Sirkusjuna

Raahasin Suomesta myös lasten puisen junaradan, joka on ollut yksi lasten lempileluista ja johon on kerätty uusia osia pikkuhiljaa. Tulin siihen tulokseen, että on sääli makuuttaa junarataa varastossa, kun leikkijät ovat täällä. Olen kyllä saanut raahaamisesta palkkion täällä päässä; ihanan hiljaisia ja rauhallisia hetkiä, kun lapset rakentelevat junarataa! Tytöllä oli serkku kaksi yötä yökylässä ja niin vain ”isot” tytötkin vielä innostuivat leikkimään junaradalla.

Vaihtelun vuoksi keksimme, että junarata voi pujahtaa myös sirkustelttaan ja junasta tulikin sirkusjuna!

Sirkustirehtööri on teltan ovella vastaanottamassa junaa.

Matkan varrella voi nähdä jännittäviä eläimiä.

Lasten suosikit junaradassa ovat rautatieasema, johon voi äänittää oman kuulutuksen…

… sekä ambulanssi, josta tulee pii-paa-ääni. Ääni on niin aidon kuuloinen, että yhtenä päivänä pelästyin, tuleeko tänne ambulanssi. Ambulanssiin kuuluu muuten ”perävaunu”, jossa voidaan kuljettaa potilasta. Se taitaa vain nyt olla hälytysajossa jossakin aivan muualla, kun ei sitä tähän leikkiin löytynyt.

Minä pidän edellä mainittujen lisäksi erityisesti myös Tuomas Veturi- ja Richard Scarryn hahmoista (joista Hilda Hippo näkyy tuossa juna-asema-kuvassa) .

Lopulta junarata muutti kokonaan teltan sisään ja leikki jatkui sirkustirehtöörin valvonnassa!

Lastentarhanopettajaäidin blogista löytyy muuten lisää kivoja ideoita junarataleikkiin! Kurkkaa esimerkiksi täältä: http://lastentarhanopettaja-aiti.blogspot.fi/2014/02/leikkitoiminta-junarata-kenkahyllyssa.html tai täältä: http://lastentarhanopettaja-aiti.blogspot.fi/2014/01/leikkitoiminta-junarata-paperilla.html .

Wooden railway is one of our kids`favorite toys. In this time we planned a circus train, which goes inside kids` play tent. Our kids favorite ones are a railway station, where can record own voice and an ambulance with voice ”piipaa-piipaa”. It sounds so real that one day I thought that a real ambulance comes near to our home!

More nice ideas for wooden railway, can found for example from here: http://lastentarhanopettaja-aiti.blogspot.fi/2014/02/leikkitoiminta-junarata-kenkahyllyssa.html or from here: http://lastentarhanopettaja-aiti.blogspot.fi/2014/01/leikkitoiminta-junarata-paperilla.html .

Mainokset

2 thoughts on “Sirkusjuna

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s