Taas uusi muffinsi-resepti kokeilussa – tällä kertaa Nutella-muffinit!

Olemme kaivanneet hyviä muffinseja! Olen harmitellut, ettei Daim-suklaata saa täältä, joten piti keksiä jotakin muuta. Ajattelin, että ehkä Nutellaa voisi käyttää myös muffinseissa. Pienellä Googlettamisella löysinkin KakkuKatrin Nutella-muffiniohjeen( http://www.kakkukatri.com/2012/08/nutella-muffarit.html) , joihin löytyi kaikki tarvikkeet kotoa.

12 kappaleeseen tarvitaan

150 g huoneenlämpöistä voita
1 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n.1 dl maitoa
Nutellaa 12 tl
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  3. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet sekä maito vuorotellen taikinaan.
  4. Jaa taikina muffinsivuokiin.
  5. Lisää jokaisen muffinsin päälle lusikallinen Nutellaa.
  6. Pyöräytä hammastikulla Nutella ja muffinitaikina kierteelle.
  7. Paista 200 asteessa n. 20minuuttia
Olen alkanut hieman oppia kaasu-uunin niksejä – sähköuunia kun meillä ei vieläkään ole. Ajattelin, että tällaiset pienet leivonnaiset varmasti onnistuvat kaasu-uunissakin ja oikeassa olin. Näistä tuli tosi hyviä, mutten kyllä saanut näihin niin kaunista pintaa kuin KakkuKatri. Niinkin yksinkertainen homma kuin Nutellan ja muffinitaikinan pyöräyttäminen kierteelle hammastikulla on aika vaikeaa siinä vaiheessa kun 1-vuotias yrittää samaan aikaan toistuvasti kiivetä keittiön kaappiin… Lisäksi minulla oli hammastikun tilalla käytössä puinen grillivarrastikku, mikä saattoi myös hieman vaikuttaa muffinsien ulkonäköön. Ulkonäköä eivät myöskään parantaneet miehen ostamat valkoiset kankeat ja metalliseen muffinivuokaan liian isot paperiset muffinivuoat. Täällä myydään toinen toistaan kauniimpia muffinivuokia ja mies oli sitten keksinyt valita tuollaiset… Tällä kertaa kuva valmiista muffineista kannattaakin siis kurkata KakkuKatrin blogista( http://www.kakkukatri.com/2012/08/nutella-muffarit.html).

Pojan mielestä nämä olivat ehkä parhaita koskaan tekemiäni muffinseja. Minä pidän kyllä edelleen Daim-suklaamuffinsit  (https://lastensilmin.com/2013/07/22/suklaamuffinsit-ameriikan-malliin-seka-daim-suklaamuffinsit/) suosikki-muffinsi-listani kärjessä, vaikka hyviä olivat nämäkin.

Mainokset

2 thoughts on “Taas uusi muffinsi-resepti kokeilussa – tällä kertaa Nutella-muffinit!

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s