Konstit on monet – myös hyttysten karkottamisessa!

Kun tulimme viime vuonna Algeriaan, oli lapsiraukoilla toisinaan ikävän näköisiä paukamia hyttysten pistosten jäljiltä. Pahin hyttysaika tuntui osuneen juuri siihen ajankohtaan, jolloin tulimme tänne omaan kotiin ja nukuimme milloin missäkin huoneessa poissa maalareiden tieltä. Hyttysten karkotusta varten olimme varanneet tällaisen Lidlista ostetun hyttyslampun. Lamppu toimii kyllä ihan tehokkaasti tappaen valosta kiinnostuneet hyttyset. Lampun sisältä löytyy paljon kuolleita hyttysiä, mikä todistaa, että lamppu toimii kyllä. Ainoa vika lampussa on se, ettei se estä hyttysten tulemista huoneisiin, jolloinka ne ehtivät usein pistää ennen lamppuun joutumista. En siis välttämättä suosittele tällaista lamppua ainakaan ainoaksi hyttysten karkottajaksi!

Miehen sisko antoi miehelle jotakin lääkettä hyttysten pistoksiin ja lääke värjäsi tytön naamaan punaisia läiskiä… Läiskät eivät lähteneet edes pesemällä, mutta onneksi lähtivät ajan kanssa. Miehen veljen vaimo totesi nähtyään meidät torilla, että minulla on vielä paljon opittavaa Algeriasta – tosin minä en ollut osallistunut pistosten lääkitsemiseen punaisella lääkeaineella ollenkaan. No, hyttysten torjunnasta oli kyllä vielä opittavaa… Luulen, että veljen vaimo hämmästeli lähinnä sitä, että tyttö oli sen näköisenä ihmisten ilmoilla; täällä erityisesti tytöt puunataan yleensä näteiksi ennen ulos lähtöä; vaatteet ovat puhtaat ja hiukset järjestyksessä. Minun suomalainen suurpiirteisyyteni tässä asiassa taitaa joskus hämmästyttää. Minulle ei olisi tullut mieleenkään jättää tyttöä kotiin vain sen takia, että hänen naamassaan oli punaisia läiskiä!

Tämä Algeriassa myytävä laite on paljon tehokkaampi hyttysten karkottamiseen. Se laitetaan pistorasiaan ja levittää tuoksua, josta hyttyset eivät pidä. Vaikuttaa toimivan! Lisäksi meille asennettiin ilmastointi, josta hyttyset eivät kuulemma myöskään pidä. Tosin meille tuli vielä tämän lisäksi hyttysverkko makuuhuoneen ikkunaan – kyllä, täältä saa hyttysverkkoa, enkä ymmärrä, miksemme asentaneet sellaista ikkunaan jo aikaisemmin! Eipä ole enää kenelläkään hyttysten aiheuttamia paukamia! Eikä muuten punaisia läiskiäkään naamassa!

Kärpäsiä vastaan taistelemme tämän aineen avulla! Kärpäset kuolevat, kun tätä suihkauttaa huoneeseen. Saattaa kuulostaa julmalta, mutta kärpäsiä on joskus niin paljon, että jotakin niille on tehtävä.

 

Here are our weapons against mosquitoes and flies. The first one we brought from Finland. It kills mosquitoes, but does not prevent them from coming in to the rooms. Mosquitoes often had a chance to inject before their death. I prefer the device in the picture below. It was purchased from Algeria. It`s placed in the socket and it will produce the smell, which mosquitoes don`t like. It seems to work! The last product is a spray which kills flies.

Mainokset

2 thoughts on “Konstit on monet – myös hyttysten karkottamisessa!

  1. Meilla on myös nuo pistorasiaan laitettavat raidin hyttysenkarkoittimet, hyvin toimivat, Ankarassa meilla oli myös verkot mutta tanne ei viela ole asennettu, iltaisin myrkytysauto kiertaa kortteleita, sen lisaksi meilla on tyttöa varten ostettu rasvaa, jonka haju karkoittaa hyttysia, sita laitetaan jos ollaan illalla ulkona.

    Tykkää

  2. Nuo pistorasiaan laitettavat hyttysenkarkottimet on kyllä hyvät!

    Mitenhän terveellistä tuo hyttysten myrkyttäminen on? Millä aineella hyttysiä myrkytetään? Itseäni epäilyttää vähän tuo kärpästen tappo -spraykin, mutta laitan sitä vain, jos lapset eivät ole keittiössä ja suljen oven. Kärpäsiä meillä tulee lähinnä keittiöön.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s