Varjoja tutkimassa

Aurinkoisella ilmalla kattoterassilla varjot näkyvät kivasti. Niiden kanssa voi leikkiä vaikka varjoteatteria. Lapset halusivat kokeilla piirtää varjoja. Minun varjostani muokattiin Suomi-neito – myöhästyneenä itsenäisyyspäivän teemana. Samalla keskustelimme lasten kanssa siitä, kuinka Suomella oli ennen toinenkin käsi, mutta se menetettiin sodassa. Kertasimme myös Suomi-neidon naapurit. Helsinki ja mummi merkittiin Suomi-neitoon sydämillä.

Piirtäminen oli yllättävän vaikeaa; piirrettävä varjo kun tahtoi jäädä piirtäjän varjon varjoon. Helpommin työ taitaisi onnistua jos lapsi (tai voi äitikin maata paperilla, jos vain löytyy riittävän iso paperi) makaisi ison paperin päällä toinen käsi pystyssä ja toinen piirtäisi ääriviivat alaosaa helmamaiseksi muokaten. Näin uskoisin, että pienillekin lapsille jää helposti mieleen, kuinka Suomen karttakuva muistuttaa naista.

Työn valokuvaaminen taisi olla vieläkin haastavampaa. Taaskin varjot tekivät tepposia ja 4-vuotias ehti jo juosta työn yli märin jaloin ennen kuin ehdimme sitä kuvata. Kuvasta ei taida saada mitään selvää, mutta laitanpa sen nyt kumminkin.

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s