Petsien uusi uima-allas ja muita kesäisiä puuhia

Täällä on ollut ihana ilma ja olemmekin leikkineet ja opiskelleet ulkona aikaisempaa enemmän. Tänään kaksi pienintä poikaa leikki majassa, jonka 4-vuotias rakensi puutarhatuoleista ja peitosta. Kolme nuorinta lasta leikki ulkona petseillä; meillä myös kaksi pienintä poikaa tykkää näistä pienistä muovieläimistä. 1.5-vuotiasta pitää vain vielä vahtia, ettei laita petsejä tai tarvikkeita suuhun. Jo pelkästään petsien vieminen ulos toi vaihtelua leikkiin.

Tyttö askarteli petseille uuden uima-altaan juustopaketista. Altaassa on oma osasto lapsille :).

Pienestä rasiasta ja palasta kangasta tuli petsivauvalle uusi sänky.

Petsien kanssa riitti touhua ja tohinaa!

(Kivoja leikki-ideoita Petseille löytyy täältä: http://www.pinterest.com/lastensilmin/littlest-pet-shop/. Esimerkiksi tuo lapsen itse suunnittelema matkalle helposti mukaan otettava petsien koti on mielestäni nerokas idea! – Helppo tehdä vaikka eväsrasiaan ja hauskaa viihdykettä matkalla!)

Kesäinen jälkiruoka syntyi helposti vaniljavanukkaasta, jonka kaadoin silikonimuottiin ja laitoin hetkeksi kylmään. Vanukkaan tein pussista, johon piti lisätä vain maito ja kiehauttaa. Silikonimuotti kannattaa muuten laittaa tarjottimen tms. päälle ennen vanukkaan kaatamista muottiin – näin se on helpompi nostaa jääkaappiin. Annos koristeltiin tietysti mansikoilla!

Nam!

Tyttö ilahdutti minua näin ihanalla kukalla ja viestillä! Löysin viestin aamulla keittiön pöydältä. Mielenkiintoista, että viesti on kirjoitettu arabiaksi; tyttö tietää, että osaan lukea arabiaa, mutta yleensä puhuu kyllä minulle suomea… Lasten arabiankielen taito on parantunut huimasti; Suomessa ymmärsin yleensä kaiken, mitä lapset puhuivat isälleen ja isä lapsille, mutta täällä heidän puheessaan vilahtelee toisinaan sanoja, joita en ymmärrä. Koululaiset ovat selvästi olleet arabiankielisessä ympäristössä minua enemmän. Suomessa tyttö ja 4-vuotias vastasivat useimmiten isälleen suomeksi, vanhin poika puhui isänsä kanssa jo Suomessakin sekä arabiaa että suomea. Täällä olen huomannut, että sekä koululaiset että 4-vuotias puhuvat isänsä kanssa enimmäkseen arabiaa. Lapset ovat alkaneet puhua jopa keskenään arabiaa, kun Suomessa he puhuivat keskenään suomea. 1,5-vuotias tuntuu ymmärtävän molempia kieliä ja sanoo sanoja molemmista kielistä – kuitenkin mielestäni enemmän suomenkielisiä sanoja. Yhtenä päivänä eräs työmies huuteli parvekkeemme alapuolella, että minun pitäisi antaa hänelle jotakin, en kuitenkaan ymmärtänyt mitä. Onneksi 4-vuotias pelasti tilanteen; hän ymmärsi heti, mitä mies tarvitsi ja juoksi hakemaan jatkojohtoa! Jatkojohto olikin tosiaan sana, jota en arabiaksi osannutkaan, mutta onneksi 4-vuotias osasi!

Kylläpä tämä piristi aamuani!

Aurinkoisia terveisiä!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s