Simpukkakirjaimet

Löysin mielestäni kivan idean kirjaimiin tutustumiseen kivien avulla Mommy with selective memory -blogista, täältä: http://www.mommywithselectivememory.com/2012/08/learning-letters-using-rocks.html. Jossakin vaiheessa 4-vuotias oli tosi kiinnostunut kirjaimista, mutta nyt into on jostakin syystä hieman hiipunut. Siksikin ajattelin, että ehkä olisi hyvä välillä palata kirjainten pariin.

Idea on tosi yksinkertainen: paperille piirretään ympyröitä siten, että ne muodostavat jonkin kirjaimen. Aluksi voi valita vaikkapa kirjaimia lapsen nimestä. Lisäksi tarvitaan kiviä tms. pieniä, lasta kiinnostavia esineitä, pienessä purkissa. Me käytimme simpukankuoria. Lapsen tehtävänä on muodostaa kirjain asettamalla kivet tms. ympyröiden päälle.

Meidän 4-vuotias ei tästä oikein innostunut. Ei, vaikka yritin laittaa simpukat mielenkiintoa herättelevään rasiaankin. Tehtävä oli ehkä hänelle jo aivan liian helppokin. Ajattelin idean kuitenkin jakaa täällä, koska mielestäni se vaikuttaa kivalta ja ainakin Mommy with selective memoryn bloggaajan lapsi piti tästä kovasti!

Mainokset

One thought on “Simpukkakirjaimet

  1. naturally like your web site however you have to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to tell the reality on the other hand I will certainly come back again.

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s