Retkeilyä

Veimme äitini käymään pääkaupungissa. (Kirjoittelin pääkaupungin nähtävyyksistä jo täällä: https://lastensilmin.com/2013/10/21/muutamia-kuvia-ja-ajatuksia-retkesta-paakaupunkiin/) Vierailimme muun muassa kansallismuseossa, joka sijaitsee marttyyrien muistomerkin juurella. Museossa ei saanut kuvata, mutta muistomerkkiä sai. Muistomerkki oli vaikuttava näky! Myös museo oli mielenkiintoinen, vaikkakin mielestäni myös hieman järkyttävä. Suomalaisena en ole tottunut näkemään museossa kuvia kidutuksesta tai verisiä sotilaiden vaatteita. Meillä oli tällä kertaa mukana vain kaksi pienintä lasta, joista pienin ei vielä ymmärrä tuollaisista kuvista mitään ja 4-vuotiaan kanssa sivuutin sujuvasti kohteet, jotka olivat mielestäni hänelle liian järkyttäviä. Museossa oli kuitenkin myös paljon toinen toistaan upeampia maalauksia, jotka saivat mielikuvitukseni laukkaamaan! Eräs vaikuttavimmista tauluista oli mielestäni maalaus siniseen huiviin kietoutuneesta tuaregista. Mielenkiintoinen kohde kaiken kaikkiaan – tosin kohde saattaa järkyttää kaikista herkimpiä kävijöitä.

Museon jälkeen suuntasimme kasvitieteelliseen puutarhaan, josta äitini tykkäsi kovasti!

Hän löysi puutarhasta myös tuttuja kukkia.

Kasvitieteellisen puutarhan jälkeen oli vuorossa eläintarha.

Äitini ei pidä eläimistä niin paljon kuin minä, mutta tähän flamingo-altaaseen hänkin ihastui – samoin valkoiseen riikinkukkoon, josta emme valitettavasti saaneet otettua kunnon kuvaa.

Sitten olikin vuorossa ostoskierros! Ylitimme äitini kanssa molemmat itsemme uskaltautuessamme hiihtohissin tapaiseen näköalahissiin! Kärsimme siis molemmat korkeanpaikankammosta, mutta hissiajelu oli yllättävän miellyttävä kokemus! Kävimme sellaisissa osissa pääkaupunkia, joissa en ole itsekään aikaisemmin käynyt. Paikka paikoin kaupunki muistutti mielestäni yllättävän paljon Barcelonaa ja taas paikoitellen Istanbulia. Sanoisin kuitenkin, että Algerian pääkaupunki on todella ainutlaatuinen ja omalaatuinen kaupunki!

Lisäksi olemme käyneet useasti läheisellä torilla. Olemme tehneet hyviä löytöjä; yllätyksekseni löysin esimerkiksi norjalaisen villapuvun pienimmälle parilla eurolla! Puku tuntuu ihan Ruskovillan vastaavalta! Yllätyksekseni löysin myös liikkeen, joka myy H&M:n ja Lindexin vaatteita. Lähikaupungin eräs omaleimainen juttu ovat haikarat, jotka palaavat vuodesta toiseen pesimään näihin tolppiin. Pesiä on useampia ja pariskuntien touhuja on hauska seurata.

Neljä viikkoa on kulunut vauhdilla ja äidin kotiinlähtö lähestyy. Luulen, että pahimman laatuiselta kulttuurishokilta on vältytty, vaikkakin täällä on asioita, joista on kehittynyt vilkastakin keskustelua, ja ehkäpä suurin kulttuurishokin aiheuttaja onkin saattanut olla asuminen nelilapsisessa, vilkkaassa perheessä :).

Mainokset

6 thoughts on “Retkeilyä

 1. Ai te ootte jo takas täällä, en ole huomannutkaan kun bloggailu on jäänyt vähän retuperälle. Alger’n kuvia kun katsoo niin ei uskoisi että ollaan samassa maassa, kasvitieteellinenkin viheriöi ja kukkii niin että, ovat saaneet sentään pidettyä sen kunnossa. Täällä ei voi puistoista sanoa samaa, koko kaupunki alkaa olla muutenkin rapistumistilassa vähän joka suhteessa.
  Hyvää naistenpäivää sinne 🙂

  Tykkää

  • Kiitos; samoin sinulle!

   Täällä ollaan taas! Itselläkin oli pieni tauko blogin kirjoittamisessa, mutta nyt on taas kiva kirjoitella silloin tällöin.

   Hieman samanlainen tunne on jo siirryttäessä täältä meidän lähikulmilta pääkaupunkiin; ero on huima jo parinkymmenen kilometrin ajomatkan jälkeen! Samoin ero esimerkiksi ostoksilla käydessä; kauppakeskukset ovat upeita ja siistejä, mutta lähitorilla saa välillä kahlata kurassa :). Toisaalta pidän torien tunnelmasta (ja edullisista hinnoista). Myös pääkaupungin siisteys yllätti etenkin äidin.

   Tykkää

 2. Assalaamu alaikum.

  What great photos Maa’Shaa’Allaah. I visited the Jardin D’essai for the first time last summer, even my husband had never been and we were both really pleasantly surprised. A lovely oasis within Algiers!

  Tykkää

 3. Päivitysilmoitus: Our adventure in Algeria | Lastensilmin

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s