Tangram – kyytiä älynystyröille!

Kirjoitin Suomessa piipahtaneelle miehelle listan tavaroista ja ruokatarvikkeista, joita halusin Suomesta tänne tuotavan. Ruisleivän ja kaurahiutaleiden kanssa listalle päätyi muistutus siitä, että lapset tarvitsevat tänne lisää leluja. Olisi oikeastaan pitänyt arvata ainakin yksi lelu, joka isän kassista löytyi, kun hän palasi Algeriaan – no tietysti tangram!

Meidän tangramimme on tilattu yhteistyökumppaniltani, Minä itse -verkkokaupalta ja se on ollut meille tulosta asti kovassa käytössä! Myös lasten isä ja minä ihastuimme peliin!

Onkohan tangram jo kaikille tuttu? Jos ei, niin voin kertoa, että se on kiinalainen ongelmapeli, joka sisältää seitsemän erilaista palaa, joista voi keksiä paljon erilaisia kuvioita. Internetistä löytyy paljon mallikuvioita tangramille, mutta toki kuvioita voi keksiä itsekin. 3-vuotiaan mielestä tosin hauskinta pelissä on ottaa palat pois ja yrittää saada ne takaisin laatikkoon. Tämä on joskus yllättävän kinkkistä.

Voisi kuvitella, että vuonna 2013 isän Suomesta tuoma Muumi-leikkitietokone olisi kiinnostanut 3-vuotiasta enemmän kuin satoja vuosia vanha kiinalainen ongelmapeli, mutta näin ei tapahtunut ainakaan meidän 3-vuotiaamme kohdalla. Muumi-tietokone sai jäädä pikkuveljen käyttöön, kun taas tangramin parissa poika viihtyi väsymykseen asti.

Tämä kuva ei ole lavastettu – poika tosiaankin nukahti tangramin äärelle!

Tällä kertaa kokeilimme myös käyttää tangramin paloja piirustusmalleina; teimme todella yksinkertaisia kuvioita, kuten tämän talon. Poika piirsi palojen ääriviivat yksitellen ja sitten oli värittämisen vuoro! Harjoitus oli hyvää käden ja silmän yhteistyön harjoittelua. Värittämisen ja piirtämisen lomassa on helppo kertailla myös värejä ja muotoja.

Minä itse -verkkokaupan tarjontaan pääset tutustumaan täältä: http://www.minaitse.fi/index.php. Kaupasta löytyy muun muassa montessorivälineitä ja muita kivoja puuleluja.Meille tilasin tuolta paljon muutakin kuin pelkän tangramin, muun muassa kivoja puisia palapelejä. Olimme kaikkiin tuotteisiin oikein tyytyväisiä ja ne ovat kestäneet käyttöä hyvin. Kivoja lahjaideoita siis! Minua houkuttelee tällä hetkellä kaupan tasapainovaaka monen muun tuotteen lisäksi.

Nykyisin Minä itse -verkkokaupasta voi muuten myös vuokrata leluja – kiva vaihtoehto tutustua leluihin, koska jos jostakin vuokraamastaan lelusta tykkää niin paljon, että sen haluaakin omaksi, voi sen lunastaa omaksi koska tahansa vuokrauksen aikana ja maksetut vuokrat hyvitetään ostohinnasta. Tuolla tavalla näkee, mitkä leluista todella kiinnostavat juuri omaa lasta. Minä nimittäin jätin melkein tangramin tilaamatta – taisin klikata sen viimeisenä ostoskoriin ja onneksi klikkasin, koska se osoittautui 3-vuotiaamme lemppariksi!

Minä itse -verkkokauppa tarjoaa lukijoilleni 10 %:n alennuskoodin LaSi1, joka on voimassa 24.12.2013 asti. Nyt on siis mahdollista saada leluja ostettua vieläkin edullisemmin – verkkokaupan normaalihinnatkin ovat nimittäin mielestäni varsin kohtuulliset!

Mainokset

4 thoughts on “Tangram – kyytiä älynystyröille!

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s