Pientä täydennystä tytön vaatekaappiin sekä muutamia pohdintoja lasten vaatteista

Lapsilla on mennyt täällä ollessa valtavasti vaatetta pilalle – ihan rättikuntoon! Ensin vaatteita tuhoutui, kun taloa maalattiin ja aina jonnekin kohtaan oli jäänyt hieman vielä kosteita paikkoja ja tietysti hiha tai paidanhelma sattui aina välillä osumaan maaliin… Sittemmin vaatteita on tuhoutunut ulkoleikeissä. No, siitähän sain hyvän syyn ostaa tytölle muutaman uuden vaatteen…

Suomessa monen malliston vaatteet ovat jo koosta 134cm alkaen omaan makuuni kovin ”teinimäisiä” ja tyttö tarvitsisi jo kokoa 140cm. En haluaisi ostaa tytölle minitoppeja tai niittifarkkuja. Monesti kaupoissa kierrellässäni löysin kyllä aivan ihania tyttöjen vaatteita, mutta sitten koot loppuivatkin kesken. Tyttö itsekin haluaisi vielä hieman ”lapsekkaampia” vaatteita. Algeriasta sellaisia löytyy mielestäni paremmin. Mutta sitten yllättäin täällä monet pikkupoikien vaatteet ovat ”pikkukovisten” vaatteita. Hyvä, ettei leipä mennyt kerran väärään kurkkuun, kun mies toi 4-vuotiaalle hänen ollessaan parivuotias Algeriasta tuliaisiksi asun, jossa oli niitein ja ketjuin koristeltu liivi. Suomen kirppareilta ja alennusmyynneistä mies on kyllä tehnyt kivoja löytöjä, esimerkkeinä vaikkapa Lindexin toppaliivi alennusmyynnistä 4-vuotiaalle tuliaisiksi viime Suomen reissulta ja kirpparilta ihanaakin ihanammat pehmeät farkut, joissa on ruskeat resorit sekä jalansuissa että vyötäröllä, pienimmälle, mutta Algeriassa hänkin oli erehtynyt ostamaan tuollaista ”kovistyyliä” pienelle.

Tässä välissä täytyy todeta, etten ole keksinyt toppaliiville kovinkaan paljon käyttöä Suomessa, mutta täällä se on mielestäni näppärä vaate; aamuisin on usein juuri sen verran viileää, että toppaliivi lämmittää juuri sopivasti ja kun lämpötila ulkona nousee, on se helppo riisua pois. Poika tosin tykkää liivistään niin kovasti, ettei oikein haluaisi sitä riisua, vaikka aurinko jo porottaisikin.

Onneksi olen kuitenkin nyt löytänyt täältä pojillekin sellaisia lapsekkaita vaatteita; viimeksi ostin 4-vuotiaalle esimerkiksi kauniin Tikru-collegepuvun. Pienten lasten vaatteissa pidän värikkyydestä, pehmeydestä ja siitä, että vaatteissa on helppo liikkua! Olen nähnyt Algeriassa myynnissä paljon tuttuja merkkejä, esimerkiksi Lindex, H&M, Benetton, Zara, Mayoral, C&A ja niin edelleen. Lindexin ja H&M:n vaatteita löytyi yllättäin tästä ihan läheltä! Luulen, että ne ovat outlet-tuotteita tai loppueriä, koska kaikkia kokoja ei ole aina saatavilla, mutta valikoima on silti yllättävän laaja. Hinnat ovat suunnilleen samat kuin Suomessa alennusmyyntiaikaan. Laadukkaampien merkkien hinnat ovat lähellä Suomen hintoja. Algeriasta saa myös edullisia Kiinasta tuotuja vaatteita, mutta niiden laatu on usein todella heikko, enkä sellaisia yleensä ostakaan. Aika hyvin olen jo oppinut käsin tunnustelemalla arvioimaan, miten vaate kestää pesua ja käyttöä.

Mutta takaisin tytön vaatekaapin täydennyksiin… Ihastuimme yhdessä tytön kanssa tähän turkkilaiseen perhos-neuleeseen. Turkkilaiset tuotteet ovat täällä yleensä kalliimpia kuin kiinalaiset ja algerialaiset tuotteet, silti neule oli mielestäni edullinen. Neuletta ei ole vielä käytetty, joten sen laadukkuus jää nähtäväksi. Mielestäni se vaikuttaa kuitenkin laadukkaalta, sanoisin, että laadukkaammalta kuin esimerkiksi H&M:sta Suomessa ostamani neuleet. Ja ennenkaikkea se on juuri sopivan suloinen.

Hihansuutkin on koristeltu sydämin.

