Kesältä maistuva mansikkamehu

Tullessamme Algeriaan olin innoissani siitä, kuinka paljon erilaisia mehuja täältä löytyy! Pidän nimittäin todella paljon tuoremehuista. Tuoteselosteiden tarkempi tutkiminen kuitenkin paljasti, että monet mehuista sisältävät valtavan määrän erilaisia lisäaineita. Mies jo totesi, että limsa taitaa olla täällä mehua terveellisempää, monessa limsassa kun on huomattavasti vähemmän erilaisia lisäaineita. Täällä onkin tullut juotua paljon itsepuristettua tuoremehua! Se hyvä puoli täällä on, että varsinkin appelsiinien satoaikaan appelsiinit ovat niin edullisia, että niitä raaskii puristaa! Tällä kertaa ajattelin kokeilla kotitekoista mansikkamehua. Tässäkin tosin on aika paljon sokeria, mutta ei ainakaan sellaista lisäainelistaa kuin monissa kaupan mehuissa. Ohje mehuun löytyi täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/73921/Helppo%20mansikkamehu/.

Raaka-aineet:

2 l mansikoita

4,5dl vettä

4,5dl sokeria

Valmistus:

1. Kiehauta vesi ja lisää puhdistetut mansikat.

2. Kiehuttele kohtalaisella lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes mansikat alkavat kalveta. Kuori vaahtoa tarvittaessa.

3. Siivilöi mansikat pois ja laita mehu takaisin kattilaan.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sokeri sekoittaen. Sekoita kunnes sokeri sulaa kokonaan.

5. Pullota.

Valmista makeaa mehua tästä annoksesta tulee n. 1,5 litraa. Mehu laimennetaan vedellä tai kivennäisvedellä.

Keitettäessä keittiössä leijaili ihana mansikoiden tuoksu ja valmis mehu maistui ihan kesältä! Kesä täällä jo onkin; viime päivät ovat olleet helteisiä ja lapset odottavat, milloin pääsevät uimaan.

Mainokset

6 thoughts on “Kesältä maistuva mansikkamehu

  1. Taalla on sama juttu etta mehut ovat taynna lisaaineita, juomme niita nykyisin tosi harvoin. Mies osti meille aikoinaan mehulingon ja silla tulee ajoittain tehtya hedelma- tai vihannesmehuja, appelsiinia puristetaan joka paiva kun on kausi, miehen kanssa juomme soodaa aika paljon. Tama mansikkamehu kuulostaa hyvalle, meillekin on saapuneet jo mansikat ja hyvia ovat!

    Tykkää

    • Eipä juoda meilläkään noita lisäainemehuja juuri ollenkaan! Olin tosi yllättynyt! Ensin yllätyin siitä, miten valtavan paljon erilaisia mehuja on tarjolla, mutta petyin, kun tutustuin tuoteselosteisiin. Mansikat on täälläkin tosi hyviä! Ja kotona tuorepuristettu appelsiini/veriappelsiinimehu samoin!

      Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s