Piirretään kukko (ja kanankin voi toki piirtää)!

Olemme aikaisemminkin piirtäneet/maalanneet lasten kanssa käden kuvista erilaisia eläimiä sekä kukkia (kts. https://lastensilmin.com/2013/01/24/pikkuiset-kultakalat-lammessa-ui-seka-muita-kasielaimia/, https://lastensilmin.com/?s=pahvilaatikkoakvaario ja https://lastensilmin.com/2013/05/07/3-vuotiaan-kortti-mummille/), mutta en ole tullut ajatelleeksikaan, että käden kuvasta saa näin kivan kukonkin!

Löysin paikallisesta kirjakaupasta kasan kivoja kirjoja 3-vuotiaalle ja yhdestä kirjasta löytyi tämäkin idea. Käden voi maalata ensin esimerkiksi sormiväreillä ja painaa tämän jälkeen paperiin, mutta meillä ei nyt ollut maaleja, joten piirsimme käden ääriviivat kynällä ja sitten väritimme. Käden asentoa vaihtamalla saa hyvin erilaisia kukkoja!

Minä piirsin ensin pojan käden ääriviivat ja sitten poika halusi piirtää minun käteni, jolloin saimme isomman kukon. Väritysvaiheessa pojan keskittymiskyky alkoi hieman herpaantua, koska hän oli jo värittänyt monta kuvaa ostamastamme värityskirjasta. Oikeasti hän on jo tosi hyvä ja tarkka värittäjä! Kukot väritimme lopulta yhdessä.

Värityskirjoista tein täällä sen huomion, että kaikissa löytämissäni oli määritelty, millä värillä kukin kohta pitäisi värittää. Eli kuvien osat oli merkitty numeroin ja kukin numero vastasi jotakin väriä. Osassa oli jopa mallikuvat, joiden mukaan oli tarkoitus värittää. Toisinaan tehtyinä tuo on ihan mukavaa, mutta jos lapsi värittää aina ”sääntöjen mukaan”, en usko sen olevan kovin luovuutta kehittävää. 3-vuotiaan kanssa väritimme numeroista piittaamatta, mutta isosisko halusi värittää ohjeen mukaan.

Kädestä saa helposti piirrettyä myös kanan.

Mainokset

7 thoughts on “Piirretään kukko (ja kanankin voi toki piirtää)!

 1. Ihanaa kun ihmiset jaksaa kestoilla. Itse en olisi jaksanut sitä pyykkirumbaa. Ratkaisin ekologisuuden sillä, että aloitin ekalla pottailut heti kun vähänkin pysyi istumassa. Vaipat jäi kokonaan pois 1v 9 kk iässä. Nuorin ei suostunut potalle ollenkaan, vaippoja vaan kului kunnes kyllästyin siihen. Opetin pissaamaan pöntölle ja otin samalla vaipat pois. Täysin kuivaksi nuorin oppi 2 v iässä.

  Tykkää

  • Eilen satoi te4e4lle4kin lunta ja te4ne4e4n ne4ytte4isi tulevan anikuiornen pe4ive4. Siite4 saa kylle4 heti virtaa pe4ive4e4n! Aurinkoiset pakkaskelit on niite4 parhaita te4he4n aikaan vuodesta 🙂 Olen huomannut, ette4 d-vitamiini oikeasti auttaa jaksamaan pimeinte4 vuodenaikaa, ja infrapunasaunassa ke4yminen, jos je4lkimme4iseen on mahdollisuus.

   Tykkää

 2. Eipä haittaa tämänkään otsikon alla :). Aikainen kuivaksioppiminen on tietysti kaikista ekologisinta! Meillä taas lapset eivät ole oppineet kovin aikaisin kuivaksi harjoittelusta huolimatta. En sitten ottanut asiasta stressiä ja jokaisen kohdalla onkin käynyt niin, että kun lapsi on ollut ”valmis” kuivaksi, on oppinut asian päivässä parissa lähes itsestään. Täällä Algeriassa olen huomannut, että tosi moni lasten serkku on vaipoissa huomattavan vanhana. Meidän 3-vuotiasta (joka on siis jo melkein neljä vuotta) on jo pariin kertaan ihmetelty vaipattomuudesta – poika on siis ollut jo noin vuoden ilman vaippaa. Olen jo aikaisemmin epäillyt, että lapsilla on jotenkin geneettisesti taipumus melko myöhäiseen kuivaksioppimiseen ja asia tuli taaskin mieleen täällä ollessa. Sitähän sanotaan, ettei kuivaksi voi oppia ellei elimistö ole siihen kypsä. Tai sitten en vain jotenkin osaa pottatreenausta :).

  Tykkää

Kiitos kommenteista! (Kotisivu-kohtaa ei tarvitse täyttää voidaksesi jättää kommentin!)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s