Toinen löytö oli tämä ranskalaisen Okaidi-merkin ihanan pehmeä farkkutakki, jonka napitkin on suloisesti koristeltu kukkasin. Tämä kuva ei nyt tee takille oikeutta…

Miten muiden 10-vuotiaat tytöt pukeutuvat? Kaipaako kukaan muu Suomen valikoimiin hieman lapsekkaampia vaatteita tämän ikäisille tytöille?

Meidän lasten käytetyt vaatteet ovat täällä kovin haluttuja lasten serkkujen keskuudessa ja mielelläni kierrätänkin suurimman osan lasten pieniksi ja siisteiksi jääneistä vaatteista heille. Toisaalta tuntuu joskus vähän hassulta, että vaatteista pidetään suureksi osaksi juuri siksi, että ne ovat Euroopasta. Algeriasta kun näyttää löytyvän ihan samoja merkkejä, joita ostan Suomessakin. Ja nyt sitä kierrätettävää ei olekaan enää jäänyt niin paljon, kun kasa vaatteita on jo päätynyt räteiksi :(.

Mainokset

14 thoughts on “Pientä täydennystä tytön vaatekaappiin sekä muutamia pohdintoja lasten vaatteista

 1. Mä koen hirveän haasteelliseksi meidän kolmasluokkalaisen pojan vaatetuksen. Hän haluaa pukeutua collareihin ja niitä ei kovasti enää isommille löydy. Ehkä yhtä mallia. Lisäksi haastetta tuo se, että poika on tosi hoikka. Ja paidat. En halua mitään pääkalloa tai taistelua. Urakalla saa etsiä yksivärisiä kun ei ihan joka kerta raaski ostaa Legon paitoja.

  Tykkää

  • Vaikeuksia on siis myös poikien pukemisessa. Meidän vanhin urheilullinen poika (12v) käyttää paljon urheilumerkkien huppareita, jotka ovat toki kalliita, mutta pengon niitä alennusmyynneistä. Oletko katsonut collegehousuja Stadiumista? Olen sieltä ostanut onnistuneesti ja edullisesti hoikalle pojalle collegehousuja. Pääkallopaitoja ei meilläkään osteta minkään ikäisille! Onneksi lapset eivät itsekään niitä halua! Legon vaatteista pidän minäkin, tosin hinta on usein liian kallis omaan budjettiini. Jesper Juniorista löytyy joskus suhtedullisia Legon vaatteita aleaikaan.

   Tykkää

 2. Minusta tytöille löytyy tosi ihania vaatteita isommissakin ko’oissa, mutta pojan pukeminen kaksivuotiaasta eteenpäin on haastavaa! Niiden halvempien perusmerkkien vaatteet on kopioita aikuisten vaatteista, tummia synkkiä väriä, jotain spidermaneja, pääkalloja, moottoripyöriä – no tuo viimeinen vielä menisi, jos olisi iloisen värinen ja lapsekkaasti piirretty. Minä kierrän kirppareita tosi usein ja ostan värikkäitä, mukavia vaatteita jo paljon eteenpäinkin silloin harvoin kuin niitä löytyy. Aika paljon Marimekkoa olen ostanut käytettynä. Itse tykkään tosi paljon Nosh Organicsin vaatteista, joita löytyy muistaakseni 150-senttiseksi asti! Ovat melko hintavia, mutta ilahduttavat minua niin paljon että muutaman niitä haluan välillä hankkia 🙂

  Tykkää

  • Kävin kurkkaamassa Nosh Organicsin vaatteita ja tykkäsin tosi paljon! Itse asiassa ostin tytölle tuon tyylisiä vaatteita, kun hän oli pieni. Mutta nyt tyttö ei enää innostu tuollaisista. Tytön kohdalla siis ongelmana on, ettei hän pidä nuorisovaatteista, joita monet Suomessa myytävät 140cm vaatteet jo selkeästi ovat, mutta toisaalta ei myöskään uusretrosta, joka olisi pirteää ja värikästä. Hän haluaisi söpöjä vaatteita, joissa olisi joku juju ja mielellään glitteriä :). Ja sellaiset loppuvat auttamattomasti usein viimeistään koossa 128cm. Aikaisemmin ostin hänelle esim. Mim-pin vaatteita, mutta nyt niistäkään ei ole löytynyt mitään kivaa. Ehkäpä tytön maku on enemmän algerialainen kuin suomalainen ;)?

   Tykkää

  • Hei, saa toki kysyä, vaikka olenkin ajatellut pitää tämän blogin aikalailla ”uskonnosta vapaana” alueena. Mieheni on syntyjään muslimi, kuten lähes 100% algerialaisista. Hän on kuitenkin asunut lähes koko aikuisikänsä Euroopassa, Suomen lisäksi Saksassa ja Ranskassa, mikä on mielestäni muokannut hänen ajatteluaan ja tapojaan. Meillä ei kuitenkaan kotona syödä sianlihaa eikä juoda alkoholia. Kirjoitinkin yhden postauksen lukijan pyynnöstä algerialaisten uskonnollisuudesta jokin aika sitten.

