Säästölipas/kynäpurkki simpukankuorista ja taikataikinasta

Meille on kerääntynyt melkoinen määrä toinen toistaan kauniimpia simpukankuoria, joita lapset ovat keränneet rannoilta. Mietin, mitä näistä voisi askarrella ja keräsin tästä(kin) aiheesta oman Pinterest-taulun (http://www.pinterest.com/lastensilmin/sea-shell-craft/ ).

Esimerkiksi simpukankuorikehykset peilille näyttävät tosi houkuttelevilta, mutta tällä kertaa lapset tekivät säästölippaan. (Idea löytyi täältä: http://summer-vacation.holidayscentral.com/kids-and-crafts/seashell-pencil-holder-craft . ) Alkuperäisessä ohjeessa on tehty kynäpurkki, mutta lapset tekivät säästölippaan, koska yrittävät yhteistuumin säästää erääseen isompaan ostokseen.

Lippaan pohjana käytettiin taas Celia-maitojauheen purkkia ja askartelumassan tilalla taikataikinaa, joka tehdään sekoittamalla seuraavia aineita suunnilleen seuraavassa suhteessa:

3dl vehnäjauhoja
1,5dl suolaa
1,5dl vettä
1 rkl ruokaöljyä

Lopuksi lapset maalasivat lippaan vesiväreillä. Noista simpukoista tuli muuten tosi kauniita kevyesti maalattuina!

Tyttö ja 4-vuotias muovailivat lippaan kahdestaan ja muutama kohta oli jäänyt ilman taikinaa. Korjailimme yhdessä reunaa hieman koristenarulla.  Siistimmän lopputuloksen saamiseksi tämä työ olisi selkeästi vaatinut enemmän ohjausta, mutta ainakin lapsilla oli mukavaa muovaillessaan ja maalatessaan!

4-vuotias muovaili vielä jäljelle jääneestä taikinasta ”kodin” kirahville.

DSC04584

We have at home a lot of beautiful sea shells which the children are collected from the beach. I wondered what kind of crafts we could make from them and collected some ideas to my Pinterest-board (http://www.pinterest.com/lastensilmin/sea-shell-craft/ ).

My daughter and 4-years-old son made by themselves a moneybox. (The original idea is from here: http://summer-vacation.holidayscentral.com/kids-and-crafts/seashell-pencil-holder-craft#.U750JXTKLZ8 .) The original idea was to prepare a pencil holder, but since the kids try to save some money for one little expensive shopping, they decided to make a moneybox.

They used again Celia-milkpowder-jar and instead of crafting mass I prepared for them salt dough, on which I mix about the following substances:

3 dl flour

1,5 dl salt

1,5 dl water

1 tablespoon cooking oil

When the box was dried kids painted it by water colors. The sea shells are so beautifull lightly painted!

My kids prepared the money box by themselves and forgot to but dough for every sincle place, so we repaired it a little by golden braid. For more accurate result would have needed more guidance, but at least kids had nice time!

My son made also ”a home” for a giraffe from the leftovers.

Mainokset

2 thoughts on “Säästölipas/kynäpurkki simpukankuorista ja taikataikinasta

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s