Tilapäivitys
2

Olemme käyneet muun muassa luontoretkillä. Luonto täällä on mielestäni tosi kaunista, mutta paikoitellen roskaista – mikä on sääli!

Kukat kukkivat jo Algeriassa.

Näimme muun muassa kaktuksia, joihin kypsyy kuulemma syötäväksikin kelpaavia hedelmiä. En muista aikaisemmin kuulleeni, että kaktuksen hedelmiä voisi syödä.

Läheisen leipomon suklaaleivokset vievät kielen mennessään! Olen jo tuttu näky leipomossa.

Samoin lähikaupan ihania suklaamakeisia on tullut ostettua useamman kerran (kröhöm…). Aivan ihania kahvin kanssa!

Naapurini ilahdutti meitä näin kauniilla leivonnaisilla. Älkää kysykö, miten ne on tehty. Olen yrittänyt asiaa pohtia; kenties jonkinlaisella muotilla? Naapuri ilahtui kovin, kun toin Suomesta tuliaisiksi kantorepun vauvalle ja minä ilahduin kovin näistä leivonnaisista! Hän ihasteli pojan Manducaa (joka muuten on täällä ollut aivan loistava!) ja kysyi tytöltä, olisiko minulla samanlaista pienemmälle vauvalle. Löysin vielä paketissa olevan repun Villa Kikatuksesta, Haminaan avatusta uudesta lastenvaate- ja lastentarvikekirpputorilta. Suosittelen kirpputoria Haminan suunnalla liikkuville! Kirpputori oli tosi siisti ja viihtyisä ja tein sieltä hyviä löytöjä omillekin lapsilleni! Lisätietoja Villa Kikatuksesta löytyy täältä: http://villakikatus.suntuubi.com/.

Lapset saivat vihdoinkin sängyt, joita olen ihastellut. Puuseppä on tehnyt ne käsityönä. Kauniit, tukevat, täyspuiset sängyt maksoivat vähemmän kuin Ikean lastulevyiset, joihin sälepohjakin pitää usein ostaa erikseen.

Oma sänkymme on runkopatja, johon teimme päädyn itse. Mies ja poika olivat sen tehneet valmiiksi, kun palasin Suomesta. Haaveilin tuollaisesta päädystä jo Suomessa, mutta Suomessa meillä oli jo toimiva sänky. Päätimme siis toteuttaa haaveeni täällä. Täällä tarvikkeet päätyyn maksoivat noin kolmisen kymppiä ja tuohon hintaan kuuluu jo niittikone, jollaista meillä ei täällä ollut. Hyvä ohje löytyi Silkkiä & satakieliä -blogista. Paikalliset parisängyt ovat omaan makuuni usein liian prameita (ja kalliitakin), joten tämä ratkaisu oli oikein meille sopiva. Erään toisen Algeriassa asuvan suomalaisen kirjoittama hauska postaus algerialaisten unelmamakkarista kuvineen löytyy täältä: http://lapiollahiekkaa.blogspot.com/2013/06/salakuvaaja-taas-harjoittelee.html. Tuon postauksen jälkeen jätin itse suosiolla kameran kotiin huonekaluliikkeissä vieraillessani :). Blogista löytyy muuten muutoinkin kivoja postauksia Algeriasta!

Mainokset

2 thoughts on “Kuulumisia

  1. Voi kun kaunis sangynpaaty! kasityö on taallakin edullista ja toisinaan tuntuu etta vahan liiankin halpaa, paikalliset tykkaavat prameasta ja kiiltavasta eivatka osaa enaa arvostaa kunnon kadentyöta ja taitoa.

    Tykkää

  2. Niinpä; tuntuu uskomattomalta, että toinen on tehnyt sänkyjen eteen työtä viikkokaupalla ja sängyt olivat kuitenkin noin edulliset. Täällä tosiaan moni arvostaa kiiltävää ja prameaa, kun taas minulle on luksusta käsintehty!

    Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s