuanvalmistuskäytössä. Minulla on Suomessa yksi tällainen Algeriasta tuotu tagine, joka ei harmikseni sovellu ruuanvalmistukseen. Se on mielestäni todella kaunis, mutta olisin mielelläni opetellut tekemään taginella myös ruokaa.

Perhettämme haastateltiin puistossa ollessamme televisioon – minua onneksi englanninkielellä. Saapa nähdä, esiinnymmekö telkkarissa vai leikataanko meidän osuutemme pois :).

Mainokset

One thought on “Puistoilua algerialaisittain

  1. Päivitysilmoitus: Leijapoikia ja -tyttö | Lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s