Kirjalöytöjä

Löysin taas ennen Algeriaan paluuta edullisia kirjoja Saiturinpörssistä! Pienelle ostin Kirjaliton kirjan ”Kuka sieltä kurkistaa? Kotieläimiä”. Tämän kirjan otin mukaan lentolukemiseksi ja poika tykkää siitä tosi paljon! Kirja maksoi vain euron!

Kirjassa on reikiä, joista näkyy pieni osa jostakin kotieläimestä. Viereisellä sivulla on kysymys:”Kuka olen?” ja vihjeitä kyseessä olevaan kotieläimeen liittyen.

Kun sivua käännetään, seuraavalla aukeamalla kotieläin paljastuu. On oikeastaan kivaa vaihtelua, ettei kirjassa ole varsinaisia luukkuja, vaan luukkujen tilalla on reiät. Uskoisin, että kirja kestääkin pidempään, kun luukkuja ei saa revittyä irti.

Toinen, myöskin euron löytö samaisesta kaupasta oli ranskankielinen kirja Suomesta. Näitä ostin pari, toisen kotiimme Algeriaan ja toisen tuliaisiksi miehen veljelle, joka on kovin kiinnostunut Suomesta. Kirjasta on helppo näyttää kuvia Suomesta ja ranskankielistä tekstiä monet ymmärtävät täällä Algeriassakin. On mukavaa, että kirjassa esitellään muutakin kuin Suomen Lappia; välillä kun tuntuu, että se on usein ainoa asia, joka ulkomailla Suomesta tiedetään. Joskus mietin, että kuvittelevatkohan jotkut ulkomaalaiset, että minäkin pukeuden Suomesssa lapin pukuun ja kuljen töihin porolla… Yleisesti ottaen Suomi tunnetaan Algeriassa melko huonosti, joten ajattelin, että tällainen kirja on hyvä olla olemassa. Oli tosi sattuma, että näitä oli myynnissä eurolla juuri kun mietin, mitä toisin Suomesta Algeriaan tuliaisiksi!

Kirjassa esitellään muun muassa suomalaisia perinneruokia…

…ja ilokseni myös esimerkiksi Langinkoskella sijaitseva venäjän tsaarin entinen loma-asunto, joka on mielestäni erittäin mielenkiintoinen tutustumiskohde! Onko moni lukijoista käynyt tuolla? Mielestäni kohteen tunnelma on jollakin lailla mystinen ja olenkin siellä vieraillut useasti. Yhdessä vaiheessa luin todella paljon Venäjän tsaarin perheen kohtalosta. Aihe kiehtoi jostakin syystä.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s