Kotileikkejä ja tsi-liikennepuisto

Tässä yhtenä päivänä meille tupsahti yllättäin kylään joukko lasten serkkuja äiteineen; yhteensä lapsia oli meidän lapset mukaan luettuina kymmenisen ja täällä kävi melkoinen kuhina. Olen haaveillut, että tekisin jonkinlaisen leikkipaikan lapsille joko pihalle tai sitten kattoterassille. Keinu, liukumäki ja leikkimökkikin olisivat kivoja! No, pihalla ei ole vielä noista ainuttakaan… Onneksi lapset ovat kekseliäitä! Hetkessä he olivat rakentaneet pihalle tiiliskivistä ja muista löytämistään materiaaleista näin kivat kodit:

Kotileikeissä vierähti tunti jos toinenkin!

Muutenkin meidän kolme nuorinta lasta tykkäävät kotileikeistä. Löysin torilta kivat kattilat tykötarpeineen; kattilat ovat tietysti paineilmamallia täkäläiseen tapaan :)! Näillä on kokkailtu ahkerasti!

Lisäksi löysin kivoja ”leikattavia” hedelmiä. Näiden mukana tuli veitsi, jolla hedelmät voi ”leikata”. Lapset tekivät hauskoja hedelmiä yhdistelemällä osia tahallaan väärin.

Pienin on myös innokkaana leikeissä mukana! Hän ei vain voi ymmärtää, miten ihmeessä hän ei mahdu petsien taloon sisälle. Hän on yrittänyt mennä sinne monta kertaa, mutta kun ei mahdu, niin ei mahdu. Mitä sellaisella talolla tekee, jonne ei sisäänkään mahdu? Miehen piti muuten raahata Littlest pet shop -talo Suomesta tänne viime Suomen matkallaan. Tyttö ikävöi sitä niin kovin.

Eilen 4-vuotias tuli iloisena kotiin; isä oli ostanut pojille moottoripyörän!

Tänään innostuimme tekemään pienen liikennekaupungin kattoterassille. Liikennevalot syntyivät pullon ympärille teipatusta paperista. Pullon sisään laitoin vettä, jotta pullo pysyi tuulisella ilmalla pystyssä. Vesipulloja jää meillä paljon tyhjiksi ja olen yrittänyt niitä hyödyntää lasten leikeissä. Pulloista saa muun muassa kivat keilat!

Mummi toi 4-vuotiaalle tosi kivan kirpparilta löytämänsä poliisipuvun leikkeihin. Tänään se pääsi käyttöön. Tässä topakka poliisi vahtii liikenteen sujumista. Kaupungin tiet ja suojatien muuten piirsimme katuliiduilla, kuten voi päätellä poliisin hatusta :).

Pieninkin halusi piirtää…

… ja ajaa moottoripyörällä. Hän ei vielä osaa polkea pyörää, mutta pääsi hitaasti liikkeelle potkimalla jaloilla vauhtia.

Hän sai myös vuorollaan olla poliisi. Tässä kuvassa asun yksityiskohdat näkyvät paremmin. Tämä asu on tosi kiva, kun sitä voi käyttää niin monen kokoiset lapset; puku mahtui jopa tytölle.

Poliisiasema syntyi pahvilaatikosta.

Bensa-asema syntyi Celia-purkista ja tytön hajonneen kävelytettävän koiran talutushihnasta.

Tässä tankataan!

Ylinopeudesta joutui tässä liikennekaupungissa hetkeksi vankilaan.

Tänään on leikitty niin paljon ulkona ihanassa säässä, että 4-vuotiaskin nukkui pitkästä aikaa päiväunet!

Mainokset

4 thoughts on “Kotileikkejä ja tsi-liikennepuisto

    • Toivotaan, ettei sentään tule takatalvea Suomeen! Noissa kuvissa oli vielä aika tuulinen päivä, joten pienimmälläkin on villahuppari päällä. Välillä täällä on jo lähes shortsikelit. Tosin äitini päivitteli, kun paikalliset kulkivat meidän mielestämme helteessä kovin talvisissa takeissa, osalla pipotkin päässä eli lämmin ilmakin tuntuu olevan suhteellinen käsite :). Mukavaa minilomaa!

      Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s