Syksy saapui tännekin!

Myönnän, että olisin mielelläni nauttinut vielä jonkin aikaa aurinkoisista päivistä, vaikka toisaalta toki suon mielelläni sateen kuivuvalle maaperälle. Algeriassa monet ehtivät jo odottaa sadetta; maa kärsii ajoittain kuivuudesta ja oli ollut jo pitkään sateetonta. Nyt onkin sitten saatu sadetta!

Hankimme myös ensimmäiset lämmityslaitteet muutama päivä sitten – siihen asti pärjäsimme ilman. Selkeästi kosteus lisäsi kylmyyden tunnetta melkoisesti ja tietysti sateella aurinkokin pysyi piilossa. Kylmältä tuntui lähinnä iltaisin/yöllä ja aamulla. Meidän lämmityslaitteemme toimii sähköllä. Sähkökatkosten varalta meillä on generaattori autotallissa, mutta yllättävän hyvin sähköt ovat pysyneet toiminnassa – mutu-tuntumalla sanoisin, että tällä meidän alueellamme sähköt menevät harvemmin poikki kuin anopin kotona, mutta mene ja tiedä. Saa nyt vain nähdä, miten paljon sähköllä lämmittäminen vaikuttaa sähkölaskuun. Suomessahan tuo olisi aika lailla konkurssin paikka. Viime kerralla ennen lämmityksen aloittamista sähkölaskumme oli huimat kuutisen euroa kuukaudelta, mutta paikalliset ovat kovasti varoitelleet, että sähkökäyttöinen lämmitys ”imee” sähköä. Tosin kaasulämmitystä emme voi vielä edes käyttää, koska meitä ei ole vielä kytketty kaasuverkkoon. Hellakin toimii kaasupullon varassa. Kytkennän pitäisi tapahtua piakkoin, minkä jälkeen (ja uuden sähkölaskun jälkeen) pitänee lämmitysjärjestelyjä miettiä taas uudestaan.

Hyvä keino kylmyyttä vastaan ovat muuten 100% villaiset kerrastot, joita saa esimerkiksi Ruskovillalta. Ne pitävät lämpimänä, mutta eivät hiosta. Käytän villaisia kerrastoja kylmällä ilmalla sekä itselläni että pienimmillä lapsillani. Isoimmat eivät enää halua niitä käyttää. Ja täytyyhän se myöntää, etteivät ne nyt niin kovin kauniita ole, mutta minulle on tässä tapauksessa ulkonäköä tärkeämpää pysyä lämpimänä! Suomen talvessakin ulkoilut lasten kanssa sujuvat paljon paremmin, kun itselläkin on lämmin olo! Ja täällä käytän näitä samoja vaatteita sisälläkin. Monen vuoden kokemuksella voin suositella lämpimästi!

Myös täällä puiden lehdet ovat osittain kellastuneet, mutteivat siinä määrin kuin Suomen syksyssä. Oli jännä huomata, kuinka paikallisesta kirjakaupasta ostamassani kirjassa oli sama piirustusidea, jota olen toteuttanut niin monta kertaa Suomessakin. Eli yksinkertaisuudessaan: teipataan lehti paperin nurjalle puolelle ja väritetään päältä vahaliiduilla syksyisin värein. Tyttö innostui piirtämään lehtiä täälläkin. Tämä ei varmaankaan ole kenellekään Suomessa uusi syksyaskarteluidea ja Suomessa taitaisivat talviaskarteluideat olla muutoinkin ajankohtaisempia, mutta laitoin kuvat jokatapauksessa mukaan postaukseen, lähinnä siksi, että näkisitte, miten komeita lehtiä täältä löytyy. Isoin ei meinannut mahtua edes paperille!

P.S. Toivottavasti opettajani, joka kerran totesi, ettei halua nähdä enää yhtään syksynlehti-askartelua, ei nyt lue tätä ;). Kyllä minä siellä tunneilla jotakin sentään opinkin… Kai…

Mainokset

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s