Mitä tänään syötäisiin? – Itse tehtyjä tortillalettuja, punajuuripihvejä, suklaakeksejä?

Tässä taas muutamia viime päivien ruokakokeiluja, joita ei suinkaan siis syöty samalla aterialla…

Suomessa käytin tortillalettuja välillä pikaruokana esimerkiksi iltaisin kiireisinä päivinä. Tortillat ovat siitä kivoja, että ne voi täyttää melkein millä vain ja niistä saa melko terveellisiäkin vaihtoehtoja valitsemalla terveellisiä täytteitä. Olen siis kaipaillut tortilloja! Olinkin tosi iloinen kun löysin Ruusukujan katveessa -blogista ohjeen kotitekoisiin tortillalettuihin (http://ruusukujalla.blogspot.com/2014/03/tortillalettuja-gluteenittomina-ja.html)! Blogista löytyy ohje myös gluteenittomiin tortillalettuihin, mutta minä tein tavallisia.

20-24 kappaleeseen pehmeitä tortilloja tarvitaan:

9,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

25g leivontamargariinia

3,5 dl vettä

1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
2. Nypi rasva hyvin kuivien aineiden joukkoon, jotta seoksesta tulee murumaista.
3. Lisää haalea vesi ja sekoita taikinaksi.
4. Alusta jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan. Vaivaa huolellisesti, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Tämä on tärkeä vaihe!
5. Jaa taikina 20-24 osaan ja pyörittele pieniksi palloiksi.
6. Jauhota alusta ja taikinapallo ja kauli ohueksi letuksi.
7. Paista molemmin puolin ilman rasvaa kuumalla pannulla.

Itse tehtyinä nämä eivät tietystikään ole ihan pikaruokaa, mutta vanhin poika auttoi paistamisessa, jolloin näiden tekeminen oli melko nopeaa. Suosittelenkin, jos vain mahdollista, että yksi pyörittelee ja kaulii taikinaa ja toinen paistaa! Nämä olivat erityisesti vanhimman pojan mieleen, joka oli myös tainnut kaivata tortilloja!

Seuraavana aamuna kokeilin tehdä jäljelle jääneistä tortillaletuista quesadillaseja, joita tosin jouduin muokkaamaan sen mukaan, mitä kaapeista löytyi täytteeksi. Ruusukujan katveessa -blogissa näihin tuli täytteeksi quacamole-kastiketta, juustoraastetta, mausteista jauhelihaa, tomaattia ja päälle juustoraastetta. Täyte levitettiin yhdelle tortillaletulle ja toinen tortillalettu laitettiin kanneksi. Sitten ne paistettiin öljyssä pannulla molemmin puolin.(http://ruusukujalla.blogspot.com/2014/03/quesadillas.html) Kiva ohje tämäkin!

Kaksi pienintä pitävät punajuuripihveistä ja Algeriassa näyttää nyt olevan punajuurien aika. Tein punajuuripihvit ilman ohjetta, mutta sattumalta tulin tehneeksi ne aikalailla samalla tavalla kuin Ruusukujan katveessa -blogistikin – johtuen ehkä siitäkin, että olin vilkaissut blogissa myös tätä ohjetta tutustuessani tortillalettujen ohjeeseen. 4-vuotias oli tällä kertaa apuna perunamuussin teossa.

Ruusukujan katveessa -blogin ohjeeseen tulee:

500g punajuuria

2 isoa tai 3 keskikokoista perunaa

3 kananmunaa

175g juustoraastetta

suolaa ( myös Herbamare -yrttisuola sopii mainiosti!)

kuivattua timjamia tai Provencale yrttiseosta

n. desi jauhoja (esim. Semperin gluteeniton Mix -jauhoseos, tai tavallinen vehnäjauho)

1. Raasta punajuuret sekä perunat ja lisää joukkoon juustoraaste.
2. Sekoita joukkoon munat ja mausteet, sekä jauhoja sen verran että tulee sopiva koostumus.
3. Paista pannulla pihveiksi.

Helpon ja nopean suklaakeksien reseptin löysin kokeiluun täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/268454/SUUSSASULAVAT%20SUKLAAKEKSIT%20:D/. Näihin löytyy tarvikkeet kotoa, ainakin meillä, lähestulkoon aina ja nämä olivat lisäksi tosi helppoja tehdä. Tosin meidän kaakaojauhe oli erittäin vahvaa ja erittäin tummaa ja kekseistä tulikin mielestäni hieman erikoisen värisiä ja näköisiä. Makukin olisi luultavasti ollut parempi hieman toisenlaisella kaakaojauheella.

20 keksiin tarvitaan:

150 g margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ rkl kaakaojauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175`c.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
3. Vaahdota sokeri ja margariini.
4. Lisää vaahtoon kananmuna sekä jauhot.
5. Nostele leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi. (Minä leivoin pieniksi palloiksi, joita painelin vielä hieman.) Leivokset leviävät uunissa; jätä väliä.
6. Paista noin 15 minuuttia.

Mainokset

4 thoughts on “Mitä tänään syötäisiin? – Itse tehtyjä tortillalettuja, punajuuripihvejä, suklaakeksejä?

  1. Minäkin olen kaipaillut kauan jo tortilloja, tällä niitä on vaihtelevasti ollut myynnissä ja tänään marketissa näin niin pakko oli ostaa mukaan. Nyt mietiskelen täytteitä 😀

    Tykkää

    • Täältäkin saattaisi ehkä löytyä tortilloja ostoskeskuksesta, jos oikein tarkkaan pääsisin syynäämään ruokahyllyt. Olen päässyt ostoskeskukseen vasta kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla ihastelin niin pitkään muita liikkeitä ja osastoja (lemppareitani ovat lelu- lastenvaate- ja lastenkirjaosastot 🙂 ), että olimme jo ihan poikki ruokaosastolle päästyämme ja pienin jo itki siinä vaiheessa. Oli siis pakko napata nopeasti mukaan vain ne ”tärkeimmät”. Täytteeksihän voi laittaa melkein mitä vain: kanaa, jauhelihaa, salaattia, fetajuustoa… Muuten googlettamalla löytyy tähänkin hyviä ideoita :). Tortillat on kyllä niin hyviä!

      Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s