11 asiaa minusta & that`s who I am…

Sain Tänään on kaunis päivä -blogin (http://kaunispaiva.net/?wref=bif) Meriltä kivan haasteen kertoa That`s who I am -kuvien avulla 11 asiaa minusta. Minähän käytin kuvia jo blogini alkutaipaleella esittelyn tapaisena, mutta tuolloin sopivia kuvia tuntui olevan todella paljon ja vaikka karsinkin kuvia, tuli niitä silti esittelyyn aivan liikaa. Siksi kuvien rajaaminen yhteentoista ja kahden blogeissa liikkuvan haasteen yhdistäminen olikin mielestäni (Leluteekin Emilian http://leluteekki.wordpress.com/2014/03/10/11-asiaa-minusta-and-thats-who-i-am/ ) nerokas idea!

Kuvien rajaaminen yhteentoista tuntui kuitenkin edelleenkin vaikealta, koska olen kiinnostunut niin monista asioista ja niin monet kuvat kuvasivat minua, mutta pyrin valitsemaan mahdollisimman monipuolisia kuvia.

tumblr_md9ysvNo9x1rogngso1_r1_500

Pidän paljon lapsista ja olen aina tullut lasten kanssa hyvin toimeen. Olin jo 15-vuotiaana Israelissa hoitamassa erään suomalaisperheen lapsia. Toivoin jo nuorena itselleni isoa perhettä. Tämä ominaisuus vaikutti myös ammatinvalintaani. Tosin nyt ”vanhemmiten” huomaan, että kaipaan aikaisempaa enemmän myös aikuisten seuraa, minkä vuoksi päätinkin aloittaa jatko-opinnot; haluaisin jatkossa työskennellä lasten hyväksi, mutta aikuisten kanssa!

tumblr_mbw7seHqgr1rogngso1_500

Nautin opettamisesta! Jo lapsena leikimme usein koulua ja minä olin aina opettaja. Myöskin tämä ominaisuus on vaikuttanut ammatinvalintaani. Nautin myös lasten kotikouluttamisesta, vaikka joskus stressaankin aikani riittämättömyyttä; haluaisin opettaa lapsiani vielä paljon paremmin ja monipuolisemmin, mutta aikani ja resurssini eivät vain tahdo siihen riittää. Pidän myös eläinten opettamisesta, mistä päästäänkin seuraavaan kuvaan.

tumblr_mcpdz5slzQ1rogngso1_500

Olen aina tullut hyvin toimeen myös erilaisten eläinten kanssa. Isäni yllättyi, kuinka tottelevaiseksi sain koulutettua metsästyskoirankin jo hyvin nuorena. Olen jollakin lailla aina ymmärtänyt eläimiä ja osannut lähestyä niitä oikealla tavalla. Olen lukenut lapsesta alkaen myös valtavat määrät kirjoja erilaisten eläinten hoidosta ja erilaisten rotujen ominaisuuksista. Nuorena haaveilin myös eläinlääkärin urasta.

tumblr_m8j143ul4s1rogngso1_500

Matematiikka oli koulussa eräs lempiaineeni ja vielä edelleenkin nautin aivojeni haastamisesta matemaattisilla tehtävillä. Sukulaiseni säästävät useat matematiikkaa vaativat kirjanpidolliset työnsä minulle. Olen opiskellut myös kirjanpitoa ja markkinointia korkeakoulussa.

tumblr_mb9pvfy8Te1rogngso1_500

Vaikka pidänkin lapsista paljon, kaipaan silti joskus myös omaa rauhaa. Itse asiassa viihdyn erinomaisesti myös yksin. Minulle yksin kotona oleminen on kuitenkin äärimmäisen harvinaista herkkua; meillä ei ole juurikaan lasten hoitoapua käytettävissä, mutta mies onneksi ulkoilee joskus lasten kanssa, jolloin saan hetken hengähtää. Tuollaisina hetkinä en yleensä halua lähteä minnekään, vaan olla vain kotona. Toisaalta olen niin tottunut siihen, ettei omaa aikaa juurikaan ole, etten enää jaksa asiaa murehtia.

tumblr_m9zmy5LPum1rogngso1_500

Rakastan lukemista ja sen kautta saan omaa aikaa sekä ”pakoreitin” arjesta lasten nukkuessa. Tarinat tempaavat minut usein mukaansa niin, etten malttaisi lopettaa lukemista. Luen mielelläni kertomuksia erilaisista maista ja erityisesti erilaisia naisten elämäntarinoita. Kun olin nuori, kirjastoauton kuljettaja totesi, että luen kovin synkkiä kirjoja ja miettiessäni lempikirjojani, hän taisi olla oikeassa. En pidä ”hömpästä”, vaan luen mieluummin aidosti koskettavia tarinoita.

tumblr_md1do12rsf1rogngso1_500

Katson yleensä aika vähän telkkaria. Algeriassa en ole katsonut telkkaria juuri ollenkaan, mutta yhtä sarjaa olen kaivannut – nimittäin Criminal mindsia. Mies ihmettelee, miten voin pitää hänen mielestään niin raa`asta sarjasta, mutta joku siinä vain kiehtoo; ehkä se ihmismielen nurja puoli, joka sarjassa tulee niin hyvin esille. Sarjan hahmot ovat mielestäni lisäksi aidon oloisia ja mielenkiintoisia. Lisäksi sarja kertoo täysin erilaisesta elämästä, mitä itse elän.

