Ihana Tipasa!

Arkeologisen alueen lisäksi Tipasasta löytyi paljon muutakin mukavaa…

Ihan ensiksi oli kuitenkin pakko päästä syömään – sen verran kova nälkä meillä jo oli arkeologisella alueella kävelyn jälkeen. Ruokalistasta saa hieman käsitystä hintatasosta; esimerkiksi pihvi maksoi 500DA (noin 3 euroa). Tipasa ei ole Algerian edullisimpia alueita, mutta ei kyllä kalleimpiakaan.

 

DSC04375

 

Jälkiruuaksi haimme jätskit. Jäätelö oli muuten tosi hyvää – melkein yhtä hyvää kuin Kölnissä syömäni jäätelö, joka on mielestäni parasta jäätelöä, mitä olen koskaan syönyt!

Täydellä vatsalla oli mukava ihastella myynnissä olleita perinneastioita ja koristeita…

 

DSC04275

DSC04401

 

DSC04276

… ja mattoja. Matoista ei puuttunut värejä!

DSC04398

DSC04399

Seuraavaksi kaksi vanhinta lasta pääsi ratsastamaan hevosella. Tarjolla oli josjonkinlaisia hevosia ja poneja.

DSC04378

DSC04379

DSC04380

DSC04381

DSC04383

Myös kärrykyytiä oli tarjolla josjonkinlaisilla vankkureilla.

DSC04382

Menimme koko perhe näin hienolla kyydillä reilun kierroksen.

DSC04393

DSC04394

 

Tipasasta löytyi myös kalastusaluksia ja pyydyksiä…

DSC04395

DSC04396

DSC04397

… ja algerialainen antiikkikauppa.     DSC04402

 

Lapset saivat matkamuistoksi perinteisen algerialaisen rummun. Kotimatkalla tosin sanoin miehelle, että kuka hullu osti lapsille rummun (vaikka siis olin itse mukana tekemässä ostopäätöstä); lapset nimittäin innostuivat laulamaan kotimatkalla autossa rummun säestyksellä Algerian kansallislaulua ja ”One, two, three, viva Algerie”. No, kyllä rumpu oli tästä huolimatta loisto-ostos; siitä on jo ollut paljon iloa.

DSC04453

Kaiken kaikkiaan Tipasa oli mielettömän ihana kaupunki! Mielestäni siellä oli jopa enemmän nähtävää kuin pääkaupungissa ja tunnelma oli leppoisampi.

Mainokset

12 thoughts on “Ihana Tipasa!

 1. Itsekin vähän yllätyin, että olipas halpaa; kyseessä kun on kuitenkin turistikohde. Tosin uskon, että Tipasasta löytyy kalliimpiakin ravintoloita; tämä ei ollut kaikista hienoin ravintola, vaan sellainen ihan tavallinen. Miehen mukaan täällä meidän lähellä on alueita, joissa on vielä paljon edullisempaa. Tipasan jälkeen piipahdimme matkan varrella myös ns. rikkaiden alueella ja hinnat pomppasivat melkoisesti ylöspäin. Samoin muuten tarjonta; löytyi mm. After eight -jäätelöä jne. Eli kyllä täällä on melkoisia hintaeroja alueidenkin välillä!

  Tykkää

 2. Shannon,You always mnagae to capture those perfect moments! I love the smiles on Wavey:) Hope you’re hanging in there with the piles of snow…I can’t imagine the amount of snow northern Virginia has accumulated! My kids are really upset that we’re missing the snow…I’m glad we’re in London and missing the snow…thinking of you and continuing to pray for your family.Julie HelmanLondon

  Tykkää

 3. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this information for my mission.

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: Cherchell - jälleen roomalaisten jalanjäljissä - Algeria lapsiperheen silmin

 5. Päivitysilmoitus: Algerialaisen kesän TOP 3 - Algeria lapsiperheen silmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s