”3-vuotias” onkin jo 4-vuotias!

Meidän kolmas lapsi syntyi Suomen itsenäisyyspäivänä neljä vuotta sitten. Olemme vitsailleet, että pyrin aina synnyttämään lapset tärkeinä päivinä – vanhin lapsi on syntynyt ystävänpäivänä. Ikään kuin lapsen syntymäpäivään nyt voisi mitenkään itse vaikuttaa…

On varmasti kliseistä sanoa, että aika on mennyt nopeasti, mutta siltä se vain tuntuu! Tuntuu, että vastahan poika oli pikkuinen vauva, mutta nyt hän on jo itsekin isoveli!

Oli ihanaa viettää Suomen itsenäisyyspäivää Naistenklinikalla pienen nyytin kanssa! Siellä me katsoimme itsenäisyyspäivän juhlia televisiosta pukeutuneina sairaalan yöpukuihin ja aamutakkeihin. Televisiosta näkyi ”hieman” paremmin pukeutunutta juhlaväkeä, mutten olisi vaihtanut paikkaani kenenkään heistä kanssa mistään hinnasta! Minä, entinen sairaalakammoinen, joka ennen melkein pyörryin pelkästä sairaalan hajustakin, olen viettänyt monet elämäni onnellisimmista hetkistä omaksi yllätyksekseni sairaalassa!

Kovin kummoisesti emme pojan syntymäpäivää tällä kertaa juhlistaneet – pieni väsymys ja flunssan poikanen nostavat päätään. Kahvit/kuumat maidot sentään tarjottiin tämmöisistä mielestäni hienoista äitini antamista Arabian kahvikupeista, jotka saimme raahattua tänne ehjinä. Täällä lapsille annetaan ihan yleisesti kahvia, mutta mielestäni kuuma maito on paljon terveellisempää lapsille. Onneksi se kelpaa meidän lapsille – sitä kun tulee joka tapauksessa lämmitettyä kahvia varten. Suomessa en kuppeja oikein osannut käyttää. Ne tuntuivat arkena jotenkin liian hienoilta. Suomessa kahvi juotiin meidän perheessä useimmiten Muumi-mukeista. Mutta tänne kupit sopivat mielestäni erinomaisesti – jotenkin niissä mielestäni yhdistyy kivasti suomalainen ja täkäläinen tyyli! Sinivalkoinen väri sekä kuppien aihe tuovat mieleeni Suomen, koristeellinen tyyli taas sopii hyvin tänne.

Tarkoituksenani oli tänään käsitellä enemmänkin lasten kanssa Suomen itsenäisyyspäivää joko piirtämällä tai muovailemalla jotakin aiheeseen liittyvää, mutta sekin sitten jäi. Tänään oli niin aurinkoinen päivä, että opiskelimme lopulta kattoterassilla auringosta nauttien. Tänään opiskelimme lähinnä englantia ja biologiaa/ympäristöoppia ja uppouduimme niihin niin, ettei aikaa enää jäänyt luovemmille töille. Olen ollut tässä suhteessa hieman pettynyt itseeni; ajattelin etukäteen, että käyttäisimme opiskelussa paljonkin niin sanottuja luovia keinoja, mutta opiskelumme on kieltämättä painottunut lähinnä suoraan kirjoista opiskeluun. Kotikoulussahan ei välttämättä tarvitse opiskella näin! Omat resurssini eivät vain ole riittäneet mihinkään muuhun! Tärkeintä tietysti on, että kaikki sisältöalueet tulee käsiteltyä – tavalla tai toisella!

Olen hieman harmitellut, etten nyt päässyt näkemään Saulia ja Jenniä isännöimässä itsenäisyyspäivän juhlia. Muutaman kuvan tosin vilkaisin Iltalehden nettisivuilta. Samoin haikailen ”Kun taivas repeää” ja ”Taivas sinivalkoinen” -sarjojen perään. Ne vain jotenkin sopivat niin hyvin itsenäisyyspäivän tunnelmaan! Ovatko sarjat lukijoille tuttuja? Taivas sinivalkoinen -sarjasta jäi erityisesti mieleen, kuinka elämä juuri itsenäistyneessä Suomessa oli alkuun usein hyvin vaikeaa. Osa miehistä oli vammautunut sodassa, osalla oli henkisiä traumoja. Moni oli menettänyt omaisiaan sodassa. Mutta työtä oli tehtävä menetyksistä huolimatta! Nyky-Suomessa on monia asioita, joista saamme olla kiitollisia!

Mainokset

9 thoughts on “”3-vuotias” onkin jo 4-vuotias!

 1. Onnea nelivuotiaalle! Minulla on tvkaista, sillä pystyy katsomaan kaikki suomen kanavat. Ainoa miinus on tietenkin se, että ohjelmat tulevat n. tunnin viiveellä katsottavaksi. Mutta toisaalta ne pysyvät tallessa kuukauden, joten heti ei ole kiirus katsoa 😀 Lapsille laitan sitten suomalaisia piirrettyjä aina välillä televisioon.

  Tykkää

  • Kiitos onnitteluista :)!

   Tuo tvkaista onkin minulle ihan uusi juttu! Kuulostaa mielenkiintoiselta! Tuohan olisi tosi hyvä juttu. Meilläkin lapset kaipaavat muutamia tuttuja lastenohjelmia. Toimiiko siis jotenkin netin kautta ja jos toimii, niin vaatiiko nopean netin? Mistä tuon saisi hankittua ja onko kovinkin kallis?

   Tykkää

   • Toimii netin kautta, Luot tilin http://www.tvkaista.fi sivulla, valitset jakson pituuden ja maksutavan.

    12kk + 2kk joulutarjous (98.00 €)
    6kk + 1kk joulutarjous (59.00 €)
    3kk joulutarjous (25.00 €)
    Kolmen päivän kokeilu (5.00 €)
    Kahden viikon tarjous (10.00 €)
    TVkaista 1 kk (20.00 €)
    TVkaista 2 kk (30.00 €)
    TVkaista 3 kk (36.00 €)
    TVkaista 5 kk (49.00 €)
    TVkaista 6 kk (59.00 €)
    TVkaista 12 kk (98.00 €)
    TVkaista 24 kk tarjous (179.00 €)

    Hitaammalla netillä vaatii enemmän kärsivällisyyttä.Mielestäni tilin luomisen yhteydessä kerrotaan vaadittava nopeus, mutta itse ole katsonut todella hitaallakin netillä 😀

    Tykkää

   • Suuret kiitokset kattavasta infosta!!! Tuo kuulostaa tosi hyvältä ja täytyy tutustua paremmin, kun on enemmän aikaa! Kiva myös, kun on tuollaisia edullisia kokeilujaksoja (voi testata, toimiiko tällä meidänkin netillä ts. riittääkö oma kärsivällisyys tällä meidän netillä 😉 )!

    Tykkää

 2. Eipä kestä… itse kokeilin 2 viikon ilmaisella jaksolla, sen sai kun rekisteröi itsensä facebook tilillä. Katsoppas etusivulta onko tarjous voimassa…

  Tykkää

 3. Itesenäisyyspäivän juhlat on edelleen nähtävissä Areenassa viitenä eri jaksona, näkyi kerrankin suorana myös ulkomailla, kannattaa katsoa ainakin ’konserttiosuus’, todella hieno esitys suomalaisen kirjallisuden ympärille rakennettuna.

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s