tumblr_mflnfz242j1rogngso1_500

Olin yllättynyt, kun tämä sama kuva löytyi myös Tänään on kaunis päivä -blogistin kuvista. Minullakin on Merin tavoin ajokortti ja minäkin suoritin inssiajon Merin tavoin ensimmäisellä yrityksellä, mutta tästä huolimatta en aja autoa. Suoritin autokoulun pienellä paikkakunnalla enkä ehtinyt saada kovinkaan paljon ajokokemusta ennen Helsinkiin muuttoa. Helsingissä meillä ei ollut vuosiin autoa ja niin pienikin ajotuntuma hävisi ja aloin pelätä auton rattiin istahtamista. Minun on jotenkin vaikeaa hahmottaa, mistä risteyksestä pitäisi ajaa minnekin ja samaan aikaan vielä hallita autoa. Mies toivoisi, että ajaisin autoa ja olenkin harkinnut, että ottaisin jossakin vaiheessa lisätunteja autokoulussa. Ehkäpä vieressä istuva polkimin varustettu opettaja lisäisi rohkeuttani?

tumblr_m9kha9bcWV1rogngso1_500

Nuorena ajattelin aina, että parasta ulkonäössäni olivat pitkät, vaaleat, paksut hiukseni. Yllätykseni olikin suuri, kun mieheni mielestä taas parasta ulkonäössäni olivatkin siniset silmät. Suomessa siniset silmät ovat kovin tavalliset, mutta täällä Algeriassa niitä usein ihaillaan. Algeriastakin löytyy sinisilmäisiä ihmisiä, mutta heitä on niin harvassa, että itsekin melkein hätkähdän nähdessäni täällä siniset silmät. Kaikilla neljällä lapsellamme on ruskeat silmät, joita minä rakastan. Suomessa lapset ovat usein saaneet positiivista palautetta silmistään, mutta anoppini on huokaillut, että eipä lapsille ole periytynyt minun silmiäni :).  Jostakin luin, että sinisilmäisyys olisi tulevaisuudessa katoava ominaisuus ja tältä ainakin näyttää meidän perheessämme. Tosin lapsillamme pitäisi olla sinisilmäisyyden geeni perimässään, joten eihän sitä tiedä, vaikka lapsenlapsissamme olisi sitten niitä sinisilmäisiäkin.

tumblr_m9nbguYzA11rogngso1_500

Intialainen ruoka on mielestäni ihanaa! Yleensäkin pidän paljon maustetummasta ruuasta kuin perinteinen suomalainen ruoka. Algeriassa minua harmittaa, kun monet algerialaiset eivät uskalla laittaa ruokiin tulista harissaa, kun minä olen tulossa syömään. He luulevat, etten pitäisi tulisesta ruuasta. Itse asiassa minä pidän meidän perheessämme eniten tulisesta ruuasta.

tumblr_n2ctd6DvzO1rogngso1_1280

Pyrin elämään niin, etten anna muiden ihmisten mielipiteiden vaikuttaa elämääni. Aina en toki tässä onnistu, mutta usein kuitenkin. Olen jo nuorena tehnyt elämässäni valintoja, joita monet ehkä ensin ihmettelivät, mutta toivoakseni he ovat huomanneet näiden valintojen olleen oikeita juuri minulle. Olen uskaltanut heittäytyä elämän vietäväksi ja elänyt kuten olen halunnut. Olen luultavasti elänyt tähän asti todella eri tavalla kuin kukaan olisi osannut ajatella silloin kun olin lapsi.

Haaste tai ainakin toinen osa haasteesta on kiertänyt jo niin monessa blogissa, joita luen, etten tällä kertaa haasta ketään. Haasteen saa toki napata kuka tahansa, jos se tuntui kiinnostavalta!

 

Mainokset

8 thoughts on “11 asiaa minusta & that`s who I am…

 1. Mielenkiintoista aina ’tutustua’ vähän paremmin ihmisiin, oletkin monipuolinen persoonallisuus. Minulle on käynyt ajokortin kanssa samoin (ajoin sen täällä, meni vanhaksi samasta syystä enkä uusinut)), vähänkö kaduttaa, suosittelenkin uudelleen oppia vielä kun voi ja on intoa.
  Perinnöllisyys on hauska juttu, omat lapseni ovat isänsä kopioita kaikin puolin, lapsenlapset taas väreiltään aivan vitisuomalaisia 🙂

  Tykkää

  • Niin, olen vähän kuin kameleontti :); tosi moni asia kiinnostaa!

   Oletpa ollut rohkea, kun olet ajanut ajokortin Algeriassa! Wau! Äidilleni meinasi käydä samoin; hän oli myös pitkään ajamatta eikä enää meinannut uskaltaa ajaa. Sisulla opetteli ja nykyisin ajaa autoa. Tosin esimerkiksi Helsingin keskustaan ei uskalla autolla lähteä, mutta ajaa meille Helsinkiin maalta. Mieheni on kovasti kannustanut harjoittelemaan ja kieltämättä joissakin tilanteissa ajotaito olisi tärkeä. Pitkiä matkoja ajettaessa olisi helpompaa, jos voisi vuorotella välillä jne. Helsingissä vain joukkoliikenne on niin mahtava (ja rattaiden kanssa liikuttaessa vieläpä ilmainen), että mieluusti olen hypännyt bussin ja metron kyytiin.

   Jännä juttu tosiaan :). Olen nähnyt algerialais-suomalaisia lapsia, joilla on siniset silmät. Osalla algerialaisista on ilmeisesti sinisilmäisyys piilevänä ominaisuutena. Yhdellä miehen veljistäkin on vihreät silmät. Perinnöllisyys oli myös lukiossa eräs lempiaiheistani…

   Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s