Muistipelejä

Olemme harjoitelleet kertotauluja myös muistipelin avulla. Tämäkin peli on helppo valmistaa itsekin. Pelissä parin muodostavat kertolasku ja vastaus. Korteissa on vielä kolikoita, joiden yhteissumma toimii tarkistuslukuna. Tarkistuslukua ei kuitenkaan mielestäni tarvita, jos aikuinen pelaa yhdessä lapsen kanssa ja jos kortit valmistaa itse, on ne paljon helpompi tehdä ilman tarkistusluka.

Takapuolelta lasku- ja vastaus-kortit ovat erivärisiä eli paria etsittäessä valitaan yksi lasku- ja yksi vastaus-kortti.

Englannin opiskeluun käytimme tytön kanssa yhteistyökumppanini Nallekerhon muistipeli-kortteja, joissa taas parin muodostavat eläin”äiti” ja -”lapsi”. Toistimme löytämiemme eläinten nimiä englanniksi pelin lomassa.

Oppiminen on mielestäni usein hauskempaa erilaisten pelien ja leikkien kautta kuin pelkästään kirjoista lukemalla!

Mainokset

3 thoughts on “Muistipelejä

  1. Onko toi nallekerho ollut susta hyvä? Mulla ongelma monien valmiiden settien kanssa, kun mun lapsi menee niin eri vauhtia kehityksessä kuin monet lapset, että paketeissa monet tehtävät ihan liian helppoja ja sit toiset taas liian vaikeita, kun pitää ottaa paria vuotta vanhempien tehtäväjuttuja. Muuten, blogistani löytyy sulle haaste 🙂 osallistuminen vapaaehtoista!

    Tykkää

  2. Nallekerho on mielestäni ollut hyvä juuri meidän lapselle, mutta sanoisin, että monelle esikouluikäiselle saattaa olla liian helppo. Kirjassa on aika paljon kynänkäyttöharjoituksia jne. mutta on toki vaativampiakin tehtäviä. Osittain nämä muistuttavat mielestäni hahmoiltaan ja kuviltaan omia kouluaikaisia ensimmäisiä aapisen tehtävävihkoja – ehkä siksi koen ne itse tietyllä tavalla nostalgisiksi. Meillä poika pitää kirjoista siksikin, että hänellä on jotakin ”omaa”, kun isommat lapset tekevät koulutehtäviä.

    Kiitos haasteesta! Aion ottaa sen vastaan; nuo kuvat on niin kivoja ja idea yhdistää nämä kaksi haastetta suorastaan nerokas ;)!

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s