Algerian lippu

Kuvassa näkyvän Algerian lipun on 4-vuotias värittänyt ja leikannut joskus 3-vuotiaana. Hienosti tästäkin kuvasta huomaa, kuinka pojan taidot ovat kehittyneet – tänään askarreltu lippu näyttäisi varmasti aika erilaiselta. Kuva löytyi blogin mediakirjaston syövereistä ja päätinkin sen löydettyäni kertoa muutaman sanasen Algerian lipusta.

Wikipedia tietää kertoa, että valkoinen väri Algerian lipussa kuvaa puhtautta, vihreä on islamin ja paratiisin väri ja punainen viittaa marttyyrien vereen. Punainen puolikuu sekä tähti ovat tyypillisiä turkkilaista alkuperää olevia islamilaisia tunnuksia Pohjois-Afrikassa. Puolikuu kuvaa Algerian lipussa tietä, joka uskovien täytyy kulkea päästäkseen paratiisiin ja viisisakarainen tähti Islamin viittä peruspilaria. Algerialaisen perinteen mukaan pitkälle kaareutuva kuunsirppi tuo onnea, minkä vuoksi Algerian lipussa on erittäin sulkeutunut kuunsirppi.

Eri maiden väritettäviä lippuja löytyy esimerkiksi täältä: http://www.coloringbookfun.com/flags-of-the-world-coloring-pages.

Yksi kiva tapa askarrella lippuja on muuten sellainen, että tulostetaan pieni lippu väriprintterillä. Printin päälle liimataan kuhunkin kohtaan oikean värisiä hamahelmiä pystyasentoon. Tämä työ vaatii tosin aimoannoksen kärsivällisyyttä ja jonkinverran sorminäppäryyttäkin, mutta lopputulos on hieno!

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s