Astetta terveellisempää pikaruokaa sekä superfruittia granaattiomenan muodossa

Olen käyttänyt täällä ruuanlaittoon paljon enemmän aikaa kuin Suomessa. Osittain tämä johtuu siitä, että lähikauppojen valikoimat ovat todella erilaiset kuin Suomessa. Puolivalmiita ruokavalmisteita, joita joskus tuli Suomessa hyödynnettyä kiireisinä päivinä, ei täältä juurikaan löydy. Lisäksi olen leikannut jopa lihan itse, kun Suomessa taas sai ostaa kaupasta valmiina juuri sellaisia siivuja, mitä ruokiin sattui tarvitsemaan. Positiivisena puolena tässä on se, että olemme syöneet nyt paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, joita toki syödään Suomessakin, mutta nyt määrä on moninkertaistunut! Vihannekset ja hedelmät ovat täällä (suomalaiselle) edullisia ja laatu mielestäni pääosin oikein hyvä! Suosin täällä kuorittavia hedelmiä, mutta olemme kyllä syöneet viinirypäleitäkin hyvin huuhdeltuina. Eilen saimme mansikoita! Nam!

Joskus kuitenkin kaipaan helppoja ruuanlaittopäiviä. Täältä saa esimerkiksi nuudeleita, ja niitä olenkin joskus kiireessä/väsyneenä tehnyt, mutten pidä niitä kovin terveellisinä eli en halua niitä kovin usein syödä tai varsinkaan tarjota lapsille. Halusin tässä yhtenä päivänä tehdä meille nopeasti välipalaksi tonnikala-paahtoleipiä vohveliraudalla. En ole ikinä omistanut erillistä voileipärautaa, vaan olen jo edesmenneellä vohveliraudalla paistanut myös voileivät. Tulee muuten tosi hyviä! Kahden paahtoleipäpalan väliin vain haluttua täytettä ja juustoa ja leipä rautaan. Nyt lähikaupasta ei löytynyt paahtoleipää. Onneksi muistin, että mies toi meille tuliaisiksi Suomesta täysjyväruis-Puikuloita.Levitin niille tonnikalaa tomaattikastikkeessa (jota olen jo aikaisemminkin hehkuttanut mielettömän hyväksi!) sekä reilusti juustoraastetta. Sitten vain uuniin. Helppoa, nopeaa ja hyvää! Ja uskoisin, että ravintoarvoissa voittaa ainakin ne nuudelit…

Olen myös löytänyt uuden lempihedelmän lempihedelmieni joukkoon – nimittäin granaattiomenan! Kunnolla punainen granaattiomena on mielettömän hyvää ja sillä on tieteellisesti osoitettu olevan useita positiivisia vaikutuksia terveyteen! Muistelen, että näitä saisi Suomestakin hyvin varustelluilta hedelmäosastoilta. Mies taisi kerran Suomessa ostaakin granaattiomenoita, mutta epäilen, etteivät nuo yksilöt olleet kunnolla valmiita, koska en silloin hedelmään ihastunut. Granaattiomenan pitääkin kokemukseni mukaan olla kunnolla punainen ollakseen hyvää! Kuvassa näkyvä hedelmäkin on ehkä vielä aavistuksen liian vaalea.

Tässä hieman lisätietoa granaattiomenista:

– Granaattiomena on aluperin kotoisin muinaisista Persian maista (nykyiset Iran ja Afganistan).

– Maurit toivat granaattiomenan Espanjaan, josta se levisi espanjalaisten valloittajien mukana latinalaiseen Amerikkaan.

-Nykyään granaattiomenaa viljellään muun muassa Välimeren alueella, Väli-Amerikassa, USA:n Kaliforniassa ja useissa Keski-Aasian maissa.

– Muinaisissa kulttuureissa granaattiomenalla on ollut vahva asema ja hedelmään liittyykin paljon yhä tänäkin päivänä elävää symboliikkaa.

-Eri uskontojen pyhissä kirjoissa granaattiomena mainitaan usein. Esimerkiksi Raamatusta löytyy monia mainintoja granaattiomenasta.

– Useissa paikannimissä esiintyy granaattiomena; Espanjassa, Nicaraguassa ja Kolumbiassa on Granadan kaupunki.

-Grenadiini on granaattiomenamehusta valmistettua siirappia.

-Iranin lipussa on kuvattuna granaattiomenan tyylitelty hedelmä.

Granaattiomenamehulla on todettu tutkimuksissa muun muassa seuraavia terveysvaikutuksia:

Granaattiomenamehu

– alentaa veren LDL-kolesterolipitoisuutta

– hillitsee LDL-kolesterolin hapettumista

– vähentää verisuonten seinämiin muodostunutta plakkia

– tukee typpioksidin vaikutuksia verenkierrossa

– heikentää useiden bakteerien ja virusten kasvua

Hyvää lisätietoa granaattiomenista löytyy esimerkiksi lähteenä käyttämästäni Valioravinnon Hyvän olon artikkelista täältä: http://www.valioravinto.fi/Terveys.aspx?id=4817.

Onko granaattiomena jo teille tuttu?

Mainokset

2 thoughts on “Astetta terveellisempää pikaruokaa sekä superfruittia granaattiomenan muodossa

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s