   Tykkää

 3. Mistä liikkeistä olet löytänyt tytöille kivoja vaatteita? Taidan käydä väärissä liikkeissä… Meidän suosikkiliike tytön kanssa on viime aikoina ollut Next, josta vielä löytyy nättiä isollekin tytölle, mutta liikettä ei ole Suomessa enkä aina viitsi tilata, jos löydän vain pari sopivaa. Marimekon pallopaidan löysin Suomesta kirpparilta tytölle viime reissulla parilla eurolla ja se oli tosi mieleinen. Tytölle en ole tahtonut enää pitkään aikaan löytää vaatteita kirpparilta. Jotkin Benettonin vaatteet ovat myös ihan kivoja.

  Pienille pojille taas olen löytänyt kivan värikkäitä vaatteita kirpparilta sekä ihan Lindexiltä. Meidän suosikkivaatteita pienillä ovat värikkäät Lindexin velourhousut yhdistettynä esim. värikkäisiin Muumi-paitoihin. 4-vuotias pitää paljon muumeista!

  Vanhimmalle pojalle ostan tosiaan urheilumerkkejä (alennusmyynneistä!), koska hän niitä toivoo. Vanhinkin poika uskaltaa käyttää värejä, kuten punaista ja oranssia!

  Nosh Organics on minulle uusi tuttavuus – täytyypä kurkata!

  Tykkää

  • Mä käyn Hennesillä ihailemassa tyttöjen osaston vaatteita, ja kirppareilla myös. Hennesillä vaikka nyt on paljon söpöjä heppa- ja muita eläinpaitoja, kukkapaitoja ja kauniita, heleitä värejä, edullisia mekkoja ja haaremihousuja… Jos oisin ihan vähän lyhyempi, menisin varmaan itsekin tuonne lastenosastolle ostoksille 🙂 Kuulemma name it:llä myös on kivoja, ja Elloksella. Sieltä mä muuten ostan itsellenikin vaatteita ja jotain myös pojalle. 🙂

   Tykkää

   • Onko heppapaitoja tosiaan vielä noin isoille? Aikaisemmin olen löytänyt sellaisia lähinnä vain pienemmille tytöille. Juuri heppa- ja eläinpaidoista tyttö pitää! Pienenä tytölle löytyi tosi helposti nättiä vaatetta, mutta nyt isompana on ollut vaikeampaa. Osittain tämä johtuu tietysti siitäkin, etten enää voi tehdä päätöksiä yksin :). Kirpparilta löydän enää harvoin vaatteita isoimmille lapsille. En sitten tiedä, kuluvatko ne muillakin rättikuntoon siten, ettei kierrätettävää enää oikein tahdo jäädä?

    Tykkää

   • Kävin kurkkaamassa Hennesin nettisivuilta ja niinpä olikin söpöjä heppapaitoja vielä tytönkin koossa. Kiitos vinkistä! Muutoinkin sieltä löytyi mielestäni aikaisempaa paljon ”lapsekkaampia” vaatteita. En sitten tiedä, olisivatko muutkin tyttöjen äidit antaneet palautetta mallistoista, koska en ole tuttavapiirissäni ainoa, jolla on ollut ongelmana löytää ”lapsekkaita” vaatteita ala-asteikäiselle tytölle. Poikien vaatteisiin on mielestäni viime vuosina ilmestynyt aikaisempaa paljon enemmän myös värikkäitä vaihtoehtoja. Luulen, että asiakkaiden palaute on vaikuttanut edes jonkin verrran. Name it:lta löytyy joskus jotakin myös ja Ellokselta olen ostanyt tytölle Espritin vaatteita. Ehkä vaikeinta onkin se, että vaatteita löytyy yksi sieltä ja toinen täältä… Zara on muuten myös ihana liike, joten löytyyhän näitä, kun oikein miettii :). Ehkä itseäni on ottanut eniten päähän Lindexin tyttöjen vaatteet; sieltä kun löytyy niin ihania vaatteita sekä pienille pojille että pienille tytöille, mutta sitten mallistot muuttuvatkin aivan toisenlaisiksi isompien kohdalla; sieltä löytyy isommille juurikin pääkalloja jne. Kontrasti on aivan valtava pienten ja isojen osaston välillä!

    Tykkää

 4. What an extremely positive and inspiring article. I am always truly impressed by your musings. You produce extremely helpful ideas. Keep it up. Keep blogging. Really looking forward to reading your next article.

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s