Maalla


Olemme olleet viikon maalla. Asuin näissä maisemissa 18-vuotiaaksi asti, kunnes lähdin muualle opiskelemaan. Sää on vaihdellut valtavasti: muutamana päivänä taisi olla lämpimämpää kuin Algeriassa, mutta nyt taas on ollut tosi kylmä – ihan kuin olisimme hypänneet kesästä suoraan syksyyn!

Omenapuissa on valtavasti kukkia. Saapa nähdä, tuleeko tänä vuonna satoa…

 

Kuka tietää, mikä tämä on?

Lämpimällä säällä oli ihanaa leikkiä ulkona. Poika lastasi kuorma-auton pyykkipojilla uudestaan ja uudestaan.

 

 

Sisällä poika tykkäsi leikkiä minikokoisilla kahvipannulla ja couscouskeittimellä. Äitini osti nämä koristeiksi Algeriasta, mutta ne olivat kivoja leikeissäkin. Näillä on myös ehditty havainnollistaa sukulaisille, miten Algeriassa keitetään kahvi ja valmistetaan couscousia.

Tietysti meitä hemmoteltiin myös hyvällä ruualla, mm. hirvipaistilla ja erilaisilla kiisseleillä. Mansikkakiisselistä tuli ihan lapsuus mieleen!

We’ve been one week in the countryside. I lived there until I was 18. The weather has changed a lot! When the weather was good it was lovely to play outside! My son liked to play also with a miniature coffee pan and couscous pan, which my mum found from Algeria. Ofcourse we’ve enjoyed also excellent dinners and deserts, like  moose and different kinds of fools. When I was child I loved especially a strawberry fool with cream!

 

P.S. Monen kuvan alareunassa näkyy haalea ”varjo”. Huomasin, että iPadin suojus oli liikahtanut ja ollut osittain kameran edessä. Harvemmin tällä laitteella kuvaan, niin enpä ollut tuollaista huomannut. ”Hyvä minä :)!”

 

 

 

Mainokset

5 thoughts on “Maalla

  • Kiisseli oli tosi hyvää! Tosin mansikat tulivat vielä pakasteesta.

   Keittimet ovat niin söpöt, että harmittaa, etten tajunnut ostaa samanlaisia lapsille leikkeihin. No, ehkä löydän vielä tuollaiset torilta.

   Couscouskeittimessä tuonne alaosaan laitetaan vettä tai couscouksen kastike, jonka annetaan kiehahtaa. Couscous, jonka on annettu imeä itseensä vettä (sekä suolaa & hiukan öljyä) höyrytetään yläosassa pieninä annoksina. Tämän jälkeen couscous kaadetaan laakeaan astiaan ja ”avataan” käsin, ettei jää paakkuja. Samoin lisätään vielä hieman rasvaa/öljyä.

   Tykkää

 1. Voi tällaiset kuvat saavat niin hyvän mielen aikaan! Lapsi, leikki ja idyllinen pihapiiri:) Tuo couscous-kattila oli han uusi juttu, espressopannulla puolestaan keitän kahvit päivittäin. Aurinkoisia ajatuksia sinne!

  Tykkää

  • Mukava kuulla, että hyvä mielemme välittyy myös ruudun sille puolelle :)! Oli nimittäin ihanaa käydä taas lapsuusmaisemissa!

   Minulla taas vähän toisin päin: couscouskeitintä olen käyttänyt jo vuosikausia Suomessakin, mutta espressopannua opin käyttämään vasta äskettäin Algeriassa. Sillä saa kyllä tosi hyvää kahvia!

   Aurinkoisia ajatuksia myös sinne!

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s